back

Нарада в РДА з керівниками територіальних громад

17 лютого 2022

16 лютого під керівництвом в. о. голови райдержадміністрації Олесі КІСЛЕНКО відбулася нарада з головами міських, селищних, сільських рад району. У нараді взяли участь в.о. голови Прилуцької районної ради Сніжана ГОЛОВКІНА, командир військової частини А7330 Сил територіальної оборони Збройних Сил України Юрій КУЗЬМЕНКОВ, фахівці Прилуцького районного Управління ГУ ДСНС України у Чернігівській області.  

На початку наради Олеся КІСЛЕНКО привітала всіх присутніх з Днем єднання, який згідно з Указом Президента України від 14 лютого №53/2022 оголошено 16 лютого. Адже в «Єднанні – сила і міць нашої держави. Спільно ми здатні перемогти, захистити нашу Україну, безпеку, гідність та незалежність. Потрібно довіряти нашим Збройним Силам, правоохоронними органам та органам держбезпеки та головне не піддаватися паніці. Зараз найкращий друг для ворога – це паніка у нашій країні» - зазначила в.о. голови. 

Із 1 січня поточного року Законом України «Про основи національного спротиву» територіальна оборона виведена в окремий рід сил. Відповідно у кожній області сформовано по бригаді тероборони. А у кожному районі – батальйон. Такий батальйон сформовано і на території нашого району. Про особливості формування, місце дислокації та проблемні питання, які потрібно першочергово вирішувати доповів командир військової частини А7330 Сил територіальної оборони Збройних Сил України Юрій КУЗЬМЕНКОВ. Всі громади готові до діалогу та забезпечення необхідними ресурсами батальйон, адже на територіальну оборону покладені дуже великі надії.

На фоні чуток про імовірне повномасштабне вторгнення російських військ на територію України усе частіше громадяни ставлять питання, де шукати укриття в разі загрози. Щодо стану утримання захисних споруд цивільного захисту на території району та дій населення у разі надзвичайної ситуації детально розповіли фахівець Прилуцького районного Управління ГУ ДСНС України у Чернігівській області Віталій СЕРДЮКОВ та завідувач сектору цивільного захисту райдержадміністрації Олександр БОНДАР.

Щодо результатів обстеження вулично-шляхової мережі закладів загальної середньої освіти району на наявність: дорожньої розмітки, дорожніх знаків, дорожнього огородження, освітлення, наявність пішохідного переходу та засобів примусового зниження швидкості, яке проведено  в період з жовтня по грудень 2021 року Прилуцьким районним відділом поліції ГУ Національної поліції в Чернігівської області, громади ознайомила начальник відділу забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування райдержадміністрації Оксана ЗІНЕЦЬ.

Нарада пройшла конструктивно, всі учасники брали активну участь у обговоренні проблемних питань.

 
 
 
 
https://legalaid.gov.ua/