back

Cічневий локдаун не завадив Чернігівській обласній службі зайнятості працевлаштувати майже 4 сотні безробітних.

22 лютого 2021

 

 

❄️      Січень 2021 року запам’ятався українцям не лише новорічними святами, а й посиленними карантинними обмеженнями, які внесли свої корективи в ситуацію на ринку праці. У порівнянні з січнем минулого року безробітних стало більше, а вакансій менше. «Та незважаючи на складну економічну ситуацію як у державі в цілому, так і в області зокрема, обласна служба зайнятості працює в звичному режимі та надає послуги роботодавцям і шукачам роботи», - говорить директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка.

          Протягом січня 2021 року лави безробітних в області поповнили 2,7 тис. громадян, що на 12,4% більше, ніж за відповідний період торік. Всього ж на обліку в службі зайнятості перебували та отримували послуги 15,6 тис. безробітних.

До активних програм сприяння зайнятості протягом першого місяця 2021 року залучено 504 безробітних. Зокрема, 395 осіб працевлаштовано. 🧹🔧🔨🪓📄Крім того, 522️⃣безробітних залучено до тимчасової зайнятості. На громадських роботах вони прибирали сміття, розчищали сніг та допомагали у відділах субсидій та соціальних допомог. Також безробітні працювали підсобними робітниками на роботах тимчасового характеру в сільському та лісовому господарствах, у переробній промисловості та на будівництві.

У січні 2021 року професійним навчанням було охоплено 577️⃣осіб. Так, за направленням служби зайнятості безробітні підвищували кваліфікацію шляхом стажування безпосередньо на робочих місцях за такими професіями: електрогазозварник, електрик, продавець, бухгалтер, адміністратор.

Протягом січня 2021 року у базі вакансій обласної служби зайнятості налічувалося майже 2 тис. пропозицій роботи, а це на 60% менше, ніж за цей період торік. Роботодавці шукали, насамперед, продавців, водіїв автотранспортних засобів, швачок, слюсарів, електромонтерів, кухарів, бухгалтерів, лікарів, спеціалістів державної служби, підсобних робітників тощо.

Станом на 1 лютого 2021 року в області налічувалось 14,1 тис. офіційно зареєстрованих безробітних, що на 20% більше, ніж на цю дату торік. Водночас роботодавці потребували 872 працівників. Тож на кожне вільне робоче місце претендувало 16 осіб (рік тому було 9).

 

https://legalaid.gov.ua/