back

12 травня 2014

Книга і слово у роки Великої Вітчизняної війни

Ще одна річниця Дня Перемоги постукала в двері нашої країни, пам’яті та сердець. Про це свято кажуть, що воно «зі сльозами на очах», і ти не питаєш чому так… Трепетом радості та гіркотою втрат звучить для нас Перемога вже не одне покоління. Тематичним став захід, проведений Прилуцькою районною бібліотекою для студентів відділення видавничої справи та редагування Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу ім. І.Я. Франка, що називався «Видавнича діяльність років Великої Вітчизняної війни».

«Хто володіє інформацією – той володіє світом!», - цей відомий у світі вираз ніхто краще не знає та не розуміє його вагу, ніж медіапрацівники – журналісти, редактори, видавці. Величезну роль у боротьбі з німецькою армією відігравала друкована продукція тих часів – агітаційні листівки, пропагандистські плакати, матеріали в газетах, повідомлення на телебаченні та радіо.

Саме в більш професійному руслі студенти почули про ще одну грань війни, яка відкрила новий феномен медіакультури: специфічну агітаційну літературу.

https://legalaid.gov.ua/