26 лютого 2019

 

 

Припис головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області щодо додержання санітарних правил при збиранні, утилізації і захороненні рослинності та опалого листя 

Правила безпеки громадян на залізничному транспорті України

Інформація щодо доступності об’єктів житлового (крім індивідуального житла) та громадського призначення для маломобільних груп населення

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ КОНСУЛЬТУЄ В РАМКАХ ПРОЄКТУ «Я МАЮ ПРАВО!»: про порядок стягнення аліментів на дитину у разі виїзду одного з батьків для постійного проживання за кордон

Звернення до батьків

        Щорічно на Чернігівщині через пустощі з вогнем, піротехнічними виробами, самовільне користування печами, газовими або електричними приладами, порушення правил безпеки на водоймах, в разі виявлення боєприпасів або інших підозрілих предметів гинуть або отримують травми діти. Найчастіше біда трапляється коли діти залишаються без належного нагляду дорослих і в пошуках розваг вигадують небезпечні ігри.

        Так, в Ніжинському районі, залишившись поза увагою батьків, під час гри в півтораметрову ємність із залишками паливно-мастильних матеріалів впали двоє братів, 2013 року народження. Крики дітей про допомогу почув місцевий житель, який і допоміг хлопчикам піднятися на поверхню. Внаслідок події одна дитина потрапила до лікарні. В Коропському районі пустощі з вогнем 8-річного сина господарів призвели до пожежі. Залишена без уваги дорослих дитина, вигадала небезпечні ігри з сірниками  на даху господарчої споруди. В результаті пожежі вогнем знищено сарай, пошкоджено дах сусідського житлового будинку. На щастя дитина не постраждала. У Чернігові під час купання у річці Десна на міському пляжі "Золотий берег" на очах у свідків потонув 13-річний хлопчик, який разом з друзями відпочивав біля водойми.

        Це вказує на те, що підростаючому поколінню необхідно роз’яснювати, до яких тяжких наслідків призводить порушення заходів безпеки та, як себе поводити, щоб уникнути лиха.

Шановні батьки!

Управління ДСНС України у Чернігівській області та Управління освіти і науки облдержадміністрації звертаються до Вас з наполегливим проханням не залишати дітей без відповідного нагляду та частіше контролювати їхні розваги. Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки та періодично роз`яснюйте правила поводження з вогнем, на водоймах, під час користування пічним опаленням, електричними та газовими приладами, вибухонебезпечними предметами, піротехнікою тощо. Пам’ятайте, що безпека Ваших дітей залежить, насамперед, від Вас самих!

 

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ КОНСУЛЬТУЄ В РАМКАХ ПРОЄКТУ «Я МАЮ ПРАВО!»: хто такі присяжні, як ними стати та які справи розглядаються за їх участю?

Пільговики заборгували «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТу» майже 9 млн грн.

З 1 жовтня 2019 року в Україні стартує монетизація пільг. За існуючими правилами, отримати державну компенсацію «на руки» зможуть лише сумлінні платники. Станом на 1 вересня 2019 року за 43,4 тис особових рахунків, а це 69,8% домогосподарств, де проживають пільговики, накопичилися борги на суму 8,6 млн грн. Такі домоволодіння ризикують не отримати право на готівкові відшкодування на оплату комуналки.

За інформацією ТОВ «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ» різними видами пільг на оплату послуги з газопостачання користуються більше 62 тис житлових приміщень Чернігівської області. Тобто, кожне 6 газифіковане домоволодіння. Наразі по майже 43,4 тис особовим рахункам, закріпленими за пільговиками, налічується 8,6 млн неплатежів за газ. З них 4 849 особових рахунків мають борги 340 грн і вище.

«Процес монетизації пільг аналогічний монетизації субсидій. При бажанні отримувати пільгу на газ готівкою, людині потрібно звернутися до управління соцзахисту з відповідною заявою. В іншому разі нарахування компенсацій відбуватиметься в автоматичному режимі на рахунки в уповноважених банках, - повідомив директор «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТу» Іван Луста. - При наявності боргових зобов`язань розміром 20 неоподаткованих мінімумів і вище, надавач послуг вправі ініціювати припинення пільгових виплат споживачу «живими коштами». Наразі компанія готує для соцзахисту перелік таких адрес».

В опалювальний сезон середньомісячна компенсація на відшкодування пільг становить 2,7 млн куб м газу на суму 23,3 млн грн, в міжопалювальний – 0,27 млн кубометрів на суму 1,77 млн грн. Впродовж 2019 року кількість отримувачів пільг на газ зросла на 21,3 тис особових рахунків або 49,2%.

