back

25 лютого 2014

«Перевесло» у прилуцькій книгозбірні

Кожного останнього понеділка місяця – в бібліотеку на посиденьки! Ось така нова традиція з’явилася у Прилуцькій районній бібліотеці. Літературно-мистецьке зібрання «Перевесло» - це давня мрія не тільки директора книгозбірні Лідії Іванівни Левченко, але й мистецької еліти міста. Сьогодні критичною є проблема культури в суспільстві, особливо ж мало угрупувань, які дають можливість розвиватися творчим людям, збиратися для спілкування та обміну творчими думками.

Ось і цього понеділка до вітальні бібліотеки прийшли люди, яких називають справжніми творчими особистостями, адже в їхніх душах безперервно пульсує нерв, що переростає у мистецтво, постійно вимагаючи, в першу чергу, від себе духовного і професійного зростання. Таким людям просто життєво необхідно ділитися думками, планами, тим що болить і радує, ділитися з такими мистецькими людьми як і вони самі.

Особлива увага зібрання «Перевесло» була зосереджена на творчій спадщині Тараса Шевченка. Багато цікавої та ґрунтовної інформації представив Анатолій Риженко – відомий шевченкознавець Прилук. Мова йшла і про творчу спадщину великого Кобзаря, і про його стосунки з відомими людьми того часу, і про вшанування пам’яті сьогодні.

Творчими надбаннями з оточуючими поділилися й художники Прилуччини – Володимир Карась та Катерина Кантур. Нові картини приніс до бібліотеки Петро Бойко, які так із захватом обговорили мистецтвознавці Прилук. Актуальні та злободенні вірші про сучасне життя читала Світлана Коробова-Півоварова – відома прилуцька поетеса.

Зібрання «Перевесло» останнього зимового місяця за крок до весни стало також досить теплим та весняним: стільки позитиву та енергії, якою запаслися відвідувачі, ще вистачить на місяць вперед!

Інформаційний відділ Прилуцької районної бібліотеки

https://legalaid.gov.ua/