24 лютого 2021

 

Про набір на освітню програму

 

Стартував набір на довгострокову навчальну програму Export Academy 2022 для українських експортерів з усіх галузей та продовжується набір на програми Service Export Ukraine та Export Evolution IT!

Export Academy 2022 – освітня програма для українських МСБ підприємств, які тільки починають експортну діяльність або вже є діючими експортерами та планують виходити на нові ринки. За результатами навчання на програмі учасники створять для своєї компанії детальний план з виходу на міжнародні ринки.

Export Academy 2022 - це можливість для трансформації та розвитку Вашого експорту:

  • можливість навчитися з нуля створювати експортний план з виходу на міжнародні ринки;
  • можливість систематизувати експортні знання;
  • налагодити роботу експортного відділу;
  • відкрити нові ринки для експорту продукції;
  • отримати практичні інструменти з виходу на зовнішній ринок;
  • щомісячна практична робота, яка забезпечить навичками на багато років вперед;
  • отримати навички розвитку міжнародних брендів, побудови довготривалих партнерських відносин та управління фінансами.

Навчання буде проходити з січня по червень 2022 року та можливе у двох форматах: самостійний та з тренерським супроводом. Реєстрацію на навчання відкрито до 12 грудня (23:59) 2021 року за посиланням: https://forms.gle/c5ufWUdEryDaHRgy7

З деталями навчання на Програмі Export Academy 2022, та умовами участі можна ознайомитись за цим посиланням: https://export.gov.ua/education/179-export_academy_2022

Менеджмент та власників ІТ компаній запрошуємо на першу в Україні освітню Програму для IT-сектору - Export Evolution IT. Це міжнародна бізнес-освіта для представників IT-компаній, зацікавлених у розвитку експорту своїх послуг та продуктів. Участь у Програмі допоможе покращити навички у:

  • пошуку нових клієнтів за кордоном,
  • залученні проектів з високою доданою вартістю,
  • створенні секторальних партнерств для реалізації великих міжнародних проєктів.

 

У Програмі вже розробляють свої експортні бізнес плани представники 82 ІТ компаній з
18 регіонів України, які працюють з іноземними тренерами та менторами з таких субсекторів, як AI, VR, fintech, ecommerce та public sector. Детально про Програму та реєстрація за посиланням: https://export.gov.ua/education/175-export_evolution_it. Реєстрація до 20 грудня 2021 року.

 

Для компаній із сфери послуг діє спеціалізована навчальна програма - Service Export Ukraine!

Програму розроблено для підприємців, менеджерів та керівників компаній, які працюють у сфері послуг та вже здійснюють чи хочуть розпочати експортну діяльність.

Це інжиніринг, архітектура, дизайн, мистецтво, видавничі послуги, логістика, інформаційна галузь, фінансова і банківська діяльність, реклама та PR, освіта, індустрія розваг, консалтинг, фітнес та не тільки. За допомогою Service Export Ukraine ви зможете:

  • цифровізувати власні продукти та послуги, отримавши know-how від міжнародних викладачів та тренерів-практиків;
  • розробити покроковий бізнес-план для системного розвитку;
  • знайти нових клієнтів на зовнішньому ринку.

 

Деталі та реєстрація за посиланням:

https://export.gov.ua/education/178-service_export_ukraine

 

Увага! Навчання на програмах безкоштовне. Перед реєстрацією просимо детально ознайомитись з умовами участі у кожній з програм!

______________________________

 

Програма Export Academy 2022 розроблена Інститутом Маркетингу Естонії у співпраці з ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту». Програма фінансується Державним департаментом США (Development Cooperation Partnership Program, Round Eight), а також Міністерством закордонних справ Естонії (Проект з питань розвитку співробітництва та гуманітарної допомоги).

 

Контактною особою від ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту»  для подальшої комунікації призначено Пащукова Сергія, провідного фахівця відділу експортної освіти.

Електронна адреса: [email protected] , моб.тел. 066 423 53 23.

 

До уваги населення району!  

