back

Навчальні збори з територіальної оборони

29 квітня 2021

З 12 по 26 травня 2021 року на території Прилуцького району триватимуть планові навчальні збори з територіальної оборони району. Наразі, в усіх прикордонних областях України продовжуються планові та позапланові збори резервістів та військовозобов’язаних Збройних Сил України. Проведення планових та позапланових зборів резервістів збройних сил це нормальна практика у багатьох країнах. Такі навчання мають на меті згуртувати людей, навчити діяти в надзвичайних ситуаціях та підготувати до оборони території України.

Територіальна оборона України є системою загальнодержавних воєнних та спеціальних заходів, що здійснюються на всій території України, крім районів проведення бойовий дій.

Під час зборів буть відпрацьовані навички резервістів щодо охорони об’єктів інфраструктури та органів влади, а також підтримки громадського порядку. Крім того, буде перевірено роботу системи зв’язку всіх ланок, пунктів управління обласної та районних державних адміністрацій.

Законодавством України передбачено надання резервістам соціальних, фінансових гарантій.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України  від 23.11.2006 року № 1644, резервістам, залученим до навчань з тероборони, передбачені виплати добових за кожен день перебування на зборах залежно від категорії (рядовий, сержантський, старшинський, офіцерський склад); середньомісячної заробітної плати (в загальному підсумку за місцем роботи) працюючим військовозобов’язаним за час їхнього перебування на зборах; військовозобов’язаним, які в день призову не працюють, на весь період зборів виплачується грошове забезпечення з розрахунку мінімального прожиткового мінімуму.

 

 

https://legalaid.gov.ua/