<<<1 - 11 з 514>>>


17 Квітня 2024 12:08Актуально

У першому кварталі 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 2,1 млрд грн податків та зборів


 

 

 

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-березень 2024 року надійшло 2,1 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,3 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 

Найбільшу частку у загальній сумі (60,9 відс.) займає податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено 1,3 млрд гривень.

Єдиного податку на підприємницьку діяльність надійшло 393 млн грн (18,9 відс. загальної суми

17 Квітня 2024 12:00Актуально

 

Платниками Чернігівщини протягом першого кварталу 2024 року сплачено 7,6 млрд гривень податків, зборів

та єдиного внеску

 

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до бюджетів усіх рівнів Чернігівської області платниками податків у січні-березні 2024 року сплачено 4,8 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 2,7 відс. (на 124 млн грн) перевищує факт надходжень відповідного періоду 2023 року. Єдиного соціального внеску надійшло

15 Квітня 2024 11:10Інформація

 

До уваги платників податків, що звертаються за отриманням Довідки про відсутність заборгованості

Головне управління ДПС у Чернігівській області у зв’язку із наявністю значної кількості типових помилок при оформленні платниками Заяв про надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи,  повідомляє таке.

Порядок надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі - Порядок), затверджено наказом Міністерства

19 Березня 2024 14:41Інформація

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

 

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

Найбільшу частку у загальній сумі (58 відс.) займає податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено 838 млн гривень.

Єдиного податку на підприємницьку діяльність надійшло 336,5 млн грн (23,3 відс. загальної суми надходжень до місцевих бюджетів).

Податку

04 Березня 2024 12:21Актуально

Оформлення трудових відносин з працівниками – це імідж роботодавця та внесок у обороноздатність країни 

 

 

 

Головне управління ДПС у Чернігівській області нагадує про необхідність оформлення суб’єктами господарювання трудових відносин із найманими працівниками. 


З метою забезпечення  дотриманням роботодавцями законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами) фахівці управління оподаткування фізичних осіб повідомляють, що трудовий договір - це документ, який регулює відносини між працівником і роботодавцем. Він визначає права і обов’язки обох сторін, умови праці, заробітну

27 Лютого 2024 09:26Актуально

Щодо можливостей Електронного кабінету ДПС

 

 

Головне управління ДПС у Чернігівській області звертає увагу платників податків на те, що нараховані і сплачені суми податків, зборів та інших платежів до бюджетів, єдиного внеску обліковуються в інтегрованих картках платників (ІКП), які відкриваються органами ДПС за кожним платником та кожним видом платежу, які повинні сплачуватися такими платниками.

 

Кожна ІКП узгоджується з певним бюджетним рахунком або рахунком для зарахування єдиного внеску, отже, сплачена платником податку сума буде відображена у ІКП тільки у разі заповнення у платіжному документі

23 Лютого 2024 10:47

Податківці виявили низку порушень при продажу ювелірних виробів

Відділом фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернігівській області було встановлено  факт реалізації ювелірних виробів (ікон, золота та срібних прикрас) без застосування РРО/ПРРО та без видачі розрахункових документів у одному із магазинів Чернігова.

В ході фактичної перевірки магазину податківці  зафіксували порушення податкового законодавства: проведення розрахунків без використання РРО/ПРРО, порушення порядку обліку товарів, відсутність можливості безготівкового розрахунку за придбані ювелірні вироби.

Такі дії продавця порушують вимоги п.п.1, 2, 12 ст. 3 Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування

13 Лютого 2024 10:43Актуально

📢 Граничні строки подання податкової декларації про майновий стан і доходи

 

 

📑 Триває Деклараційна кампанія – 2024. Прозвітувати про доходи, отримані протягом минулого року, громадяни та фізичні особи-підприємці мають у визначені законодавством строки.

🔶 Так, граничні строки подання декларації:

🔸 до 01 травня року, наступного за звітним – для фізичних осіб – підприємців (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування), фізичних осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність, та громадян.

Якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім

31 Січня 2024 09:57

Підприємці, які реалізовували алкогольну та тютюнову продукцію неповнолітнім, лишилися ліцензій 

 

                                                    

Головне управління ДПС у Чернігівській області вкотре звертає увагу суб’єктів господарювання на необхідність дотримання законодавства під час реалізації підакцизної продукції. На особливому контролі недопущення фактів продажу алкогольних та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку.   

За матеріалами про адміністративні правопорушення щодо порушень вимог статті 15 3 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв,

23 Січня 2024 14:20

Про особливості проведення податкових перевірок під час воєнного стану

 

Виконуючий обов’язки начальника Головного управління ДПС у Чернігівській області Юрій Твердохліб звернув увагу платників, що 8 грудня 2023 року набув чинності Закон України від 09 листопада 2023 року №3453-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок» та відповів на найбільш актуальні питання щодо проведення податкових перевірок у 2024 році.   

1.  Які особливості формування плану-графіка перевірок на 2024 рік?

Порядок формування та коригування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків на 2024 рік здійснюється відповідно до вимог підпункту 69.352 пункту 69 підрозділу 10 «Інші

22 Січня 2024 12:40

Декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року

 

З 1 січня 2024 року розпочалася кампанія декларування доходів, одержаних протягом 2023 року. Щорічне декларування доходів громадянами пов’язано з виконанням вимог Податкового кодексу України (далі – Кодекс), згідно з положеннями якого платники податку у відповідних випадках зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, або мають право подати декларацію для отримання податкової знижки.

Обов'язок подання податкової декларації  про майновий стан і доходи виникає у платника податку у разі отримання ним протягом звітного року, зокрема:

- доходів від особи, яка не є податковим агентом (від інших фізичних осіб (резидентів або нерезидентів));

- доходів від податкових агентів, які не підлягали оподаткуванню

<<<1 - 11 з 514>>>