<<<1 - 11 з 19>>>


22 Грудня 2023 12:08Інформація

Куди звертатись, якщо ви потрапили до торгівців людьми

19 Жовтня 2023 17:22Інформація

Як допомогти собі чи близьким, якщо ви потерпіли від явища торгівлі людьми

📍 Торгівля людьми – підступний злочин, який здатен адаптуватися до будь-яких умов та набувати різних форм. Як допомогти собі чи близьким, якщо ви стали потерпілими від цього явища? 

🔹Окрім вторинної правничої допомоги, про яку ми розповідали раніше, важливо знати, що громадяни та особи без громадянства мають право отримати одноразову матеріальну допомогу у розмірі трьох прожиткових мінімумів для відповідної категорії осіб.

✅ Ця матеріальна допомога надається особі не пізніше 1 місяця з моменту її звернення до органу соціального захисту населення, за рахунок коштів, передбачених державним бюджетом на такі цілі.

🙌 Будь ласка, зберігайте цю інформацію та діліться нею зі своїми знайомими, оскільки спільними зусиллями ми можемо надати допомогу

18 Жовтня 2023 11:42Інформація

18 жовтня - День протидії торгівлі людьми

✨ 18 жовтня Європейська спільнота відзначає День протидії торгівлі людьми. Нехай він стане голосом тих, хто потребує допомоги. Лише спільними зусиллями ми зможемо побороти одне з найжорстокіших порушень прав людини – злочин, який не обирає ні статі і віку, ні місця і часу, небезпека якого може загрожувати кожному та кожній.

☎️ Якщо вам стали відомі випадки торгівлі людьми необхідно звернутися за номерами:
102 – Національна поліція України
1547 – Гаряча лінія з протидії торгівлі людьми
112 – Служба екстреної допомоги в ЄС

Разом ми здатні створити суспільство, в якому немає місця рабству, а людське життя, свобода та гідність є найвищими цінностями!🙌

#протидіяторгівлілюдьми #руйнуйтеланцюги #європейськийдень

16 Жовтня 2023 12:25Інформація

Як не потрапити у пастку торгівців людьми

Як не потрапити у пастку торгівців людьми?
Торгівля людьми — це злочин, який не обирає людей за статевою ознакою, віком чи майновим станом. Такий злочин передбачає сексуальну, трудову експлуатацію, примусове жебрацтво, втягнення у злочинну діяльність, збройні конфлікти тощо.
За даними IOM Ukraine в Україні переважає саме трудова експлуатація.
Дуже часто злочинці пропонують, на перший погляд, привабливі пропозиції роботи, чи житла, що створює ілюзію кращого життя.
Щоб не потрапити на гачок торгівців людьми, варто дотримуватись правил безпеки:
🟢 будьте обачними — ніколи і нікому не передавайте документи, що посвідчують особу. Ваша ідентичність — це ваша головна цінність;
🟢 вивчайте мову країни, де плануєте працювати. Базові знання допоможуть

13 Жовтня 2023 13:15Інформація

Куди звертатись, якщо вам відомі факти торгівлі людьми

Мінсоцполітики спільно з партнерами розпочинають інформаційну кампанію «ПРИДИВИСЬ» до Європейського дня протидії торгівлі людьми
Торгівля людьми — темна сторона нашого світу. Цей злочин може адаптуватися до потреб «ринку», законів, економічної та соціальної ситуації в країні. Він може набувати різних форм, від примусової праці до сексуального чи домашнього рабства.

Повномасштабна війна, збільшення людей, які були змушені покинути свої домівки, гуманітарна та безпекова кризи — фактори, які  сприяють поширенню злочину торгівлі людьми.

Пам’ятайте, що торгівля людьми ближче, ніж здається. Якщо ви знаєте про випадки торгівлі людьми чи будь-якого виду експлуатації або потерпіли від цього злочину, звертайтеся за номерами:

28 Липня 2023 17:34Інформація

Всесвітній день протидії торгівлі людьми - наша спільна боротьба

 


Всесвітній день протидії торгівлі людьми, що відзначається 30 липня, має особливе значення для всієї світової спільноти. Започаткований Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй у 2013 році, цей день акцентує увагу на проблемі порушення прав людини, яка залишається актуальною для кожної країни світу.

Мільйони людей, серед яких є жінки, діти і чоловіки, стають жертвами цього жахливого злочину, що не залежить від соціального, економічного чи культурного середовища. 

