back

Засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС

15 грудня 2021

 

 

14 грудня під керівництвом в. о. голови районної державної адміністрації Володимира Чернова в райдержадміністрації відбулося позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На засідання комісії були запрошені начальник дільниці ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «АВТОСТРАДА»» Олександр Чигиринов, інспектор відділу якості, технічного контролю та новітніх технологій служби автомобільних доріг Руслана Шепель, провідний інженер відділу технічного контролю автомобільних доріг Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА Володимир Приліпко, представники ТОВ «Інейтс» Андрій Сербін,  ТОВ «ШБУ-77», голови територіальних громад.

Головними питаннями порядку денного були: дотримання карантинних обмежень щодо запобігання коронавірусної інфекції на території району в умовах «червоного» рівня епідемнебезпеки; утримання дорожньої мережі у зимовий період під час несприятливих погодніх умов – комплекс заходів щодо забезпечення безпечного та безперебійного руху на дорогах району; попередження пожеж, надзвичайних подій, випадків загибелі та травмування людей на них; створення підрозділів місцевої пожежної охорони для забезпечення пожежної та техногенної безпеки Прилуцького району, оперативне реагування на пожежі і надзвичайні ситуації; утримання захисних споруд цивільного захисту та інше.

З метою оперативного реагування на ситуації, події, які будуть спричинені несприятливими погодніми умовами, техногенними, людськими та іншими чинниками під час обговорення комісією було прийнято рішення створити оперативну вайбер-групу щодо швидкого реагування на надзвичайні ситуації, які відбуваються на території району. До складу групи входитимуть представники: органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Прилуцького РУ ГУ ДСНС України у Чернігівській області, служби автомобільних доріг, Прилуцького відділення ПАТ «Чернігівгаз», Прилуцького районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області, ДП «Прилуцьке лісове господарство», ВП Прилуцького РЕМ АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО».

Також члени комісії акцентували увагу на створенні підрозділів місцевої пожежної охорони та приведення захисних споруд цивільного захисту відповідно до вимог та норм чинного законодавства.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

За інформацією сектору цивільного захисту районної державної адміністрації

https://legalaid.gov.ua/