<<<1 - 11 з 11077>>>


18 Травня 2024 16:42Інформування

Опитування щодо потреб мешканців деокупованих територій України

Дослідницький центр «Імідж-контроль» проводить опитування щодо потреб мешканців деокупованих територій України.

 

Опитування доступне за посиланням: https://forms.gle/JYPhAZFQKzRBmp1m6

 

 

18 Травня 2024 14:44Інформування

Цьогоріч 18 і 19 травня Україна вшановує два трагічні пам’ятні дні, пов’язані зі злочинами комуністичного тоталітарного режиму

18 травня – це 80-ті роковини депортації кримськотатарського народу з території Кримського півострова радянським тоталітарним режимом. Цього дня, 1944 року розпочалася спецоперація військ НКВД зі звільнення Кримського півострова від корінного населення. Загалом за три дні з Криму вивезли понад 190 тисяч кримських татар. Також у 1944-му з півострова депортували понад 40 тисяч болгар, вірмен, греків, турків і ромів. 

 

 


 

18 Травня 2024 10:19Повідомлення

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

18 травня набуває чинності оновлений Закон про мобілізацію.


Що це означає?
 

Відсьогодні всі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів — до 16 липня включно, повинні оновити свої облікові дані.
 

Під час оновлення даних направлення на ВЛК видаватися не буде. Таке направлення може бути виписане у разі

17 Травня 2024 15:39Інформування

Про корупційні випадки можна повідомити робочу групу «Прозорість і підзвітність»

Робоча група «Прозорість і підзвітність» при Чернігівській ОВА не тільки аналізує заплановані та проведені закупівлі, що перевищують 100 тис. грн, у структурних підрозділах ОВА, громадах області, а також комунальних закладах обласного підпорядкування, а й розглядає корупційні чи пов’язані з корупцією випадки. Такі повідомлення можна надіслати на електронну пошту [email protected].

 

Загалом із результатами діяльності «Прозорості і підзвітності» кожен може ознайомитися у спеціально створеній  рубриці. Тут можна знайти інформацію як про вже згаданий аналіз закупівель, так і про результати використання коштів

17 Травня 2024 15:27Інформування

Розвиваємося та навіть повертаємо людей з-за кордону: підприємець прикордонної Корюківщини – про ведення бізнесу в умовах війни

Василь Кондаков, підприємець з Мени, розповів на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА, що підприємництвом у сфері реалізації він займався давно, втім з початком  повномасштабного вторгнення вирішив залишитися у громаді та спробувати свої сили в новій галузі – швейній.

 

Не маючи досвіду та знань в даній сфері, його працівники, які також залишилися в громаді, почали вивчати відеоуроки з інтернету. Спочатку шили військову форму, оскільки на той час була велика потреба у цьому.

 

17 Травня 2024 14:28Інформування

В Україні презентували серіал «Інклюзивна молодіжна робота». Рекомендуємо переглянути

7 травня у Всеукраїнському молодіжному центрі відбулась презентація освітнього серіалу «Інклюзивна молодіжна робота», який є результатом роботи з інклюзією, що активізувалася завдяки ініціативі першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів».

 

Серіал представляє собою важливий інструмент в молодіжній роботі, який допоможе ефективно залучати молодь до своїх проєктів і заходів, а також розкриє основні методи роботи з різними молодіжними групами, зокрема, з молоддю, яка має інвалідність.

 

Серіал

17 Травня 2024 14:27Повідомлення

Україна зробила все необхідне для відкриття переговорів про вступ до ЄС - Президент на зустрічі із журналістами

 

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками ЗМІ перед Глобальним самітом миру у Швейцарії, початком переговорів щодо вступу до ЄС та самітом НАТО. Він розповів про кроки України до відновлення справедливого миру й про очікування від цих міжнародних подій.

 

Глава держави зазначив, що Україна зробила все можливе для відкриття переговорів про вступ до Європейського Союзу.

 

«Залишилася тільки політика. Інструментально й операційно ми зробили все, щоб у червні в ЄС відкрили Україні перемовини. Я думаю, що там все вийде. Навіть складні партнери сьогодні стали трішки простішими. Ми активно з ними працювали»,

17 Травня 2024 12:06Інформування

Громади, доступні для ветеранів війни: як рухається Чернігівщина у напрямі ветеранської безбар’єрності

Всупереч, а не завдяки, – такий підхід у реалізації соціальної політики, зокрема щодо ветеранів та ветеранок, необхідно змінювати системністю та якісною державною стратегією. Про це зазначив заступник голови Чернігівської ОДА Іван Ващенко, взявши участь у презентації проєкту «Паспорт громади, доступної для ветерана».

 

Ініціатива Міністерства у справах ветеранів України має на меті переглянути підходи щодо втілення ветеранських політик у громадах і створити доступну та безбарʼєрну громаду для ветерана.

 


«У Чернігівській області ми повноцінно

17 Травня 2024 06:55Інформування

У Менській громаді запрацює мобільний ЦНАП

Відтепер адмінпослуги стануть доступнішими для мешканців громади.

 

Мобільний ЦНАП - це сучасний офіс на колесах, який забезпечений усім необхідним для роботи команди адміністраторів - обладнанням, інтернетом, меблями, опаленням та кондиціонуванням.

 

Проєкт реалізовано за підтримки ЄС, Програми розвитку ООН та Міністерства цифрової трансформації України.

 

17 Травня 2024 05:45Інформування

Компенсація від «єВідновлення» на самостійну відбудову: на що необхідно звернути увагу

Оскільки цей механізм програми запрацював тільки цього року, деякі громадяни ще мають труднощі із оформленням такого виду виплат. Тим часом, на Чернігівщині вже задоволено 39 заяв за цим видом компенсації майже на 80 млн гривень.

 

Деталі та покроковий алгоритм пояснили на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Сергій Куреня, в. о. начальника Управління містобудування та архітектури Чернігівської ОДА та Руслан Марченко, голова ГО «Український голос громад».

 

«Щоб отримати компенсацію на самостійну відбудову, спочатку необхідно подати заяву на розгляд до комісії органу місцевого самоврядування. Після позитивного рішення та його затвердження

17 Травня 2024 05:31Інформування

Підтримка мікробізнесу у Чернігівській області

Міжнародна гуманітарна організація ZOA у партнерстві з Асоціація демократичного розвитку оголошують прийом заявок на отримання грантів 3000 $ для підтримки мікробізнесу у Чернігівській області.

 

Програма діє для фізичних осіб підприємців та фізичних осіб, які мають на меті розпочати підприємницьку діяльність, що працюють виключно у сфері сільського господарства або виробництва продуктів харчування на сільських територіях.

 

Географія проведення конкурсу — прикордонні райони Чернігівської області: Чернігівський, Корюківський, Новгород-Сіверський.

<<<1 - 11 з 11077>>>