back

В РДА відбулось засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії

02 грудня 2021

02 грудня під головуванням в. о. голови районної державної адміністрації Володимира ЧЕРНОВА, за участі заступника начальника Прилуцького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Олександра ХІМІЧА та заступника начальника Прилуцької районної державної лікарні ветеринарної медицини Надії ПОТАПЕНКОВОЇ відбулось засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній державній адміністрації.

 

       На засіданні комісії розглядалось питання недопущення створення передумов до поширення епідеміологічної ситуації в районі у зв’язку з розорюванням територій худобомогильників, порушуючи вимоги «Правил облаштування і утримання діючих (існуючих) худобомогильників та біотермічних ям для захоронення трупів тварин у населених пунктах України» затверджених наказом Державного комітету ветеринарної медицини України 27.10.2008 № 232.

       На даний час сільськогосподарські підприємства району одночасно із завершенням збиральних робіт, проводять підготовку ґрунту під майбутній урожай. Оскільки наявні худобомогильники не відповідають вимогам законодавства, виникають ситуації розорювання аграріями таких територій.

       Голова комісії, в.о. голови Прилуцької районної державної адміністрації Володимир ЧЕРНОВ, наголосив на необхідності дотримання правил облаштування і утримання діючих (існуючих) худобомогильників для захоронення трупів тварин. Порушення їх вимог негативно впливає на епізоотичну ситуацію в районі, збільшуючи ризик виникнення особливо небезпечних хвороб тварин та птиці.

       Після обговорення даного питання було прийняте відповідне рішення націлене на вирішення даної ситуації.

 
 
 
 
 
 

 

https://legalaid.gov.ua/