<<<1 - 11 з 371>>>


20 Березня 2023 16:50

ФССУ профінансував понад 15 мільйонів гривень для забезпечення потерпілих медико-соціальними послугами

 

Потерпілі на виробництві отримали від Фонду соціального страхування України виплати на забезпечення їх медико-соціальними послугами, які були нараховані в грудні 2022 року, однак не профінансовані через припинення ФССУ.

Фондом було направлено більше 15,1 мільйона гривень на забезпечення 3,1 тисячі осіб з інвалідністю внаслідок виробничих травм чи професійних захворювань витратами на лікування, лікарські засоби та вироби медичного призначення, технічні та інші засоби реабілітації, очне протезування, слухові апарати, спеціальний медичний та постійний сторонній догляди, побутове обслуговування, додаткове харчування та ін.

«Ми забезпечили фінансування медико-соціальних послуг потерпілим на виробництві, які були нараховані в грудні

13 Березня 2023 14:42

Кількість нещасних випадків у 2022 році зменшилась у 2,5 раза

 

За підсумками 2022 року на підприємствах України зареєстровано 4 877 (з них 437 - смертельно) потерпілих від нещасних випадків/гострих професійних захворювань на виробництві, на яких складено акти за формою Н-1/П (пов’язані з виробництвом). З них 1 811 – випадки гострого професійного захворювання працівників закладів охорони здоров’я на COVID-19. Гострі профхвороби склали за підсумками минулого року 37,1% від загальної кількості нещасних випадків.

Порівняно з 2021 роком кількість страхових нещасних випадків зменшилась у 2,5 раза (з 12 315 до 4 877), кількість смертельно травмованих осіб зменшилась на 18,6% (з 537 до 437). Також зменшилась у 4,8 раза кількість потерпілих від випадків ГПЗ COVID-19 (з 8 659 до 1 811), кількість смертельно травмованих осіб

10 Березня 2023 10:54

Перевірки обґрунтованості видачі лікарняних здійснюватиме Пенсійний фонд України

 

Постановою Кабінету Міністрів України від 03.03.2023 №185 затверджено Порядок проведення особами, уповноваженими правлінням Пенсійного фонду України, перевірок обґрунтованості видачі та продовження листків непрацездатності, який набув чинності з 07 березня.

Згідно із Порядком метою перевірки листків непрацездатності є здійснення контролю за обґрунтованістю формування (видачі) листків непрацездатності, медичних висновків про тимчасову непрацездатність. Перевірка листків непрацездатності проводиться уповноваженими посадовими особами територіального органу ПФУ та/або уповноваженими лікарями, перелік яких затверджується правлінням ПФУ.

Ознайомитись з відповідною постановою КМУ від 03.03.2023 №185 можна за посиланням: https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennia-poriadku-provedennia-osobamy-u-a185.

07 Березня 2023 09:58

ФССУ працює над забезпеченням потерпілих медико-соціальними послугами після свого припинення

 

Фонд соціального страхування України продовжує напрацювання, аби забезпечити ефективне надання медико-соціальних послуг для потерпілих на виробництві після свого припинення. Нагадаємо, з 01 січня 2023 року триває реорганізація системи соціального страхування.

Для забезпечення осіб з інвалідністю із значними функціональними порушеннями в організмі, зумовленими професійним захворюванням або виробничою травмою, та які потребують спеціальних медичних та санітарних процедур, постійного медичного догляду, щоденних, багаторазових медичних маніпуляцій тощо ФССУ узагальнив та передав Міністерству соціальної політики України статистичні дані в розрізі регіонів щодо потерпілих, які отримували компенсацію на спеціальний медичний догляд,

02 Березня 2023 16:17

У 2022 році Фонд виплатив 11,5 млрд грн страхових виплат потерпілим на виробництві та їх родинам

 

Понад 11,5 мільярда гривень страхових виплат було профінансовано Фондом соціального страхування України у минулому році. Мова про допомоги і компенсації, які Фонд виплачував потерпілим внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а також членам їх родин.

Фонд соціального страхування України здійснював страхові виплати для більше 166 тисяч потерпілих на виробництві та членів їх сімей. ФССУ фінансував для них щомісячні страхові виплати, які компенсують втрачений заробіток через набуту стійку непрацездатність, виплачував одноразові допомоги, надавав комплекс медико-соціальних послуг і опікувався їх рідними у разі смерті потерпілих.

У структурі страхових виплат, здійснених за 2022 рік, основна частина припадає

24 Лютого 2023 08:25

У 2022 році 7,5 тисячі працівників пройшли реабілітацію після важких хвороб за кошти ФССУ

 

 

За підсумками 2022 року понад 7,5 тисячі застрахованих осіб та їх дітей пройшли відновлювальне лікування після важких захворювань і травм за кошти Фонду соціального страхування України на загальну суму 101,6 млн гривень.

