back

СТАРИЙ МІСТ ЧЕРЕЗ РІЧКУ ЛИСОГІР РОЗІБРАНИЙ, РОЗПОЧАТО ЗАБИВАННЯ ПАЛЬ ДЛЯ НОВОГО

15 червня 2021

🚧Наприкінці травня 2021 року на автодорозі Н-07 Київ - Суми - Юнаківка міст через річку Лисогір поблизу села Олексинці був закритий на реконструкцію. Стару споруду розібрали повністю. Зараз підрядник почав забивати палі нового мосту.

👴Прослужив мостовий перехід через Лисогір більше 50 років, збудований у 1969-му. Експлуатаційний стан його був 4-й, тобто передаварійний. Довжина - 46 метрів, матеріал - попередньо напружений залізобетон.

🚧В процесі реконструкції мостову споруду оновлять повністю, відповідно до сучасних норм навантаження та безпеки дорожнього руху.

👷‍♂️Підрядна організація - ТОВ "ШБУ-77".

❗️Об'їзд місця проведення ремонтних робіт здійснюється по тимчасовій дорозі, зведеній паралельно до старого мосту. Триватиме реконструкція орієнтовно до жовтня 2021 року.

👉Наразі на території Чернігівської області на трасі Н-07 Київ - Суми - Юнаківка в процесі реконструкції п’ять мостових: три мости через р. Удай, міст через р. Лисогір, шляхопровід через залізницю біля м. Прилуки. На мосту через Удай біля с. Манжосівка роботи з реконструкції майже завершені. На мосту через Удай біля с. Переволочна споруджується тимчасова об’їзна дорога. Поблизу Прилук, у зв’язку з реконструкцією на мосту через Удай та шляхопроводу через залізницю, дорога закрита для проїзду.

👉 В рамках Програми президента України "Велике будівництво" у 2021 році у Чернігівській області планується відремонтувати 182 кілометри доріг державного значення, 9 мостів оновити капітально і 5 мостів реконструювати.

https://legalaid.gov.ua/