Національний оператор поштового зв’язку України АТ «Укрпошта» є ініціативним і довготривалим партнером ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту», який робить величезний внесок у розвиток українського бізнесу та допомагає підприємцям вийти на міжнародний ринок. Серед останніх досягнень:

  1. Укрпошта та міжнародний маркетплейс eBay запустили спільну програму – бізнес-акселератор для українських суб’єктів МСП. Дана програма дає можливість усім виробникам-підприємцям отримати безкоштовно магазин на 3 місяці на платформі eBay або 200 товарних карточок (якщо асортимент товарів не дуже широкий), персональну підтримку менеджерів платформи. Всі підприємці, які зареєструються на платформі з 25 жовтня до 31 грудня 2021 року, матимуть спеціальні умови для здійснення продажів на платформі eBay (додаток 1).
  2. Укрпошта створила освітній E-Export портал для представників малого та мікробізнесу, присвячений питанням продажу товарів з України по всьому світу через торгові інтернет-платформи. На порталі зібрані: відео-курси про торгові платформи; рекомендації щодо митних, податкових та фінансових питань; перелік експертів, які можуть надавати консультації та всі актуальні новини. Портал стане помічником і для новачків, і для вже досвідчених експортерів (додаток 2).

Про проведення Конкурсу

Департаментом економічного розвитку облдержадміністрації в рамках  виконання Комплексної програми підвищення конкурентоспроможності Чернігівської області на 2021-2027 роки «Чернігівщина конкурентоспроможна» з метою створення сприятливого середовища для започаткування підприємницьких ініціатив та просування інвестиційного потенціалу регіону оголошено конкурс з відбору кращих інвестиційних проєктів/бізнес-ідей «Invest-UP.CN» (https://economy.cg.gov.ua/index.php?id=443350&tp=0 ).

Переможці Конкурсу будуть визначені у наступних номінаціях:

  • молодіжний стартап, в т.ч. робототехніка;

  • аграрний сектор;

  • альтернативна енергетика та енергоефективні технології;

  • інформаційно-телекомунікаційні технології;

  • промисловість, в т.ч. високотехнологічне машинобудування;

  • інфраструктура;

  • туризм;

  • спорт, розваги, громадське харчування та дозвілля.

Участь у конкурсі - безкоштовна. Заявки можна подавати до 26 листопада 2021 року включно (до 17:00 годин). Заповнити анкету учасника можна за посиланням: https://forms.gle/3r1zgk3WdkiuvEvW6 .

Зазначений конкурс дозволить виявити перспективні бізнес-ідеї та проєкти серед молоді, підприємців-початківців, наукової та  бізнес-спільноти, сприятиме формуванню портфелю проєктних пропозицій, реалізація або розвиток яких потребує залучення інвестиційних ресурсів.

Детальна інформація про умови конкурсу (https://docs.google.com/document/d/1eE2N6GD0edBaHXkxWrqQpin8xVW1vqbd/edit?usp=sharing&ouid=116497290909523407623&rtpof=true&sd=true ).

 

До уваги населення району!  

З  1 жовтня по всій Україні, і на Чернігівщині зокрема, розпочнеться масштабна Акція і кожен охочий у будь-якому куточку України зможе долучитися, посадити власне дерево і в такий спосіб зробити особистий внесок у збільшення лісистості нашої області, і України загалом.

Посадка лісу, створення лісових культур – це щоденна, звична робота для наших лісівників. Запрошуємо всіх долучитися до цієї благородної справи, взяти участь у масштабному залісненні України в рамках програми Президента України «Зелена країна».

 На спеціальному сайті, який вже доступний за посиланням

https://zelenakraina.gov.ua/

Увага!

Тренінг для громадянських журналістів

Як грамотно здобувати інформацію? Чи можна знімати у публічному місці? Як писати новини і тексти?

2 - 3 грудня у Харкові ГО “Платформа прав людини” проведе дводенний тренінг, який допоможе громадянським журналістам відповісти на ці запитання.

Деталі за посиланням: https://dostup.pravda.com.ua/news/publications/etyka-dostup-storitelinh-treninh-dlia-hromadianskykh-zhurnalistiv-u-kharkovi

Посилання на реєстраційну форму: https://docs.google.com/forms/d/1neJkbG3YXLOSFZ-dEWkfNbEiYPTIk4yVZxh7ggPgYmA/edit

Дедлайн подачі заявки 23 листопада.

