<<<1 - 11 з 434>>>


26 Квітня 2024 12:03

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу

 

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності. Чергова офлайн зустріч представників влади, служби зайнятості, соціальних партнерів, місцевих роботодавців, внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій за «круглими столом» відбулася в Борзнянській міській раді. Йшлося про можливості та послуги для переселенців та ветеранів війни.

За словами директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник,

05 Квітня 2024 13:57

єРобота на Чернігівщині: грантові програми для бізнесу від служби зайнятості

 

 

Сьогодні держава, аби підтримати бізнес, пропонує скористатися програмами фінансової підтримки. Служба зайнятості супроводжує дві з них у рамках урядового проєкту єРобота.

Так, з липня 2022 р. діє програма «Власна справа», за якою можна отримати мікрогрант у розмірі від 50 до 250 тис. грн. Ще одна програма «Грант для ветеранів» стартувала у квітні 2023 р. та за якою учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни можуть отримати гранти на бізнес до 1 млн грн, а члени їх сімей – до 500 тис. грн.  

Обов’язковою умовою для грантоотримувачів є створення нових робочих місць (від 1-го до 4-х) в залежності від суми фінансової підтримки. Повернення коштів відбувається за

05 Квітня 2024 12:29

Ветеран з Чернігова Євген Смага відкриває автомийку

 

Тяжка травма не завадила йому жити активним, повноцінним життя, досягати поставлених цілей і бути успішним. Чернігівець Євген Смага під час оборони рідного міста отримав поранення, внаслідок якого йому ампутували ногу. Він пройшов довгий шлях реабілітації і нині ходить на протезі. Щоправда, не ходить, а бігає… активно займається спортом, бере участь у міжнародних змаганнях, встановлюючи рекорди, піднімається в гори, аби зібрати донати побратимам, і відкриває власну автомийку самообслуговування. Щоб започаткувати цей бізнес скористався програмою «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей» урядового проєкту «єРобота».

Грантові

01 Квітня 2024 15:38

Інформує служба зайнятості: з 1 квітня збільшуються компенсаційні виплати роботодавцям

 

                                                                           

З 1 квітня 2024 року, відповідно до Закону «Про Державний бюджет України на 2024 рік», мінімальна заробітна плата в Україні підвищилася до 8 тис. гривень. У зв’язку з цим зміниться розмір деяких виплат, що стосуються сфери зайнятості, розмір яких узгоджений з мінімальною зарплатою.

Зокрема, підвищиться розмір компенсацій роботодавцям.

Так, максимальний розмір компенсації за працевлаштування

27 Березня 2024 17:16

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

 

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина»  (сел.Срібне). Та ці витрати для роботодавця перетворилися на інвестиції, оскільки він скористався однією із компенсаційних програм служби зайнятості - взяв на роботу людину з інвалідністю та отримав компенсацію за облаштування для неї робочого місця.

Відтак Владислав Коваленко вже 4 місяці працює завскладом сільськогосподарського підприємства. На складі – запчастини для техніки.  До цього чоловік працював комбайнером, поки не отримав важку травму

19 Березня 2024 14:46

єРобота: бізнес з друку картин на полотні в Чернігові

 

«Змінити звичну обстановку до невпізнаваності і перетворити просте житло чи робоче приміщення на затишну оселю, оригінальну фотостудію, стильний офіс, ресторан, б'юті-салон можна без масштабного та затратного ремонту», – стверджує чернігівка Наталія Лебедєва і пропонує сучасні дизайнерські рішення. А саме: змінити інтер’єр за допомогою фотошпалер чи картин, друкованих на полотні або дерев’яних з картою міст. Розширити бізнес підприємниці допомогла програма «Власна справа» урядового проєкту «єРобота».

Все починалося просто за найпростішою схемою заробітку «купи-продай», з якої стартували в бізнесі чимало

15 Березня 2024 13:36

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

 

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

Станом на 14 березня 2024 року в області налічується 724 вакансії. З них високооплачувані:

- верстатник деревообробних верстатів (35 000 грн), м. Чернігів;

- водій автотранспортних засобів (35 000 грн), Чернігівський район, с. Красне;

- оператор верстатів з програмним керуванням (25 000 грн), м. Ніжин;

- головний бухгалтер (20 000 грн), м. Чернігів;

- менеджер (управитель) із збуту (20 000 грн), м. Мена;

- лікар-педіатр (20 000 грн), селище Варва;

- швачка (20 000 грн), м. Чернігів;

- оператор друкарського устаткування

14 Березня 2024 13:58

На Чернігівщині створено одну з найбільших в Україні «Армій відновлення»

 

Понад 11 тис. мешканців області долучилися (з жовтня 2022 року) до суспільно корисних робіт. Вони розбирали зруйновані будівлі, облаштовували укриття, заготовляли дрова, зводили фортифікаційні споруди та допомагали готувати їжу для військових, плели маскувальні сітки та виготовляли окопні свічки тощо.

Про це повідомила директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник. За її словами, служба зайнятості залучає до суспільно корисних робіт безробітних, яким не вдалося знайти роботу за спеціальністю, а також внутрішніх переселенців без статусу зареєстрованого безробітного, з оплатою їх праці з Фонду загальнообов’язкового

12 Березня 2024 17:27

Ринок праці Чернігівщини у січні – лютому 2024 року

 

Діяльність Чернігівської обласної служби зайнятості мовою цифр протягом січня - лютого 2024 року:

- 5,9 тис. безробітних перебували на обліку та отримували послуги служби зайнятості;

- 668 безробітних працевлаштовано;

- 124 безробітних скеровано на професійне навчання;

- 16 направлень видано безробітним для участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру;

- 1,5 тис. направлень видано безробітним на суспільно корисні роботи;

- 19 позитивних рішень прийнято за програмою «Власна справа» і 2 – за програмою «Грант для ветеранів» урядового проєкту «єРобота»;

- 70 громадян, які не зареєстровані

07 Березня 2024 10:33

Служба зайнятості пропонує: грантові програми підтримки бізнесу

 

 

За час дії програми «Власна справа» позитивні рішення щодо надання мікрогрантів отримали 289 мешканців області. Також маємо 8 позитивних рішень за програмою «Гран для ветеранів та членів їхніх сімей».

Схвалені бізнес-проекти передбачають створення в області майже 700 нових робочих місць у різних сферах діяльності, а це і швейні цехи, СТО, салони краси, заклади торгівлі та харчування, спеціалізовані освітні, медичні та розважальні студії, фермерські господарства, послуги у сфері зеленого туризму, ландшафтного дизайну, клінінгові, будівельні, ремонтні послуги тощо. Загальна сума фінансової підтримки від держави склала понад 70  млн грн.

23 Лютого 2024 10:42

Мирна професія у воєнний час…

 

Скористатися програмою безкоштовної профтехосвіти пропонує служба зайнятості учасникам бойових дій та людям з інвалідністю внаслідок війни. Таке навчання здійснюється за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття у Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, які на сьогодні діють у 8 областях України та пропонують на вибір 95 ліцензованих професій та 365 освітніх програм. Бажаючі навчатися самостійно обирають їх із Переліку на сайті Державного центру зайнятості https://is.gd/ZHvm7u

 

Освітніми можливостями для

<<<1 - 11 з 434>>>