back

Нарада з питань інвентаризації водних об’єктів на території Прилуцького району

25 листопада 2021

Нарада з питань інвентаризації водних об’єктів на території Прилуцького району

 

25 листопада під керівництвом в. о. голови  райдержадміністрації Володимира ЧЕРНОВА, за участю провідного інженера з використання водних ресурсів Прилуцької експлуатаційної дільниці Деснянського БУВР Ірини Борисенко, головного спеціаліста відділу №1 управління у Прилуцькому районі Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області Наталії Бербушенко проведено нараду з питань інвентаризації водних об’єктів на території району.

На виконання доручення Прем’єр-міністра України Д. Шмигаля від 19  липня 2021 №19111/66/1-21, протокольного рішення за підсумками наради щодо виконання пункту 5 Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15  квітня 2021 року «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади», введеного в дію Указом Президента України від 29  квітня 2021 року №180/2021 в районі продовжується проводитись інвентаризація  земель водного фонду, водних об’єктів.

На сьогодні в семи територіальних громадах району проведено перше засідання комісії з інвентаризації водних об’єктів, що знаходяться на територіях цих громад, де обговорювалися організаційні питання проведення інвентаризації. За результатами засідання комісії вирішено: насамперед   провести обстеження, уточнення параметрів водних об’єктів або фактичного їх стану та за необхідності з виїздом на місцевість, скласти акти обстежень водойм; заповнити форми, доведені Держводагенством для збору та подання інформації про площинні водні об’єкти (ставки, водосховища, озера) та лінійні водні об’єкти (річки, струмки).

Наразі вже завершено інвентаризацію водних об’єктів Талалаївською, Срібнянською, Линовицькою селищними радами та затверджено відповідні форми.

Під час наради також було обговорено проблемні питання щодо безхазяйних гідротехнічних споруд та прийняття їх на баланс органами місцевого самоврядування; водних об’єктів, які знаходяться на території декількох громад; щодо розбіжності кількості водних об’єктів.

Підсумовуючи нараду, в. о. голови районної державної адміністрації Володимир ЧЕРНОВ акцентував увагу на дотриманні термінів проведення інвентаризації водних об’єктів, що знаходяться на території громад, які визначені рішенням РНБО, та приведенні  у відповідність до вимог чинного законодавства України діючих договорів оренди водних об’єктів, де  орендодавцем виступає Прилуцька районна державна адміністрація.

За інформацією відділу економічного та агропромислового

розвитку, транспорту та зв’язку райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/