back

На сході малківської громади

15 березня 2012

В районі продовжуються загальні збори громадян територіальних громад.

14 березня відбувся схід уповноважених представників громади села Малківка. У зборах мешканців сільської громади взяли участь голова райдержадміністрації Олег Нестеренко, голова районної ради Лариса Татарченко, депутат обласної ради Ніна Косенко, директор ТОВ «Ресурс Агро», депутат районної ради (ПР) Микола Марусенко, дільничний інспектор міліції Олександр Левченко.

Зі звітом про діяльність виконкому сільської ради по виконанню програми соціально-економічного розвитку в 2011 році та завдання на 2012 рік виступила сільський голова Валентина Харченко. Прозвітував про діяльність господарюючого суб’єкта, в тому числі і по напрямках співпраці з місцевою владою щодо вирішення питань соціальної сфери, керівник товариства «Ресурс Агро», депутат районної ради Марусенко М.В.

Загальні збори відмітили позитивну динаміку соціально-економічного розвитку громади, співпрацю місцевої влади та інвестора, який уже з 2011 року здійснює виплату 4 відсотки за оренду земельних часток (паїв), визначили ряд питань, які потребують відповідної уваги сільської та районної влади. Серед проблем найбільш актуальною залишається стан доріг, в першу чергу Малківка – Сухоярівка (власник облавтодор). Також порушували учасники сходу деякі питання пільгового перевезення пенсіонерів, покращення транспортного забезпечення, вивезення твердих побутових відходів, реєстрації релігійної громади, облаштування церкви.

Закликав мешканців до співпраці і дільничний інспектор міліції, який акцентував увагу учасників сходу на забезпеченні законності та правопорядку на території населених пунктів.

Прозвітувала про свою діяльність перед малківчанами депутат обласної ради Косенко Н.Д., виступила голова районної ради Татарченко Л.О.

Голова райдержадміністрації О.В. Нестеренко у своєму виступі зупинився на перспективах розвитку сільської громади, наголосивши на ряді питань, які вона сама може вирішити та по яких буде мати підтримку районної державної адміністрації. Мова йшла про активізацію населення по організації вивозу сміття, більш тісної співпраці з суб’єктами підприємницької діяльності, перспектив розвитку тваринництва в ТОВ «Ресурс Агро», створення нових робочих місць, підвищення рівня заробітної плати працівникам підприємства. Пообіцяв голова райдержадміністрації підтримку талановитій дитині, інваліду по слуху Вероніці Яровій, це прохання висловила депутат сільської ради.

По кожному з питань, які обговорювалися, загальні збори прийняли відповідні рішення. Затверджено також ставки самооподаткування на 2012 рік, залишок минулорічних коштів цього податку громада вирішила використати для ремонту пам’ятника загиблим односельцям у Великій Вітчизняній війні.

https://legalaid.gov.ua/