<<<1 - 11 з 454>>>


02 Липня 2024 11:36

Робота без бар’єрів:  розвиваємо навички, які цінують роботодавці

 

Щоб бути висококласним професіоналом, сьогодні недостатньо мати профільну освіту і відповідний досвід роботи. Сучасні роботодавці розраховують на те, що кандидат володітиме десятком різноманітних умінь та навичок, які є фундаментом для побудови успішної кар’єри. Нині популярний навіть жарт про те, що за «hard skills» («жорсткі навички», тобто спеціальні вузькопрофесійні) співробітників беруть на роботу, а за «soft skills» («м’які навички»), точніше, за їх відсутність, звільняють. Отже, щоб мати роботу без бар’єрів, треба постійно удосконалювати свої «м'які навички». Про це йдеться на тренінгах, які проводять фахівці

01 Липня 2024 12:56

Безбар'єрність у службі зайнятості: коли простір доступний для всіх

 

Чимало років безбар’єрність асоціювалася у багатьох людей лише з подоланням фізичних перешкод – облаштуванням пандусів і підіймачів. Насправді ж, це поняття ширше і стосується, без перебільшення, кожного. Безбар’єрність – це про будь-яку людину, це коли простір доступний для всіх.  Служба зайнятості створює для своїх клієнтів безбар’єрний доступ до всіх своїх послуг.

Щодо фізичної доступності, то, наприклад, всі центри зайнятості, крім сходового, мають ще й безпороговий вхід, до послуг відвідувачів – комп’ютер  вільного доступу з підключенням до Інтернету.

Також служба зайнятості забезпечує своїм клієнтам

28 Червня 2024 11:42

247 ваучерів на навчання

  • Ваучери видано службою зайнятості для підвищення конкурентоспроможності громадян на ринку праці. Серед обраних професій - кухар, кондитер, електромонтер, швачка, тракторист, штукатур, маляр, токар, верстатник, оператор котельні, водій тролейбуса тощо.

 

  • Подати онлайн заявку на отримання ваучера та дізнатися більше про послугу можна на сайті Державної служби зайнятості за посиланням:https://voucher.dcz.gov.ua/

 

27 Червня 2024 13:47

єРобота на Чернігівщині: грантові програми для бізнесу від служби зайнятості

 

 

Вже 337 мешканців області для започаткування або розвитку бізнесу скористалися програмою «Власна справа» та 11 - програмою «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей», які реалізуються в межах  урядового проєкту єРобота.

Загальна сума грантових коштів на започаткування або розвиток бізнесу склала понад 80  млн грн. Схвалені бізнес-проекти передбачають створення в області 760 нових робочих місць у різних сферах діяльності, а це і швейні цехи, СТО, салони краси, заклади торгівлі та харчування, спеціалізовані освітні, медичні та розважальні

25 Червня 2024 10:41

Світ неперевершених дитячих суконь від Тетяни Клименко

 

Її сукні для дівчаток - це симбіоз унікальності, вишуканості, краси, зручності та високої якості. Знайомтеся - Тетяна Клименко, чернігівка, засновниця українського бренду дитячого одягу «By tanyaklymenko». Вона шиє сукні в різних стилях: для урочистих подій, тематичних дитячих свят від святкових пишних до сучасних мінімалістичних моделей, буденний одяг для дівчаток та їх мам в стилі фемілі-лук, а також дівчачі аксесуари, що довершують образ, - обідки, пов'язки, пояски тощо.

За освітою Тетяна - спеціаліст з обліку та аудиту з червоним дипломом, проте за здобутою професією не працювала жодного дня. Її кар’єра в швейній індустрії почалася понад

21 Червня 2024 12:55

«Єдине вікно» – комплексне вирішення питань працевлаштування соціально вразливих категорій населення

 

 

Йдеться про надання послуг учасникам бойових дій, внутрішньо переміщеним особам, громадянам з інвалідністю тощо. Єдиний інформаційний простір створено на базі обласної служби зайнятості, де людина може оперативно отримати консультацію про послуги, що представлені у громаді. Для цього вже налагоджено співпрацю із 32 громадськими організаціями та благодійними фондами, державними установами, органами місцевого cамоврядування.

