back

"Велике будівництво"в дії

02 квітня 2021


За сприятливих погодних умов на ділянці капітального ремонту дороги Н-07 Київ - Суми - Юнаківка поблизу села Мільки відновлено роботи з ремонту. На цьому тижні підрядний займався укріпленням узбіччя та встановленням металевого бар'єрного огородження.
Це перша ділянка, з якої було розпочато капітальний ремонт дороги Н-07 Київ - Суми - Юнаківка на Чернігівщині. Її протяжність - 9,3 км. Підрядна організація - ТОВ "ШБУ-77". Асфальтобетонне покриття та конструктив дороги були оновлені у минулому році. У цьому році залишились окремі роботи з облаштування освітлення, встановлення бар'єрного огородження, встановлення дорожніх знаків, нанесення дорожньої розмітки, водовідведення тощо. У 2021 році готовий об'єкт вводитиметься в експлуатацію.
В процесі ремонту дорога приводиться у відповідність до сучасних вимог безпеки та транспортного навантаження. Повністю замінюється конструктив. Він посилений та витриваліший. Зверху влаштовується два шари асфальтобетону. Проїзна частина укріплюється з обох сторін ще на півметри по типу основного покриття. Робиться водовідвід. Укріплюються узбіччя та укоси.
Поступово планується оновити дорогу Н-07 Київ - Суми - Юнаківка по всій протяжності по Чернігівській області. Це 143 км. З них більша половина - стара бетонка, решта - чорнощебеневе покриття, місцями з верхнім шаром асфальтобетону. В процесі капітального ремонту дорогу буде приведено до сучасних параметрів навантаження та безпеки руху.
В рамках Програми президента України "Велике будівництво" у 2021 році у Чернігівській області планується відремонтувати 182 кілометри доріг державного значення.

 
 
 
 
 
 
 
https://legalaid.gov.ua/