back

До Дня Святого Миколая у районі відбулася доброчинна акція «Посилка воїнам Збройних Сил України в зону проведення ООС».

15 грудня 2021

15 грудня в райдержадміністрації за участю  в.о. голови райдержадміністрації Володимира ЧЕРНОВА, заступника голови райдержадміністрації Олесі КІСЛЕНКО, заступника голови районної ради Сніжани ГОЛОВКІНОЇ з нагоди Дня Святого Миколая та інших новорічних свят проведена районна доброчинна акція «Посилка воїнам Збройних Сил України в зону проведення ООС».

До цієї акції долучилися всі небайдужі: селищні, сільські ради, працівники структурних підрозділів райдержадміністрації, виконавчого апарату районної ради, районних установ, організацій та  громадяни Прилуччини.

Під час проведення акції  громадою було зібрано близько 1,5 тонни продукції: медикаменти (противірусні, антисептики, жарознижувальні), засоби особистої гігієни, продукти харчування (фрукти, овочі, крупи) та безліч смаколиків до свят. Особливо активно долучилися до акції Парафіївська, Яблунівська, Малодівицька, Варвинська, Линовицька територіальні громади.

У своєму слові в.о. голови райдержадміністрації Володимир ЧЕРНОВ зазначив, що за 8 років «гібридної війни» на Сході України жителі Прилуччини постійно проявляють патріотизм і свідомість, допомагають і підтримують українських воїнів та добровольців, які захищають наш мир та спокій від посягань терористів.

З початку бойових дій на Сході України громадами Прилуччини, підприємствами та організаціями району 28 разів зібрана допомога передавалась волонтерами в зону бойових дій. «Тому сьогодні всією районною громадою ми проводимо акцію, щоб наші хлопці на сході знали, що ми їх підтримуємо, любимо і чекаємо вдома», - зауважив Володимир ЧЕРНОВ.

Користуючись нагодою, в.о. голови райдержадміністрації сердечно привітав усіх присутніх з прийдешніми новорічними святами, побажав всім міцного здоров’я, благополуччя та мирного неба.

Олександр ДУДЕНОК, голова громадського формування «Патріот Прилуки»,  подякував усім за організацію допомоги і пообіцяв в найкоротший термін доправити усі посилки воїнам-землякам, які вони так чекають, особливо перед святами.

На запрошення в.о. голови райдержадміністрації Володимира ЧЕРНОВА освячення посилок звершив настоятель Собору Різдва Пресвятої Богородиці м. Прилуки, благочинний м. Прилуки і Прилуцького району ПЦУ протоієрей Віталій ЮРОЧКО.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
https://legalaid.gov.ua/