back

Новини з центральної районної бібліотеки

03 березня 2012

Краєзнавча година - крок до краєзнавчого клубу. «Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той сам не годен пошани» - саме ці слова відомого українського поета М. Рильського були взяті епіграфом до краєзнавчої години «Моя Прилуччино, моя земля праотча», яку провела 29 лютого бібліограф Прилуцької ЦРБ Т. Печена для учнів Сухополов’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів. У ході заходу підлітки здійснили екскурс в історію рідного краю від його далекого минулого до сьогодення, ознайомившись з літописними джерелами, історико-краєзнавчою літературою, зібраною у фондах книгозбірні. В. О. Паустовський, заступник директора з навчально-виховної роботи Сухополов’янської ЗОШ, підтримав ідею створення бібліотекою краєзнавчого клубу для підлітків, з метою залучення їх до пізнання своєї «малої батьківщини».

«Свято чистої криниці». Під такою назвою в рамках Програми десятиліття дій «Вода – для життя» відбулася святкова зустріч членів клубу «Дивосвіт» до Всесвітнього дня водних ресурсів. Метою заходу було не просто ознайомити його учасників із символами українського народу, а й сформувати уявлення про те, як шанобливо і бережливо ставилися наші предки до криничних джерел, виховати гуманне ставлення до природи та почуття болю за ті збитки, що завдали їй люди.

Пізнавали світ через розповіді про організацію подорожей. На гостині в Прилуцькій центральній районній бібліотеці 28 лютого побували представники туристичної компанії «Аладін», які розповіли учасникам заочної подорожі - студентам медичного училища про ті послуги, які надає туристичне аганство. Змістовність розповіді зацікавила учасників зустрічі, адже на заході кожен присутній уявно міг переміститися у країни, про які йшла мова, зміг потрапити у славнозвісний Львів, Санк-Петербург , європейські країни. Найбільше ж присутніх захопила розповідь та відеоролик про Індію, яка надзвичайно багата традиціями, природними ресурсами, екзотичними прикметами.

https://legalaid.gov.ua/