На жаль, Україна також стикається з цією проблемою через воєнний стан, збільшуючи ризик потрапляння в ситуацію торгівлі людьми як всередині країни, так і за її межами. Змушені переїжджати із зони бойових дій в інші регіони або за кордон, багато громадян стають вразливими

26 Липня 2023 12:35Інформація

Затверджена Державна цільова соціальна програма протидії торгівлі людьми до 2025 року


У сучасному світі зростає кількість злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми. Ця проблема вимагає комплексного підходу до її розв'язання, що передбачає єдину політику, спрямовану на протидію цьому злочину на центральному та місцевому рівні у співпраці з державними, місцевими і міжнародними організаціями. Тому Урядом була затверджена Державна цільова соціальна програма протидії торгівлі людьми до 2025 року.  
 
Головною метою програми є удосконалення механізму запобігання торгівлі людьми, підвищення ефективності виявлення осіб, які вчиняють злочини, а також забезпечення захисту прав та надання допомоги постраждалим. 
Виконання цієї програми допоможе: 
удосконалити нормативно-правову базу; 
посилити взаємодію і співпрацю

26 Липня 2023 12:20Інформація

Як розпізнати сексуальну і трудову експлуатацію.

Друзі, в рамках інформаційної кампанії з протидії торгівлі людьми сьогодні розповідаємо про те, як розпізнати сексуальну і трудову експлуатацію.

Сексуальна експлуатація – це будь-яке зловживання або спроба зловживання позицією вразливості, нерівності або довіри з сексуальною метою. Зокрема, в обмін на гроші, товар, послуги чи будь-яку іншу винагороду, задля отримання соціальної чи політичної користі.

Трудова експлуатація – це будь-яка примусова праця, яку людина не може полишити за власним бажанням. Вона може включати шантаж, обман, примус, невиплату або неповну виплату заробітної плати та інше.

Важливо: якщо ви зіткнулися із сексуальною чи трудовою експлуатацією, телефонуйте 102 або на Урядову гарячу лінію – 1547.

Детальніше читайте

24 Липня 2023 16:47

Пам’ятка для осіб, постраждалих від торгівлі людьми

 

За даними Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні з грудня 2000 року на 30 червня 2023 року комплексну реінтеграційну допомогу отримали 19 716 осіб, які постраждали від торгівлі людьми.

 В Україні з вересня 2012 року станом на початок липня 2023 року за даними Національної соціальної сервісної служби України офіційний статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, отримали 1143 особи.

         Повномасштабна збройна агресія порушила фундаментальні норми й принципи міжнародного права та загострила актуальність проблеми торгівлі людьми в Україні.

Загроза життю, безвихідь, зруйновані домівки, міста та села спонукають цілі родини до вимушеної міграції

24 Липня 2023 16:46

Мінсоцполітики спільно з партнерами розпочинають інформкампанію з протидії торгівлі людьми

 

30 липня – Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який у 2013 році проголосила Генасамблея ООН.

Повномасштабне вторгнення рф в Україну спричинило найбільшу міграційну кризу в Європі з часів Другої світової війни і, як наслідок, посилило загрози та вразливість нашого населення до торгівлі людьми. На сьогодні по допомогу звертаються сотні людей. Серед найвразливіших категорій – діти без супроводу або діти, розлучені з сім’єю, жінки, особи з інвалідністю, особи літнього віку та особи, які раніше вже були постраждалими від торгівлі людьми. Найбільш поширеними формами експлуатації є трудова, сексуальна та втягнення у злочинну діяльність.

Для привернення уваги до цієї проблеми, Мінсоцполітики в рамках ініціативи 

18 Жовтня 2022 15:04Актуально

Куди звертатись у випадку потрапляння в ситуацію торгівлі людьми

 

   Міністерство соціальної політики України, як національний координатор у сфері протидії торгівлі людьми звертає увагу на перші кроки, які можуть врятувати життя людини у випадку потрапляння в ситуацію торгівлі людьми.
   Свобода людини є однією з головних цінностей сучасного цивілізованого суспільства, а забезпечення недоторканності свободи особи – однією з головних функцій держави.

   Якщо:
   - Вас силою примушували працювати;
   - Вам не виплатили обіцяної заробітної плати;
   - у Вас відібрали паспорт чи інші документи;
   - Вас насильно утримували, контролювали;
   - Вам погрожували, шантажували;
   - Вас змушували до жебрацтва;
   - Вас втягнули у проституцію,

<<<1 - 11 з 19>>>