back

Багатодітним сім’ям району - посилена увага

16 червня 2021

16 червня  під головуванням голови райдержадміністрації Геннадія Луценка, за участю першого заступника голови Прилуцької районної державної адміністрації Володимира Чернова проведена нарада по питанню поліпшення житлових та соціально-побутових умов багатодітних сімей, в яких виховується п’ятеро і більше дітей.

У нараді взяли участь начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Бутко, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Лариса Ященко, голови та працівники територіальних громад району, які відповідальні за напрямок роботи з багатодітними сім’ями.

У районі проживає 1071 багатодітна сім’я, в яких виховується 3641 дитина. 74 сім’ї складають родини, в яких 5 і більше дітей.

У рамках реалізації Комплексної обласної програми підтримки сім’ї, забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми на період до 2025 року, затвердженої рішенням другої (позачергової) сесії Чернігівської обласної ради восьмого скликання від 26 січня 2021 року, передбачено, зокрема, і заходи, спрямовані на поліпшення житлових та соціально-побутових умов багатодітних сімей, де виховується 5 і більше дітей. Так, щороку Департаментом сім’ї, молоді і спорту обласної державної адміністрації здійснюється надання допомоги таким сім’ям товарами широкого вжитку (меблі, побутова техніка, посуд і т. д.)

У цьому році пріоритетом у наданні допомоги багатодітним сім’ям є забезпечення технічними засобами (планшетами) дітей з багатодітних сімей, у яких проживає п’ятеро і більше дітей та які навчаються у закладах загальної середньої освіти.

Працівниками територіальних громад проведено обстеження 52 сімей, в яких проживає п’ятеро і більше дітей та які потребують надання допомоги в поліпшення житлових та соціально-побутових умов за рахунок коштів обласного бюджету у 2021 році.

 
 
 
 
 
Управління соціального захисту населення райдержадміністрації

 

https://legalaid.gov.ua/