<<<1 - 11 з 2436>>>


20 Березня 2024 09:48Інформація

Ринок праці Чернігівщини у січні – лютому 2024 року

 

Діяльність Чернігівської обласної служби зайнятості мовою цифр протягом січня - лютого 2024 року:

- 5,9 тис. безробітних перебували на обліку та отримували послуги служби зайнятості;

- 668 безробітних працевлаштовано;

- 124 безробітних скеровано на професійне навчання;

- 16 направлень видано безробітним для участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру;

- 1,5 тис. направлень видано безробітним на суспільно корисні роботи;

- 19 позитивних рішень прийнято за програмою «Власна справа» і 2 – за програмою «Грант для ветеранів» урядового проєкту «єРобота»;

- 70 громадян, які не зареєстровані у службі зайнятості, для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці отримали ваучер на навчання.

Станом

20 Березня 2024 09:47Інформація

Березневі перерахунки пенсій: все що потрібно знати

 

 

З 1 березня ц.р. відповідно до ч.2 ст. 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” Головним управлінням Пенсійного фонду України в області було проведено індексацію пенсій для пенсіонерів.

Усі перерахунки пенсійних виплат проведено в автоматизованому режимі за матеріалами пенсійних справ без додаткових звернень до органів Пенсійного фонду України . Виплата перерахованих пенсій здійснюватиметься у виплатний період березня – з 4 по 25 число місяця.

Індексація і перерахунок пенсій - в чому різниця?

Індексація (іншими словами - перерахунок) пенсій - механізм підвищення розміру виплат від держави, який дає можливість частково відшкодувати подорожчання споживчих товарів та

20 Березня 2024 09:46Інформація

Березневі підвищення пенсій на Чернігвщині

 

З 1 березня 2024 року на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 23 лютого 2024 року № 185 “Про індексацію пенсійних і страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2024 році” в Чернігівській області проведена індексація пенсій. Індексації підлягають пенсії, призначені до 31 грудня 2023 року включно.

Підвищені пенсії в області отримали 264,6 тис. пенсіонерів яким пенсію призначено на загальних підставах та особи, які отримують пенсію по інвалідності, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання внаслідок Чорнобильської катастрофи. Середній розмір підвищення склав 286 грн.

31,7 тис. осіб до пенсій, призначених відповідно до Закону України “Про

20 Березня 2024 09:45Інформація

єРобота: бізнес з друку картин на полотні в Чернігові

 

«Змінити звичну обстановку до невпізнаваності і перетворити просте житло чи робоче приміщення на затишну оселю, оригінальну фотостудію, стильний офіс, ресторан, б'юті-салон можна без масштабного та затратного ремонту», – стверджує чернігівка Наталія Лебедєва і пропонує сучасні дизайнерські рішення. А саме: змінити інтер’єр за допомогою фотошпалер чи картин, друкованих на полотні або дерев’яних з картою міст. Розширити бізнес підприємниці допомогла програма «Власна справа» урядового проєкту «єРобота».

Все починалося просто за найпростішою схемою заробітку «купи-продай», з якої стартували в бізнесі чимало успішних нині підприємців. Наталія купувала фотошпалери в Китаї, а продавала в Чернігові. Тепер вона власниця

18 Березня 2024 16:40Інформація

Запрошуємо на роботу

 

Новгород-Сіверська районна рада Чернігівськоі області повідомляє про вакантну посаду «Начальник фінансово-господарського відділу, головний бухгалтер виконавчого апарату районної ради».

Звертатись до виконавчого апарату районної ради за адресою: вул. Майстренка, 6, м. Новгород-Сіверський, тел. 0963834881

15 Березня 2024 15:40Інформація

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

 

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

Станом на 14 березня 2024 року в області налічується 724 вакансії. З них високооплачувані:

- верстатник деревообробних верстатів (35 000 грн), м. Чернігів;

- водій автотранспортних засобів (35 000 грн), Чернігівський район, с. Красне;

- оператор верстатів з програмним керуванням (25 000 грн), м. Ніжин;

- головний бухгалтер (20 000 грн), м. Чернігів;

- менеджер (управитель) із збуту (20 000 грн), м. Мена;

- лікар-педіатр (20 000 грн), селище Варва;

- швачка (20 000 грн), м. Чернігів;

- оператор друкарського устаткування (20 000 грн), м. Чернігів;

- інженер-технолог (20 000 грн), м. Корюківка;

- фрезерувальник (20 000 грн), м. Ніжин.

