back

22 травня 2014

Наша суть - це збереження краси навколо себе

У чудові травневі дні відзначається Європейський день парків, який має на меті показати, як багато зелені рослини значать для планети, а також те, що вони не лише «легені» Землі, але й естетика нашої великої домівки. Щоб переконатися у тому, що Прилуччина багата на цікаві ландшафтні пам’ятки, учасники клубу «Дивосвіт», що діє при районній дитячій бібліотеці, вирушили в мандрівку до дендропарку «Прилуцький», що вже має обласне значення. Парк знаходиться у підпорядкуванні Прилуцької дослідної станції національної академії аграрних наук України.

Перед допитливими клубівцями відкрилися усі принади рослинного світу як і наших країв, так і далеких земель. Зокрема зараз у дендропарку квітнуть іриси, про різноманіття яких краще не говорити, а побачити цю красу на власні очі.

Діти «Дивосвіту» змогли прогулятися територією ще молодого, але перспективного дендропарку «Прилуцький», побачити різноманітні цікаві види рослин, а також погуляти біля ставка, що також знаходиться на цій території. Вражень від прогулянки на свіжому повітрі, цікавої інформації та різноманіття кольорів, які саме буяють у дендропарку вистачить клубівцям ще на довго, а точніше – до нової зустрічі «Дивосвіту»!

За матеріалами Прилуцької центральної районної бібліотеки

https://legalaid.gov.ua/