<<<1 - 11 з 115>>>


02 Липня 2024 10:05Інформація

Мінна безпека

Не підходь! Не чіпай! Не панікуй! «Правило трьох Не» — головний меседж навчального відеоролику

Саме такі прості правила є базою для мінної безпеки та збереження багатьох життів. Коротка та зрозуміла відеоінструкція наочно ілюструє, як треба і не треба діяти, якщо ви натрапили на вибуховий предмет.

Ну, а наступним кроком, звісно, має бути повідомлення ДСНС про вашу смертоносну знахідку. Зробити це можна за номером 101 або у мобільному застосунку «Розмінування України».

 

28 Червня 2024 17:12Інформація

Як захиститися від блискавки !!!

 

Гроза та злива практично завжди супроводжуються громом та блискавками. Щорічно планета Земля отримує близько 1,5 мільярди ударів блискавок,

через які щорічно гинуть десятки тисяч людей. Температура каналу блискавки може досягати 25–30 тис.°С,

тому в місці удару блискавки виникає локальний перегрів поверхні,mякий може привести до загоряння матеріалу покрівлі або утеплювача, у найгіршому разі викликати загоряння горючих газів і парів.

Розряди атмосферної електрики можуть стати небезпечними для життя, якщо своєчасно не вжити заходів перестороги.

Якщо під час грози

28 Червня 2024 16:59Інформація

Що таке холера?

 

 

Холера – небезпечне інфекційне захворювання. Людина може захворіти після вживання води чи їжі.

10 Червня 2024 10:08Інформація

 

Рак шкіри виникає в основному через вплив ультрафіолетового випромінювання сонця або штучних джерел, як солярії. А одним з основних ризиків виникнення меланоми - важкі сонячні опіки у дитинстві.

 

Щоб вберегти себе:

       не перебувайте на сонці з 11:00 до 16:00, коли воно світить найсильніше. Шукайте тінь, де це можливо, якщо не маєте змоги бути у прохолодному приміщенні в цей час;

       не користуйтеся соляріями;

       прикривайте відкриті ділянки тіла. Одяг має

20 Травня 2024 16:54Інформація

 

 Найбільш корисний відпочинок влітку – це відпочинок на воді. Вода – це чудодійний засіб оздоровлення організму. Плавання зміцнює організм, розвиває силу, спритність, витривалість. Людина, яка вміє плавати, почуває себе у воді спокійно і впевнено.

З метою виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 06 березня 2002 року № 264 «Про затвердження Порядку обліку місць масового відпочинку

20 Травня 2024 16:46Інформація

Пам'ятка : "Укус змії: як уберегтися"

 
В Україні з літньою порою розпочався період активності плазунів та так званий сезон зміїних укусів. 

Змії ведуть активний спосіб життя тільки в теплий період року – з перших чисел квітня і до глибокої осені, зимою впадають в сплячку. Місцями проживання змій є узлісся, лісові галявини, лісосмуги, порослі чагарником яри і балки, степові схили з чагарниками. У сонячний день плазуни полюбляє вигріватися на стежці, на пнях.

Зі змією можна зустрітися навіть під час роботи на присадибній ділянці або на подвір’ї домогосподарств. Змії часто з’являються

24 Квітня 2024 15:09Інформація

Поради захисту від укусів кліщів

 
З настанням тепла активізувалися комахи і кліщі, і до дерматолога звертаються пацієнти зі скаргами на наявність на шкірі почервоніння в результаті укусів комах. Як уберегти себе від укусів кліщів?
Небезпечний не стільки сам кліщ, скільки ті хвороби, які він може переносити і передавати людині при укусі. Це кліщовий енцефаліт, бореліоз (хвороба Лайма) та інші. При даних захворюваннях уражається центральна і периферична нервова система, серце, суглоби. При відсутності лікування ці захворювання можуть призвести до неврологічних і інших ускладнень.
 

Як

11 Квітня 2024 16:52

Пам'ятка про пожежі в екосистемах

Пам'ятка про збереження екосистемиx\

04 Березня 2024 13:48

Чому не можна спалювати листя?

Спалюючи опале позаторішнє листя, мало хто задумується над тим, якої шкоди це завдає здоров'ю та довкіллю.

У чому шкода?

Мало хто знає, що тліюче листя виділяє чадний газ, який блокує постачання кисню до тканин організму. Також при спалюванні виділяється бензопірен, що може викликати у людини рак. З димом у повітря виходять діоксини - одні з найотруйніших для людини речовин.

Лікарі кажуть, що при спалюванні однієї тони рослин, у повітря потрапляє близько 30 кілограмів шкідливих речовин. І все це потрапляє на нашу шкіру і в легені.

Важливо сказати, що в першу чергу страждають люди старшого віку, діти та вагітні. Виділення вуглекислого газу та оксиду азоту може викликати бронхоспазми, алергію, кашель та задуху.

"Дим від багаття

04 Березня 2024 12:55

Засоби побутової хімії - джерела небезпеки

26 Лютого 2024 10:06Інформація

Про початок роботи Державного електронного реєстру об’єктів підвищеної небезпеки

 

 

Прилуцьке РУ ГУ ДСНС України у Чернігівській області повідомляє, що постановою Кабінету Міністрів України від 07 липня 2023 р. № 690 «Деякі питання забезпечення функціонування та ведення Державного електронного реєстру об’єктів підвищеної небезпеки» (далі – Постанова № 690) затверджено порядок функціонування та ведення Державного електронного реєстру об’єктів підвищеної небезпеки і внесено зміни до порядку ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки та ведення їх обліку (далі – Порядок), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України

<<<1 - 11 з 115>>>