Команда сайту Доступ до правди

 

 

Оголошення

Графік погашення заборгованості із заробітної плати працівникам підприємств. установ та організацій Прилуцького району

 

До відома суб’єктів господарювання району!!!

 

В регіоні реалізується обласна Програма розвитку малого і середнього підприємництва на 2021-2027 роки (далі - Програма), затверджена рішенням двадцять п’ятої сесії обласної ради сьомого скликання від 28 жовтня 2020 року
№ 41-25/VII. Її метою є стимулювання розвитку малого та середнього підприємництва, створення сприятливого бізнес-середовища шляхом консолідації зусиль місцевих органів влади, суб’єктів підприємницької діяльності, громадських організацій, об’єднань підприємців, бізнес-асоціацій тощо задля підвищення добробуту населення області.

Основними напрямами реалізації Програми є фінансово-кредитна, інформаційно-консультаційна підтримка суб’єктів малого та середнього бізнесу, а також розвиток інфраструктури підтримки підприємництва.

Фінансування інвестиційних проєктів здійснюється відповідно до вимог Закону України “Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні” та Положення про порядок фінансування проєктів суб'єктів МСП за рахунок коштів місцевих бюджетів через ДО “Регіональний фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області”.

Програмою передбачено забезпечення фінансування у формі фінансового кредиту на реалізацію найбільш ефективних інвестиційних проєктів в пріоритетних напрямках суб’єктів малого і середнього підприємництва, зареєстрованих в області.

Базові критерії відповідності інвестиційних проєктів суб’єктів МСП для фінансування за рахунок коштів місцевих бюджетів, в тому числі коштів, повернутих по раніше наданим кредитам через ДО «Регіональний  фонд  підтримки підприємництва  по  Чернігівській  області» додаються.

 Враховуючи зазначене, у разі зацікавленості суб’єктів малого і середнього підприємництва підвідомчої території в отриманні кредиту, просимо надіслати інформацію на електронні адреси Департаменту ([email protected]) та
ДО «Регіональний  фонд  підтримки підприємництва  по  Чернігівській  області» ([email protected]) за формою, що додається у термін до 27 серпня 2021 року.

Умови надання кредитних коштів

Додаток для заповнення зацікавлених в отриманні кредиту

 

 

Всеукраїнський конкурс журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади» проводиться Мінрегіоном з метою залучення регіональних ЗМІ до всебічного висвітлення процесів децентралізації.

До участі у Конкурсі приймаються матеріали за чотирма номінаціями:

  • онлайн-публікація,
  • стаття в друкованому ЗМІ,
  • радіоматеріал,
  • відеоматеріал.

Матеріали мають бути опублікованими вперше у період від 1 січня до 30 вересня 2021 року.

  • Конкурсні роботи подаються до 18.00 30 вересня 2021 року.
    Вимоги до оформлення та технічні вимоги до матеріалів за посиланням>>

Учасник може подати не більше однієї конкурсної роботи за кожною з номінацій, оформивши їх окремими конкурсними заявками.

Тематичні пріоритети конкурсних робіт

  • Мета, завдання, зміст, очікувані результати та переваги реформи, спрямованої на децентралізацію та розбудову місцевого самоврядування.
  • Успіхи громад, які були досягнуті завдяки реалізації норм законодавства щодо добровільного об’єднання.
  • Співробітництво територіальних громад, агломераційні процеси.
  • Фінансова децентралізація та ресурсна підтримка місцевого і регіонального розвитку.
  • Збільшення спроможності органів місцевого самоврядування у наданні якісних послуг населенню та розбудові добробуту громад.
  • Кращі практики органів місцевого самоврядування в Україні з питань соціально-економічного розвитку територій, їхня відповідність європейським стандартам і світовим тенденціям.

Призовий фонд від Програми Ради Європи

У кожній з чотирьох номінацій передбачені три премії:

  • І премія – 20 000 грн,
  • ІІ премія – 15 000 грн,
  • ІІІ премія – 10 000 грн.

