back

Загальні збори мешканців Заїздської громади

21 березня 2012

20 березня відбулися загальні збори громадян Заїздської сільської ради. В сході взяли участь голова райдержадміністрації О.В. Нестеренко, голова районної ради Л.О. Татарченко.

Прозвітувала про діяльність виконкому сільської ради по виконанню програми соціально-економічного розвитку в 2011 році та завдання на 2012 рік сільський голова Ніна Свистун.

Представник господарюючого суб’єкта ДП «Нафком - Агро» зупинився на питаннях розрахунків за оренду земельних паїв.

Під час обговорення питань життєдіяльності територіальної громади були визначені проблемні питання, над якими має працювати виконком, сільський голова, депутатський корпус, сільська громада: укладення угоди про співпрацю з господарюючими суб’єктами, вирішення питання ремонту дороги по вулиці Михайлівській, деякі питання земельних відносин. Зокрема, з метою належного відстоювання інтересів власників земельних часток (паїв) громадою прийнято рішення про створення громадської організації. Також порушувалися питання щодо забезпечення мешканців однієї з вулиць якісною питною водою, перегляду умов договору по водозабезпеченню в населеному пункті.

Зі звітами про депутатську діяльність перед жителями виступили депутати обласної ради від Прилуцького району Андрієвська Л.М. та Косенко Н.Д., виступила голова районної ради Татарченко Л.О. Голова райдержадміністрації О.В. Нестеренко у своєму виступі зупинився на перспективах розвитку сільської громади, наголосивши на активізації співпраці з інвесторами, залучення бізнесових структур до вирішення соціальних питань території, роботі сільської влади по співпраці з господарюючими суб’єктами щодо підвищення рівня заробітної плати, яка має бути не нижчою 2 тис. грн., продовженні роботи з населенням та КП «Агропромінвест» (керівник цього новоствореного підприємства виступив перед учасниками сходу) щодо організації вивозу твердих побутових відходів.

Також голова райдержадміністрації дав ряд роз’яснень щодо соціально-економічного розвитку області, соціальних ініціатив Президента України.

Сходом затверджено ставки самооподаткування на 2012 рік, які громада спланувала використати на облаштування паркану біля приміщення школи.

https://legalaid.gov.ua/