back

Голова райдержадміністрації Олеся Кісленко взяла участь у заході Сухополов’янської територіальної громади з нагоди  Дня  Героїв Небесної Сотні

19 лютого 2021

19 лютого з нагоди  Дня  Героїв Небесної Сотні голова райдержадмінітрації Олеся Кісленко взяла участь у заході Сухополов’янської територіальної громади  «БЛОКПОСТ ПАМ’ЯТІ. ХРОНОЛОГІЯ МУЖНОСТІ», який відбувся у залі КЗ "Центр дозвілля та культури" Сухополов’янської територіальної громади.

Під час заходу учасники зібрання мали змогу переглянути документальні кадри про страшні події семирічної давнини. Згадали героїв, які загинули захищаючи свою країну в зоні АТО і вже ніколи не повернуться на рідні простори Прилуччини. Вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та загиблих учасників Революції Гідності хвилиною мовчання.

«Сьогодні ми вшановуємо відвагу, силу духу і стійкість громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи  права людини, європейське майбутнє України. Ці люди – символ громадянської відваги та сили духу нашого народу. Будуючи нову країну, ми повинні пам’ятати, за що загинула Небесна Сотня, та не зрадити ідеали Революції гідності. Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки нашої непростої історії, коли проливали кров патріоти. Адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього»  – зазначила  у своєму виступі   голова районної державної адміністрації Олеся Кісленко.

Перед учасниками заходу виступив  Сухополов’янський сідьський голова Денис Росовський, закликаючи у виступі  пам’ятати тих, хто поклав свої життя за наше майбутнє та бути гідними їх подвигу.

Пам'ятні, героїчні  сторінки історії лютневих подій  2014 року «перегорнув»  у своєму виступі учасник Революції Гідності, ветеран  російсько-української війни, кавалер ордена «Лицар Доброї Волі», поету, автор збірки «Навиліт» (рими калібру 5.45. ) Сергій Скальд.

Патріотичний  настрій  заходу  був  підтриманий  виступами   працівників культури КЗ "Центр дозвілля та культури" Сухополов’янської територіальної громади.
 

Учасники заходу  переглянули  інсталяцію «Майдан» та відео хроніки Майдану.

Відділ документообігу, контролю, інформаційної діяльності та звернень громадян апарату райдержадміністрації

 

https://legalaid.gov.ua/