База

15 Березня 2024 15:38Інформація

На Чернігівщині створено одну з найбільших в Україні «Армій відновлення»

 

Понад 11 тис. мешканців області долучилися (з жовтня 2022 року) до суспільно корисних робіт. Вони розбирали зруйновані будівлі, облаштовували укриття, заготовляли дрова, зводили фортифікаційні споруди та допомагали готувати їжу для військових, плели маскувальні сітки та виготовляли окопні свічки тощо.

Про це повідомила директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник. За її словами, служба зайнятості залучає до суспільно корисних робіт безробітних, яким не вдалося знайти роботу за спеціальністю, а також внутрішніх переселенців без статусу зареєстрованого безробітного, з оплатою їх праці з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. До речі, за час дії програми видатки

14 Березня 2024 15:40Інформація

Вже 70 жителів Чернігівщини отримали ваучер на навчання

 

Ваучери було видано Чернігівською обласною службою зайнятості протягом січня-лютого 2024 року. Переважна більшість (59 людей) з тих, хто скористався цією послугою, громадяни віком 45+. Серед отримувачів ваучера 8 переселенців та 3 людей з інвалідністю.

До речі, новий фах здобувають 65 наших земляків, ще 5 – підвищують кваліфікацію. Для навчання всі вони обрали робітничі професії: кухар, штукатур, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, кондитер, тракторист-машиніст, водій, оператор котельні.

Зауважимо, ваучер на навчання – це унікальна можливість безкоштовно підвищити свій фаховий рівень або здобути нову професію чи спеціальність за допомогою служби зайнятості. Отримати його можуть громадяни певних категорій, які мають

11 Березня 2024 15:45Інформація

Де родинам загиблих захисників і захисниць України отримати безоплатно допомогу юриста чи адвоката

 

Родичі загиблих ветеранів війни, Захисників і Захисниць України можуть потребувати допомоги у розв’язанні юридичних питань. Отримати професійну юридичну допомогу можна, звернувшись до системи безоплатної правничої допомоги — це право гарантоване Законом України «Про безоплатну правничу допомогу». Як зазначили у пресслужбі системи БПД, у 2023 році до них надійшло понад 3,1 тисячі звернень членів родин загиблих. У 572 випадках для розв’язання питання доводилось звертатися до суду — допомога зі зверненням до суду також безоплатна.

Як звернутися до системи БПД

Консультації можна отримати дистанційно або завітати до бюро правничої допомоги. Усі способи отримати юридичну допомогу перелічені на сайті системи БПД:

11 Березня 2024 15:44Інформація

Додаткова грошова допомога від ООН для пенсіонерів, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій

 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28 липня 2023 року № 781 “Про реалізацію спільного з Всесвітньою продовольчою програмою Організації Об’єднаних Націй проекту стосовно додаткових заходів із соціальної підтримки окремих категорій населення“ одержувачам пенсій, зокрема з числа внутрішньо переміщених осіб, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій, включених до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, надається грошова допомога за рахунок коштів Всесвітньої продовольчої програми Організації Об’єднаних Націй (ВПП ООН).

ВАЖЛИВО!

• Перелік одержувачів виплат визнається з урахуванням інформації, що міститься в базах даних Пенсійного

11 Березня 2024 15:43Інформація

Перерахування страхових виплат у зв’язку з нещасним випадком на виробництві та професійним захворюванням

 

Щороку з 1 березня призначені потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання та особам, які мають право на страхові виплати в разі смерті потерпілого, щомісячні страхові виплати підлягають перерахуванню на коефіцієнт, що враховує показники зростання споживчих цін та середньої заробітної плати (доходу) в Україні (стаття 31 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування”).

У 2024 році коефіцієнт збільшення щомісячних страхових виплат становить 1,0796 (постанова Кабінету Міністрів України від 23.02.2024 №185 “Про індексацію пенсійних і страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2024 році”).

Максимальний розмір

<<<1 - 11 з 2436>>>