 

Так, у м. Чернігові благодійна організація «Право на захист» реалізує програму "Гроші для захисту", а також проєкт онлайн навчання ведення бізнесу та надання грантів для

21 Червня 2024 12:50

Регіональний офіс «Зроблено в Україні»: консультації фахівців

 

Одним із перших відвідувачів офісу «Зроблено в Україні» був Євген Смага - ветеран, який під час оборони Чернігова отримав важке поранення. Він скористався програмою «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей» і отримав 250 тис. грн. на відкриття автомийки. Далі планує розширення бізнесу: відкрити СТО та кав’ярню. З ним було підписано Меморандум про подальший супровід, тобто підтримку від служби зайнятості.

Потрібна консультація щодо державних програм підтримки бізнесу? Звертайтеся до регіонального офісу «Зроблено в Україні» (м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 40).

Чернігівський обласний центр зайнятості

21 Червня 2024 12:47

Служба зайнятості допоможе реалізувати бізнес-ідею

 

 

Із гордістю представляємо ще одного члена нашої великої сім’ї «Зроблено в Україні» — підприємець з с. Новий Биків, що на Бобровиччині, Андрій Могильний забезпечує земляків свіжоспеченим хлібом.

 

Коли під час окупації хліб перестали завозити до села, то його дружина (а вона пекар за освітою з чималим досвідом роботи) почала пекти його вдома  для рідних, друзів, сусідів та просто односельців. Продовжити цю справу після окупації родині допомогла грантова програма «Власна справа» урядового проєкту єРобота. І тепер вони впевнено розвивають свій бізнес та доводять, що своє українське  найкраще!

 

Якщо

18 Червня 2024 11:54

Пропозиція робочої сили на Чернігівщині

 

За підрахунками служби зайнятості, на початок літа в області налічувалось близько 5 тисяч офіційних безробітних. Власне, такою є пропозиція для роботодавців на зареєстрованому ринку праці. Отож, хто сьогодні серед претендентів на вільні робочі місця та яку роботу вони шукають?

Фахівці пояснюють: серед безробітних переважають жінки – їх майже 80%. Диплом вишу мають 37,2% безробітних, 32% – закінчили професійно-технічний навчальний заклад, а 30,8% – загальноосвітню школу.

За віковими групами 19% безробітних – молодь до 35 років, 28,3% – від 35 до 44 років, 31% – від 45 до 55 років, 21,7% - понад 55 років.

Із загальної кількості безробітних 359

17 Червня 2024 11:20Інформація

 

Верстатник, слюсар-ремонтник, кранівник, охоронник …

Жінки Чернігівщини  освоюють чоловічі професії

 

Таку тенденцію останнім часом спостерігають у службі зайнятості. На Чернігівщині наразі налічується близько 5 тисяч офіційних безробітних. Серед них 77,5 %  жінок. На початок червня у базі даних служби зайнятості налічувалось 799 вакансій, на кожну з яких було 6 претендентів.

Фахівці кажуть, що нині через брак чоловіків на обліку чимало жінок обирають для себе роботу, яка раніше традиційно вважалась чоловічою.

14 Червня 2024 12:24

Ваучер на навчання

 

Здобути омріяну освіту або підвищити свій фаховий рівень безкоштовно українці можуть за допомогою ваучера на навчання.

Що ж таке ваучер?

Ваучер – це документ, що та дає людині право безоплатно пройти навчання за однією із 124 професій та спеціальностей. Бажаючий самостійно обирає професію, заклад освіти у межах України та форму навчання: стаціонарну, заочну чи дистанційну.

Право на отримання ваучера мають:

- люди віком старше 45 років (до настання пенсії за віком);

- ветерани, учасники бойових дій;

- внутрішньо переміщені особи працездатного віку;

- особи з інвалідністю;

- люди, що отримали поранення внаслідок військової

<<<1 - 11 з 454>>>