back

Управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації застерігає

29 березня 2012

Протягом 19-26 березня на території області зареєстровано 45 пожеж сухої трави на загальній площі понад 96 га та 3 пожежі настилу в лісі на площі 0,9 га.

Більшість пожеж виникло внаслідок грубого порушення правил пожежної безпеки та випалювання природної рослинності та її залишків на сільгоспугіддях і присадибних ділянках.

Враховуючи це, управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації застерігає громадян щодо необхідності обережного поводження з вогнем, особливо перебуваючи на відпочинку в лісових масивах.

Щоб не допустити пожежі слід очищати місце, призначене для вогнища, від сухої трави, листя, гілля та іншого лісового сміття, не розкладати вогнище поблизу звисаючих крон дерев, в хвойних молодняках, серед сухого очерету, на торфовищах тощо. Не залишати вогнище без нагляду; не залишати місце відпочинку, не впевнившись, що вогнище погашене.

Забороняється випалювати рослинність та її залишки на сільгоспугіддях і присадибних ділянках.

Вогонь, при невмілому та недбалому поводженні, може завдати великого лиха, привести до значних матеріальних збитків та загрози життю і здоров’ю людей.

https://legalaid.gov.ua/