back

Заходи до Дня Соборності та Свободи України

24 січня 2012

19 січня в Прилуцькому агротехнічному коледжі відбулася науково-практична конференція «22 січня – День Соборності та Свободи України». З вступним словом до учасників конференції звернувся директор коледжу, доктор філософії в галузі освіти, почесний професор Міжнародної кадрової Академії Черніков П.І. Історичний екскурс в далекі, але вікопомні події 1919 року зробила завідуюча методичним кабінетом коледжу Каїка Н.Г.. Присутні мали змогу переглянути ряд хроніко-документальних кінокадрів та номерів художньої самодіяльності, присвячених Дню Соборності та Свободи України. В заході взяла участь начальник відділу з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ райдержадміністрації Симоненко Л.Г.

Цього ж дня в рамках заходів до Дня Соборності та Свободи України в центральній районній бібліотеці для читачів та всіх бажаючих проведено літературно-музичну композицію «Україна соборна – моя гордість і слава», в якій творчо та цікаво розкрито історичні віхи шляху нашої держави до соборності та незалежності.

З нагоди державного свята заходи проходять в населених пунктах району: збори активу громад, тематичні лекції, історичні уроки, години спілкування, бесіди. В навчальних закладах, закладах культури організовані викладки літератури та публікацій в періодичних виданнях.

https://legalaid.gov.ua/