back

Сформовано новий склад Громадської ради при райдержадміністрації

26 лютого 2021

 

26 лютого в райдержадміністрації відбулися установчі збори з формування нового складу Громадської ради при районній державній адміністрації. У вступному слові Артем Коваленко –перший заступник голови райдержадміністрації, голова ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування складу Громадської ради при райдержадміністрації зазначив, що у своїй роботі райдержадміністрація завжди прагне дослухатись до зауважень, пропозицій мешканців району. Разом з представниками об’єднань громадян проводилися консультації і будуть надалі радитись, саме з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, стимулювання громадської активності, громадського руху і головне в конструктивному руслі працювати на розвиток району, надання можливості громадським об’єднанням для їх вільного доступу до інформації про діяльність райдержадміністрації, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості в діяльності райдержадміністрації.

За рішенням установчих зборів Громадську раду сформовано у складі 13-ти представників інститутів громадянського суспільства. Члени громадської ради у своїх виступах засвідчили позитив від спільного прагнення райдержадміністрації та представників громадськості вирішувати життєво важливі питання районної громади, висловили пропозиції та побажання щодо подальшої діяльності Громадської ради при райдержадміністрації.

Після установчих зборів відбулося перше засідання Громадської ради при райдержадміністрації, на якому представники інститутів громадянського суспільства затвердили Положення про Громадську раду, Регламент своєї роботи на 2021-2022 роки, План роботи ради на 2021 рік.

На цьому засіданні одноголосно обрано головою Громадської ради при райдержадміністрації Михайла Ходака - члена громадської організації «Ветерани афганської війни та учасники бойових дій», Вікторію Коротю - голову Прилуцької міськрайонної організації професійної спілки працівників агропромислового комплексу України обрано заступником голови Громадської ради при райдержадміністрації.

Наступне засідання Громадської ради відбудеться в березні поточного року.

 
https://legalaid.gov.ua/