Нагадаємо, на засіданні Уряду 17 квітня 2019 року було ухвалене рішення щодо монетизації пільг, закріпленому Постановою КМУ № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі». Документом передбачено, що отримати пільгу в грошовій формі стане можливим з 1 жовтня 2019 року, тобто з опалювального сезону 2019-2020 рр.

Для отримання інформації з будь-яких питань, пов'язаних з нарахуванням пільг, споживачі повинні звертатися до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення.

Компанія акцентує увагу споживачів на своєчасних платежах за газ, адже, починаючи з травня 2019 року, на заборгованість з оплат комунальних послуг почали розраховувати пеню. Відповідна графа «Пеня за попередні періоди» міститься в квитанціях клієнтів «Чернігівгаз Збуту» і вказана в ній сума підлягає сплаті.



Довідка: Основною сферою діяльності ТОВ «Чернігівгаз Збут» є постачання природного газу. Компанія законодавчо визначена постачальником газу зі спеціальними обов`язками всім побутовим споживачам на території Чернігівської області.

Нашими клієнтами є понад 356 тисяч сімей, 1146 підприємств промисловості та компобуту, 292 бюджетні установи та 66 релігійних організацій.





За додатковою інформацією звертатися

Тел.: +380 462 61 63 04; +380 462 94 12 48

E-mail: [email protected]

https://cngaszbut.104.ua/ua/
 

Наказ управління соціального захисту населення райдержадміністрації "Про стажування громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, в управлінні соціального захисту райдержадміністрації"

Розпорядження голови райдержадміністрації від 21 серпня 2019 року № 202 «Про погодження розміру плати за навчання у Ладанській музичній школі на 2019-2020 навчальний рік», зареєстроване Головним територіальним управлінням юстиції у Чернігівській області 30 серпня 2019 року за № 84/1344.

Розпорядження  голови райдержадміністрації "Про погодження розміру плати за навчання у Ладанській дитячій музичній школі на 2019-2020 навчальний рік"

Розпорядження голови райдержадміністрації від 08 серпня 2019 року № 190 «Про затвердження розміру витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію» зареєстроване Головним територіальним управлінням юстиції у Чернігівській області 22 серпня 2019 року за № 77/1337.

Розпорядження "Про затвердження розміру витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію»

«Правила безпеки громадян на залізничному транспорті України».

Інформація про рівень цін на основні продовольчі товари в торгівельній мережі району станом на 25.04.2019.

 

         Відділом економіки та агропромислового розвитку райдержадміністрації проведено щомісячний моніторинг цін на основні продукти харчування по 60 торгівельних закладах населених пунктів  району. Станом на 25.04.2019 року на території району ціни на продукти харчування такі:

- хліб “Удайський ” новий подовий (0,750)            

-

13,25

 

13,25

грн./од

- батон (0,450кг)                                                           

-

11,00

 

11,00

грн./од

- борошно в\ г (фасоване)

-

10,20

-

  11,80

грн./кг

- макаронні вироби (фасовані)                                                                                               

-

16,00

-

21,00

грн./кг

- крупа манна

-

13,50

-

14,75

грн./кг

- крупа гречана

-

17,50

-

20,00

грн./кг

- крупа ячна

-

11,00

-

12,00

грн./кг

- пшоно                                                                        

-

 22,00

-

  26,00

грн./кг

- рис                                                                             

-

22,00

-

25,00

грн./кг

- цукор                                                                         

-

11,40

-

  15,00

грн./кг

- олія (вагова)                                                               

-

28,50

-

32,00

грн./кг

- вершкове масло                                                        

-

120,00

-

136,00

грн./кг

- ковбаси варені першого ґатунку

-

63,00

-

 81,00

   грн./кг

- ковбаси варені в/г

-

82,00

-

120,00

грн./кг

- птиця (кури)

-

35,00

-

82,00

грн./кг

- яйця курячі                                                               

-

  22,10

    -

     25,00

грн./1 дес.

Аналіз показників рівня роздрібних цін на основні продукти харчування за квітень місяць 2019 року свідчить про те, що  ціни на  продукти харчування залишилися на рівні березня місяця 2019 року.

.

                                                                          Відділ економіки

                                                                                                та агропромислового розвитку

                                                                                                райдержадміністрації   

Читайте нове інформаційне видання "Юстиція - відкрита для людей" за лютий.

 

Тут Ви знайдете деталі щодо:

✔️закону про протидію булінгу;

✔️ стягнення заборгованності із заробітної плати;

✔️ діяльності центрів виконання рішень;

✔️ нового законодавства щодо запобігання насильства щодо жінок і домашнього насильства;

✔️ споживчих кредитів тощо.

https://legalaid.gov.ua/