<<<1 - 11 з 599>>>


23 Січня 2023 09:59інформація

ПРОФІЛАКТИКА БОТУЛІЗМУ

Ботулізм  - це гостре токсико - інфекційне захворювання, яке зумовлює токсин бактерії Closridium botulinum. Збудники ботулізму широко поширені в природі. Спори бактерії з їжею і водою можуть потрапляти в кишківник людини, теплокровних тварин, птахів і риб. Спори збудника ботулізму стійкі до  факторів зовнішнього середовища і накопичуються в ґрунті, мулі, особливо в трупах тварин.

Джерелом інфекції є мертві тварини, птахи,

21 Липня 2022 16:58інформація

ПРОФІЛАКТИКА БОТУЛІЗМУ

В теплу пору року завжди зростає кількість випадків харчових токсикоінфекцій. Спека, а також порушення умов приготування та зберігання їжі сприяє їх виникненню. Але в більшості випадків ці хвороби проходять як легкі або помірні. У випадку ботулізму ситуація зовсім інша.

Ботулізм  - це гостре токсико - інфекційне

28 Червня 2022 15:35інформація

ПРОФІЛАКТИКА ХАРЧОВИХ ОТРУЄНЬ

Харчові отруєння (англ. food poisoning) — хвороби, що виникають при вживанні їжі, яка містить шкідливі мікроорганізми або отруйні речовини.

Харчові отруєння мікробного походження поділяються на дві групи: токсикоінфекції та бактеріальні токсикози. Токсикоінфекції  це отруєння, викликані мікробами, які розмножилися на продукті. Бактеріальні токсикози   це отруєння, викликані отрутою, яку

21 Червня 2022 15:12Актуально

Відділення Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області звертає увагу!

Запровадження в Україні режиму воєнного стану вплинуло на функції та завдання відділення НСПП в Чернігівській області (Відділення).

Працівники Відділення здійснюють свої повноваження в межах компетенції з врахуванням вимог діючого чинного законодавства, наказів й розпоряджень голови Національної служби посередництва і примирення (НСПП).

Пріоритетні напрямки діяльності спрямовані на запобігання виникненню розбіжностей стану соціально-трудових відносин та забезпечення своєчасного приведення у правове русло стихійних проявів протестної поведінки найманих працівників. 

У разі виникнення передумов соціальної напруги у трудових

28 Квітня 2022 12:48інформація

ВОЇНИ СВІТЛА. У ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ ВШАНОВУЄМО ЗАГИБЛИХ КОЛЕГ

Щороку 28 квітня у понад 100 країнах світу (в тому числі і в Україні) відзначається Всесвітній день охорони праці. І щороку Міжнародна організація праці визначає тему, під якою пройде цей день. Цього року ця тема звучить так – «Формуємо разом позитивну культуру безпеки та здоров’я». Тож сьогодні на підприємствах України мали б говорити про активну участь урядів, роботодавців, працівників та суб’єктів охорони здоров’я у захисті умов праці та забезпеченні безпеки і здоров’я працівників. Однак життя вносить свої корективи…

 24

22 Квітня 2022 12:50інформація

Дотримуйтесь правил пожежної безпеки у релігійних закладах під час святкових заходів

Великдень – одне з важливіших та довгоочікуваних християнських свят. В цей світлий день відбуваються святкові служби та посвячення пасхальних страв, тож у храмах та церквах збирається велика маса людей і під час літургії священнослужителі, а також віруючі використовують відкритий вогонь, що є вкрай небезпечним при значному скупченні людей. Окрім цього під час святкових заходів у

15 Березня 2022 10:49-

ТОВ «Чернігівгаз Збут» закликає: зробіть свій вклад на підтримку України – сплатіть за газ вчасно

 

Кожна сплачена вами гривня це гарантія подальшого забезпечення газом жителів Чернігівщини та сплачені ТОВ «Чернігівгаз Збут», що працює під брендом ТВІЙ ГАЗЗБУТ,  податки на підтримку економіки України.

Щоб не наражати на небезпеку ані поштарів, ані наших клієнтів, у районх, які наразі є гарячими точками, ми прийняли рішення у березні обмежити друк та

22 Лютого 2022 12:16-

СЛУЖБА “101” ЗАСТЕРІГАЄ!!!

 

З метою попередження виникнення пожеж, загибелі та травмування населення на них Ніжинське РУ ГУ ДСНС України у Чернігівській області попереджує:

  • обережне користування вогнем допоможе вам зберегти роками надбане майно, а не рідко і життя ваше та оточуючих вас людей.
  • виходячи з дому, переконайтесь, що електричні та газові прилади відключені.
  • маленька іскорка може стати причиною великого лиха.
  • паління в стані алкогольного
15 Лютого 2022 12:36-

СЛУЖБА “101” ЗАСТЕРІГАЄ!!!

 

З метою попередження виникнення пожеж, загибелі та травмування населення на них Ніжинське РУ ГУ ДСНС України у Чернігівській області попереджує:

  • обережне користування вогнем допоможе вам зберегти роками надбане майно, а не рідко і життя ваше та оточуючих вас людей.
  • виходячи з дому, переконайтесь, що електричні та газові прилади відключені.
  • маленька іскорка може стати причиною великого лиха.
  • паління в стані алкогольного
08 Лютого 2022 11:16інформація

Служба порятунку застерігає!!!

Не залишайте поза увагою залишені підозрілі предмети (пакунки, коробки, валізи, сумки, парасольки, іграшки тощо), підозрілі автомобілі, що залишені без нагляду на тривалий час поблизу місць скупчення людей: вокзалів, автостанцій, зупинок громадського транспорту, ринків, магазинів, розважальних закладів тощо.

Ні в якому разі не чіпайте та не намагайтеся їх відкрити або

08 Лютого 2022 11:13

Служба порятунку інформує

Якщо Ви почули уривчасте звучання сирен, звукові сигнали підприємств, об’єктів, транспортних засобів, негайно увімкніть теле- і радіоприймачі на хвилях місцевих телерадіокомпаній або ФМ станції "Наше радіо" у діапазоні 104.3 та уважно прослухайте подальші повідомлення.

Після цього дійте без паніки та метушні у відповідності з отриманими

<<<1 - 11 з 599>>>