back

Які працівники потрібні роботодавцям Чернігівщини?

15 листопада 2021

Які працівники потрібні роботодавцям Чернігівщини?

Уже котрий рік поспіль на ринку праці області спостерігається нестача кваліфікованих робітничих кадрів. Цього року найбільшим попитом у роботодавців користуються робітники з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (йдеться про водіїв, трактористів, токарів, операторів (машиністів) котельної). Це - 26% вакансій від усіх, поданих роботодавцями до служби зайнятості області протягом січня-жовтня 2021 року.

16,6% вакансій у базі даних служби зайнятості для некваліфікованих працівників. Затребуваними є підсобні робітники, прибиральники службових приміщень, робітники з благоустрою,  вантажники, сторожі, двірники, комірники, кухонні робітники.

Стабільним попитом у роботодавців користуються й працівники сфери торгівлі та  послуг  (14,8% вакансій), а це - продавці, кухарі, охоронники, соціальні робітники, бармени, та кваліфіковані  робітники з інструментом (13,5% вакансій) - швачки, слюсарі, електромонтери, електрогазозварники,

Є попит і на людей з вищою освітою та досвідом роботи. Роботодавці, наприклад, шукають бухгалтерів, спеціалістів державної служби, вчителів, вихователів, інженерів та лікарів різної спеціалізації.

Отже, ТОП-10 професій, по яких спостерігається найбільший попит на Чернігівщині:

- водії,

- трактористи,

- токарі,

- машиністи (кочегари) котельні,

- продавці,

- кухарі,

- швачки,

- електромонтери,

- бухгалтери.

 

Інформацію підготувала провідний фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою відділу інформаційної роботи Чернігівського обласного центру зайнятості Валентина Федусь,

тел. 67-86-75, (093)988-55-58

Електронна пошта: [email protected]

https://legalaid.gov.ua/