back

На Прилуччині вшанували пам’ять героїв-земляків

14 жовтня 2020

14 жовтня відзначаються три свята – День українського козацтва, Покрови Пресвятої Богородиці і День захисника України.

 На знак глибокої пошани до воїнів, які віддали свої життя за українську незалежну, вільну державу, сьогодні відбулося покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам-прилучанам під час російсько-української війни, встановленого на площі в м. Прилуки.

Вшанували світлу пам’ять героїв-земляків та поклали квіти до пам’ятника в.о. голови райдержадміністрації Артем Коваленко, голова районної ради Василь Малик, заступник голови районної ради Наталія Єгорова, військовий комісар Прилуцького ОМТЦК та СП Іван Черняк, родини загиблих воїнів, представники райдержадміністрації, виконавчого апарату районної ради, Прилуцького ОМТЦК та СП, громадськість району.

Хвилиною мовчання присутні вшанували всіх загиблих захисників України, воїнів АТО, жителів Прилуччини – Деркача Сергія, Міхнюка Олега, Безгубченка Сергія, Лавренчука Віктора, Бойка Валентина, Потієнка Анатолія, Матяша Григорія, Джеваги Сергія, Єгорова Валерія, Маслова Віктора, Саника Олега, Задорожнього Віктора, Манжоли Віктора.

 
 
 
 
 
 
 

Також всі присутні поклали квіти до меморіальних дощок , встановлених:

- на приміщенні Прилуцького агротехнічного коледжу на честь Олега Саника та Віктора Лавренчука;

 
 
  • на приміщенні Прилуцької гімназії №5 на честь Віктора Маслова;
 

 

  • - на приміщенні Прилуцького медичного коледжу на честь Сергія Деркача;

 

  • на приміщенні Прилуцької школи №2 на честь Сергія Джеваги.

 

Сьогодні ми згадуємо всіх тих, хто у різні часи і за різних обставин, захищав свою землю – нашу рідну Україну.

Мужні, відважні, хоробрі - українці завжди вміли протистояти ворогу та захищати свою свободу, навіть ціною найдорожчого – власного життя і здоров’я.

Захисники України – це ті, для кого поняття – честь, гідність, сила, витримка і відповідальність – не просто слова. Це ті, хто готовий не на словах, а на ділі повсякчас захищати свою родину, свій народ, свою країну.

 

Шановні захисники України, ваші подвиги на благо держави – це зразок реального, дієвого патріотизму для кожної чесної людини і свідомого громадянина, наочне свідчення єдності всіх поколінь українського народу. Завдяки вашому героїзму ми живемо у вільній і незалежній країні.

У цей світлий день бажаємо вам міцного здоров'я, миру, злагоди на нашій землі, наснаги, плідної праці на благо народу і нових перемог в ім’я нашої незалежної України.

Нехай овіяне славою свято додасть нам наснаги, оптимізму та віри у прийдешній день.

 

https://legalaid.gov.ua/