back

Нарада з питань заліснення територій, інвентаризації водних об’єктів, лісових ресурсів

01 жовтня 2021

 

 

01 жовтня райдержадміністрацією під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Володимира ЧЕРНОВА за участю провідного інженера з використання водних ресурсів Прилуцької експлуатаційної дільниці Деснянського БУВР Ірини Борисенко, головного лісничого державного підприємства «Прилуцьке лісове господарство» Олександра Червоняка в режимі он-лайн з представниками територіальних громад району проведено нараду з питань заліснення територій, інвентаризації водних об’єктів, лісових ресурсів.

На виконання доручення Прем’єр-міністра України Д. Шмигаля від 19  липня 2021 №19111/66/1-21, протокольного рішення за підсумками наради щодо виконання пункту 5 Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15  квітня 2021 року «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади», введеного в дію Указом Президента України від 29  квітня 2021 року №180/2021 на території України, зокрема і в районі, проводиться інвентаризація  земель водного фонду, водних об’єктів, лісових ресурсів.

На сьогодні, майже в усіх територіальних громадах району вже створено комісії з інвентаризації водних об’єктів, лісових ресурсів. У своєму виступі, Ірина Борисенко наголосила, що потрібно найближчим часом провести засідання комісії з інвентаризації водних об’єктів, на якому визначити строки та напрямки проведення даної інвентаризації. Крім того, зазначила, що Держводагенством розроблено форми для подання інформації про водні об’єкти в ході проведення інвентаризації.

На нараді обговорювалися шляхи та можливості реалізації ініціатив Президента України щодо масштабного заліснення.

Як повідомив головний лісничий державного підприємства «Прилуцьке лісове господарство» Олександр Червоняк, наразі ведеться робота з територіальними громадами району щодо виявлення самозаліснених та придатних для створення лісів земельних ділянок.

У результаті проведеного моніторингу в районі було виявлено 340,86 га земель під заліснення. Але це не остаточні дані, роботи у даному напрямку ще продовжуються. Висаджування дерев працівники державного підприємства «Прилуцьке лісове господарство» готові взяти на себе.

Підсумовуючи нараду, перший заступник голови районної державної адміністрації Володимир Чернов зауважив, що необхідно, в першу чергу, привести у відповідність до вимог чинного законодавства України правові підстави використання водних об’єктів та прилеглих земельних ділянок з метою їх подальшого надання в оренду.

Під час наради було обговорено проблемні питання, які виникли в територіальних громадах району.

 

 

За інформацією відділу економічного та агропромислового

розвитку, транспорту та зв’язку райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/