Зокрема, відновне лікування отримали 5,2 тис. застрахованих осіб, 1,8 тис. застрахованих осіб з інвалідністю та 223 дитини у супроводі застрахованої особи.

ФССУ здійснював направлення працівників, які перенесли інсульти, інфаркти, оперативні втручання та інші важкі захворювання і травми, на реабілітаційне лікування – до тих санаторно-курортних закладів, які знаходяться у більш безпечних населених пунктах України. При цьому вибір санаторно-курортного закладу, який відповідає вимогам по профілю хвороби для проходження

21 Лютого 2023 16:28

ФССУ виплатить потерпілим 17 млн грн для забезпечення їх доглядами, ліками і засобами реабілітації

 

Потерпілі на виробництві отримають від Фонду соціального страхування України виплати на забезпечення їх медико-соціальними послугами, які були нараховані раніше, однак не профінансовані через припинення ФССУ.

Можливість здійснення виплат в умовах припинення Фонду реалізована завдяки змінам до пропорцій розподілу ЄСВ – проєкт таких змін було підготовлено Міністерством соціальної політики України та прийнято Урядом 17 лютого.

Ознайомитись з відповідною постановою КМУ від 17.02.2023 №145 можна за посиланням: https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennia-zminy-do-punktu-6-dodatka-do-postanovy-kabinetu-ministriv-ukrainy-vid-26-lystopada-2014-r-675-145-170223.

«Найближчим часом потерпілі, які мають інвалідність

08 Лютого 2023 15:58

Капіталізація платежів по зобов’язанням перед потерпілими на виробництві здійснюється до Пенсійного фонду

 

До уваги арбітражних керуючих та осіб, що здійснюють ліквідацію підприємств!

Підприємства у процесі ліквідації мають сплачувати капіталізовані платежі, що виникли з їх зобов’язань внаслідок заподіяння шкоди життю та здоров’ю працівників, до Пенсійного фонду України.

Відповідні зміни внесено постановою Кабінету Міністрів України від 04 лютого 2023 року № 95 у зв’язку із припиненням Фонду соціального страхування України.

Ознайомитись з документом: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/95-2023-%D0%BF

Як і раніше, капіталізація платежів розраховується відповідно до порядку, затвердженому постановою КМУ від 04 грудня 2019 року № 986, із врахуванням внесених змін – зокрема,

07 Лютого 2023 12:38

43 українці загинули на роботі внаслідок сп’яніння

 

Робота в стані сп’яніння є частою причиною травм – навіть невеликий вміст алкоголю в крові, який не має явних зовнішніх ознак, зменшує швидкість реакцій, знижує уважність та прискорює стомлюваність.

У минулому році Фонд соціального страхування України зафіксував 92 випадки травмування працівників на робочому місці внаслідок алкогольного, токсичного чи наркотичного сп’яніння. З них майже половина, 43 людини, загинули.

Наголошуємо, працівникам у стані алкогольного, токсичного чи наркотичного сп’яніння заборонено перебувати на виробничих об’єктах. Такі працівники мають бути відсторонені від виконання робіт відповідно до вимог правил внутрішнього трудового розпорядку підприємства або колективного договору.

Окремо

02 Лютого 2023 15:49

Фонд соціального страхування України завершив передачу справ потерпілих до Пенсійного фонду

 

У січні Фонд соціального страхування України завершив передачу справ про страхові виплати потерпілих на виробництві – загалом до Пенсійного фонду передано сотні тисяч особових справ в усіх регіонах. Це дозволить Пенсійному фонду забезпечити страховий захист близько 170 тисяч українців, які постраждалі внаслідок нещасних випадків на роботі або мають професійне захворювання, а також їх родин.

«Починаючи з цього року Фонд соціального страхування України не уповноважений здійснювати страхові виплати, тож сьогодні ми зосереджені на ефективній передачі цих функцій до ПФУ. Наша пріоритетна задача: провести реорганізацію таким чином, аби вона залишилась непомітною для українців, якими до першого січня опікувався Фонд, а страхові кошти

20 Січня 2023 15:28

Українці отримали від ФССУ майже 500 млн гривень компенсацій за час догляду хворих дітей

 

Піклуватись про рідних – важливо. Бути поруч із хворими дітьми та піклуватись про їх стан під час відключення світла чи про безпеку в разі повітряних тривог, не втрачаючи за ці дні заробіток, – особлива цінність і соціальна гарантія, яку надає державне соціальне страхування навіть під час війни.

Упродовж 2022 року працюючі українці доглядали за хворими рідними понад 1,2 мільйона днів – усі вони отримали компенсацію втраченого за цей час доходу від Фонду соціального страхування України.

Сума допомог по догляду за хворими рідними сягнула у минулому році 488,6 мільйона гривень – виплати отримали майже 130 тисяч застрахованих.

Надання допомоги з тимчасової непрацездатності по догляду за хворою дитиною віком до 14 років здійснюється

<<<1 - 11 з 371>>>