Довідкову інформацію з питань Конкурсу можна отримати за тел.: (044) 458-44-40; (044) 501-92-03; (093) 403-58-87; (097) 917-70-70, або надіславши запит на електронну адресу: [email protected]

Партнери Конкурсу – Програма Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні», ГO «Інтерньюз-Україна», Координатор проектів ОБСЄ в Україні.

 

Шановні колеги,

 

Інститут економічних досліджень та політичних консультацій у рамках проєкту Підтримка Громадської Ініціативи «За чесну та прозору митницю» проводить он-лайн опитування «Чи потребують бізнес-асоціації додаткового законодавчого регулювання своєї діяльності?»

 

Проєкт Підтримка Громадської Ініціативи «За чесну та прозору митницю» виконує ГО «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій» за фінансової підтримки Європейського Союзу, МФ «Відродження» та Atlas Network.

 

Метою опитування є з’ясувати актуальність розробки змін до чинного законодавства, яке б врахувало особливості здійснення  діяльності саме бізнес-асоціаціями.

 

Запрошуємо взяти участь у цьому опитуванні бізнес-асоціації та громадські організації, діяльність яких пов'язана із представленням та захистом інтересів бізнес-спільнот.

 

Опитування триває з 30 березня до 13 квітня 2021 року (включно)

 

Опитування можна пройти анонімно або заповнити поля з інформацією про назву організації. 

 

📌 Анкетаhttps://forms.gle/174N16FKor3zCzRH9


Будемо вдячні за поширення анкети серед ваших партнерів. 

___________________________

 

Також ви можете ознайомитися з результатами інших опитувань, що проводилися в рамках проєкту:

  • Ставлення бізнесу до "паралельного імпорту" посилання
  • Ділова активність під час COVID-19 посилання
  • Які заходи підтримки очікує українській бізнес від держави в період та після дії карантину посилання
  • ТОП 7 першочергових напрямів реформування митної сфери посилання
  • Популярність “контрабандних” товарів серед споживачів посилання
  • Порушення митних правил. Яким чином треба карати за порушення митних правил? посилання
  • Програма Авторизованих економічних операторів (АЕО). Чи потрібні Вам спрощення процедур при митному оформленні? посилання
  • Митна служба, як єдина юрособа посилання

_____________________ 

 

Підписуйтесь на Telegram канал «ЧЕСНА МИТНИЦЯ» 

 

 

Контактна особа Олена Рубанік, асистент проєкту Громадська Ініціатива «За чесну та прозору митницю», +38 (097)-352-04-11 [email protected]

Шановні виборці Прилуцького району,

при необхідності перевіряйте персональні дані в Державному реєстрі виборців!

                         

     Як відомо,відповідно до нового адміністративно-територіального устрою України, до складу Прилуцького району увійшли ОТГ колишніх Прилуцького, Варвинського, Ічнянського, Срібнянського та Талалаївського районів. Всіх виборців району інформуємо про те, що Центральна виборча комісія надає Вам можливість перевіряти свої персональні дані в Державному реєстрі виборців, “не виходячи з дому”. Для цього на офіційному сайті ЦВК cvk.gov.ua в розділі “Державний реєстр виборців” діє закладка “Особистий кабінет виборця”. Зайдіть в неї, натисніть “реєстрація” і внесіть обов’язкову для заповнення поля інформацію. Через деякий час ви отримаєте відповідь, яка надійде  на вказану Вами електронну адресу.

       Якщо у Вас немає доступу до інтернету, зверніться з паспортом до відділу ведення Державного реєстру виборців за адресою: м.Прилуки, вул.Київська, 220, кабінет 42 ( 4-й поверх ),  з 8.00 до 17.00 ( перерва з 13.00 до 14.00), крім вихідних.

             Довідки за телефоном (5-21-18).

             Не упустіть нагоду скористатися  правом виборця!         

                                       

            

                                                                     Відділ ведення Державного реєстру

                                                                     виборців апарату Прилуцької

                                                                     райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/