back

20 лютого 2014

Сучасна бібліотека – це книга + комп’ютер

Яка вона бібліотека повинна бути сьогодні – в час стрімкого розвитку інформаційних технологій, коли в одній кишені в тебе може бути кілька сотень книжок електронного формату? Чи обійдеться сьогодні бібліотека лише паперовою продукцією, чи задовольнить потреби сучасного користувача лише цим? Такі питання вже стали обов’язковими для кожного із директорів бібліотек. Думає про це й директор Прилуцької районної бібліотеки Лідія Левченко.

Основною проблемою сучасної бібліотеки є інформаційно-технічне забезпечення. Не секрет, що сучасні бібліотеки мають й комп’ютерні куточки, де можна скористатися інтернетом, позайматися самостійно чи з допомогою програміста. Працюють на комп’ютерах і сучасні бібліотекарі, адже як же по-іншому готувати для сайту відеоролики про заходи в бібліотеці, нові книжки тощо.

Цінним поповненням комп’ютерного куточка в Прилуцькій РЦБ став подарунок від відомого прилуцького благодійника Миколи Рудьковського – новенький ноутбук. Тепер бібліотекарям та користувачам буде на трішки простіше працювати з інформацією. У наш скрутний час кожен такий подарунок є важливою цеглинкою у розбудові держави, у покращенні матеріальної бази сучасних бібліотек, які і сьогодні залишаються важливими інформаційними та культурними центрами будь-якої країни.

За інформацією Прилуцької районної бібліотеки

https://legalaid.gov.ua/