<<<1 - 11 з 28>>>


07 Листопада 2023 15:13

Заміна паспорта: коли ID-картка обов’язкова

 

Нагадуємо, що ID-картка видається у разі:

  • досягнення 14-річного віку;
  • втрати/викрадення паспорта:
  • закінчення терміну дії паспорта;
  • зміни інформації;
  • виявлення помилки в інформації;
  • непридатності паспорта до подальшого використання;
  • присвоєння РНОКПП або повідомлення про відмову від його прийняття;
  • замість паспорта зразка 1994 року (якщо власник не вклеїв фото в паспорт протягом одного місяця після досягнення 25 або 45 років, з урахуванням особливостей дії воєнного стану в Україні);
  • замість паспорта зразка 1994 року (за бажанням).

Наголошуємо, що законодавство України не визначає кінцевої

17 Березня 2023 14:33

ID-картка - обов’язковий документ для випускника

 

 

          Попри повномасштабну війну, українські випускники продовжують готуватися до національного мультипредметного тесту (НМТ), що був уведений у 2022 році.

Найближчим часом розпочнеться реєстрація школярів для здачі відповідного тесту. Паспорт - є обов’язковою умовою для реєстрації на його проходження, адже ID-картка це документ, що посвідчує особу власника та підтверджує громадянство України.

Отже, учні, яким виповнилося 14 років та хочуть вступати до вищих навчальних закладів, мають обов'язок подбати про своєчасне виготовлення першого паспорта громадянина України у формі ID-картки.

Нагадуємо: що надання послуги з оформлення паспорта громадянина України вперше при досягненні 14-річного віку здійснюється

14 Листопада 2022 09:27

Міграційна служба повідомляє

Змінилася вартість паспортів 

01 Червня 2022 17:48

Роботу підрозділів міграційної служби Чернігівської області відновлено!

Відновлюється робота з оформлення біометричних документів в підрозділах міграційної служби Чернігівської області з 23 травня 2022 року.

У зв’язку з територіальною близькістю до державного кордону з країною агресором, тимчасово не здійснюють прийом документів наступні підрозділи:

  • Городнянський сектор
  • Новгород-Сіверський сектор
  • Ріпкинський сектор
  • Семенівський сектор
  • Сновський сектор

Питання щодо відновлення роботи в повному обсязі вказаних підрозділів опрацьовується.

Разом з тим, повідомляємо, що всі підрозділи, без винятку:

  • вносять відомості про дітей до закордонного паспорта одного з батьків;
  • продовжують строк дії закордонних паспортів, як дорослим так і дітям, строком на 5 років;
17 Лютого 2022 14:35

Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області повідомляє, що станом на сьогодні ажіотажу з оформлення закордонних паспортів не виникає На жаль, все частіше в тих чи інших мас-медіа можна побачити інформацію стосовно підвищеного попиту на оформлення паспортів для виїзду за кордон. До того ж зростання кількості бажаючих отримати закордонні паспорти пов’язують з масовою панікою громадян, які хочуть якнайшвидше виїхати з України. Управління ДМС у Чернігівській області запевняє, що жодної паніки чи ажіотажу з оформлення даного документа не спостерігається, про це свідчать і статистичні дані. І якщо в 2022 році кількість оформлених паспортів для виїзду за кордон більша ніж за аналогічний період 2021 року, то це насамперед, пов’язано із тим, що впродовж минулого року в Україні тривали жорсткіші карантинні обмеження, зокрема локдаун, спричинені пандемією COVID-19. Наразі прийом громадян з надання адміністративних послуг в Управлінні та підпорядкованих територіальних підрозділах області триває в звичному режимі. Діє електронна черга https://bit.ly/3t3ZyVd Консультацію з будь-яких питань, що належать до компетенції міграційної служби, можна отримати за номером телефону «гарячої лінії» 0462-666-185.

Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області

повідомляє, що станом на сьогодні

ажіотажу з оформлення закордонних паспортів не виникає

 

На жаль, все частіше в тих чи інших мас-медіа можна побачити інформацію стосовно підвищеного попиту на оформлення паспортів для виїзду за кордон. До того ж зростання кількості бажаючих отримати закордонні паспорти пов’язують з масовою панікою громадян, які хочуть якнайшвидше виїхати з України. Управління ДМС у Чернігівській області запевняє, що жодної паніки чи ажіотажу з оформлення даного документа не спостерігається, про це свідчать і статистичні дані. 

І якщо в 2022 році кількість оформлених паспортів для виїзду

12 Січня 2022 10:21

З 01.01.2022 року змінилася вартість виготовлення бланків паспорта громадянина України

З 01.01.2022 року змінилася вартість виготовлення бланків паспорта громадянина України
23 Грудня 2021 09:17

Графік роботи територіальних підрозділів УДМС в Чернігівській області у святкові дні

21 Грудня 2021 16:22

Ви запитуєте - ми відповідаємо!

 

 

Інформуємо, що протягом листопада 2021 року на телефонну «гарячу лінію» УДМС у Чернігівській області надійшло 269 дзвінків, а всього з початку року – 4238 (2020 рік – 3755). Проаналізувавши Ваші звернення, хочемо надати роз’яснення на одне із найчастіших запитань: «Чи готовий мій паспорт?».

Отже, що стосується інформації про стан оформлення паспортного документу, то її ви можете дізнатися самостійно.

Для цього необхідно зайти на сайт Державної міграційної служби України та скористатися послугою електронного сервісу «Перевірка стану оформлення документів» https://bit.ly/2QCucTy.

В залежності від того, на якій стадії оформлення перебуває документ, статус оформлення документу,

18 Листопада 2021 08:55

Ви запитуєте - ми відповідаємо!

Продовжуючи нашу рубрику щодо роз'яснення питань, які надходять на телефону «гарячу лінію» Управління Державної Міграційної служби України в Чернігівській області під назвою: «Ви запитуєте – ми відповідаємо!», інформуємо, що протягом жовтня 2021 року на телефонну «гарячу лінію» УДМС у Чернігівській області надійшло 310 звернень (у жовтні 2020 року – 389).

Проаналізувавши звернення, хочемо надати роз’яснення на одне із частих запитань: «Чи можна оформити біометричний документ на підставі е-паспорта із застосунку ДІЯ?». Відповідаємо.

При оформленні паспорту громадянина України ви маєте надати ОРИГІНАЛ паспорту у формі ID-картки або книжечки.

При оформленні паспорту громадянина України

09 Вересня 2021 12:13

Варто знати!

 

Плануєте подорож до країн Європи? Гарна ідея, адже 11 червня 2017 року, для громадян України набув чинності безвізовий режим з Європейським Союзом, тобто Україна отримала статус, який дозволяє громадянам України вільно перетинати міждержавні кордони країн Європейського Союзу без попереднього звернення до посольства для отримання дозволу.

Але чи подбали ви про оформлення біометричного паспорту для виїзду за кордон?

УДМС у Чернігівській області звертає увагу громадян, що в’їжджати до країн Європейського Союзу без візи  дозволено тільки тим, хто має біометричний паспорт для виїзду за кордон. Останнім часом популярністю

19 Серпня 2021 14:07

Графік роботи на святкові дні у серпні

<<<1 - 11 з 28>>>