back

В РДА ПРОВЕДЕНО СЕМІНАР-НАРАДУ З ПИТАНЬ РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ ТА ЗЕМЕЛЬНИХ ПИТАНЬ

16 грудня 2021

 

 

16 грудня, в рамках реалізації проєкту AGROHUB Chernihiv Region Департаментом агропромислового розвитку Чернігівської ОДА спільно  з комунальним навчальним закладом «Чернігівський обласний навчально-виробничий центр» проведено семінар-нараду з питань розвитку сільських територій та земельних питань за участю керівників сільськогосподарських підприємств, голів фермерських господарств, представників територіальних громад району та студентської молоді.

У вступному слові в. о. голови райдержадміністрації Володимир ЧЕРНОВ привітав учасників наради і наголосив на важливості даного заходу, адже агропромисловий комплекс – це одна з ключових галузей економіки країни, і саме тому держава приділяє значну увагу проблемам аграріїв.

Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку–начальник управління агропромислового розвитку та продовольчої безпеки Чернігівської ОДА Василь Жук ознайомив учасників з проєктом AGROHUB Chernihiv Region, який реалізується за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу. Основною метою даного проєкту є формування умов для розвитку підприємництва на селі шляхом надання методичної і практичної допомоги діючим та новоствореним суб’єктам господарювання, навчання кадрів та підвищення їх кваліфікації. Також, у своєму виступі Василь Жук презентував напрямки державної та обласної підтримки агропромислового комплексу.

Крім того, учасники наради мали змогу ознайомитися з інформаційно-консультаційною та фінансовою підтримкою фермерів, яка надається через Український державний фонд підтримки фермерських господарств та з  можливостями комунального навчального закладу «Чернігівський обласний навчально-виробничий центр» в питаннях підготовки робітничих кадрів для аграрного сектору економіки.

В рамках заходу  заступник директора з наукової та інноваційної діяльності Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН України Юрій Халеп проінформував про застосування засобів біологізації у сучасних аграрних технологіях.    

Начальник управління землеустрою, використання та охорони земель  Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області Ігор Пузан розповів присутнім про зміни в земельному законодавстві, реалізацію земельної реформи.

На завершення, фахівці надали змістовні відповіді на поставлені запитання.

 

 
 
 
 
 
 
За інформацією відділу економічного та агропромислового розвитку, транспорту та зв’язку районної державної адміністрації

 

 

 

https://legalaid.gov.ua/