back

Обласна нарада з питань реалізації земельної реформи та розвитку тваринництва

20 грудня 2011

16 грудня за участю голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка відбулась виїзна нарада з питань реалізації земельної реформи та перспектив розвитку галузі тваринництва Чернігівської області. У нараді взяли участь представники Верховної Ради України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, голови районних державних адміністрацій, голови районних рад та керівники відповідних служб.

В рамках виїзної наради у Прилуцькому районі відбулося відкриття ТОВ «Прилуцьке племпідприємство», відновлення якого розпочалося з 2009 року товариством «Агрікор Холдинг». На даний час воно обслуговує ряд районів: Прилуцький, Варвинський, Срібнянський, Талалаївський, Ніжинський, Носівський, Борзнянський та Коропський.

Основною виробничою діяльністю є ведення селекційно-племінної роботи, організація штучного осіменіння з використанням кращих племінних якостей сільськогосподарських тварин. Збудовано приміщення по утриманню биків-плідників та хряків-плідників, демонстраційна площадка для огляду плідників, приміщення для лабораторії.

За словами директора ТОВ «Прилуцьке племпідприємство» Сергія Петренка, воно є функціональним ланцюгом у технології і у бізнесі молочного та м’ясного скотарства з перспективою виходу на ринок області, а також за її межі.

Під час відкриття голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко наголосив на важливості і значимості реалізації цього проекту, який вдало поєднує приватний капітал крупної фірми з селянським господарством.

Пленарне засідання наради відбулось в міському будинку культури.

https://legalaid.gov.ua/