back

Пам'яті загиблому Герою...

23 травня 2022

Цьогорічна весна холодна, непривітна, сповнена розрухою і розпачем від непоправних втрат. Щодня Україна втрачає своїх найкращих синів і доньок, які стали на її захист від рашистської навали. Талалаївщина знову у скорботі - 17 травня під час ворожого обстрілу у Десні загинув наш земляк Роман Юрійович СЕНЬКО.

До війська Роман пішов служити добровольцем. Він із тих простих і скромних чоловіків, хто душею і серцем любив свою землю і цю любов висловлював конкретними діями. Він мав досвід воєнної служби і спеціальність водій-механік, яку отримав під час проходження строкової військової служби. Коли тяжкого поранення на фронті зазнав його хрещеник Василь Сорока, Роман відразу вирішив іти на війну. Він мав мрію допомогти лікуватися та відновлюватися юнаку, якого дуже любив, а ще – помститися ворогу за всі страждання, які принесли вони на рідну землю. На жаль…не судилося. 20 квітня він був мобілізований, а 17 травня – загинув.

У Талалаївці знають і запам’ятають Романа скромним, добропорядним.

Роман Юрійович Сенько народився 25 липня 1976 року в Талалаївці. У 14 років він залишився без матері. Закінчивши Талалаївську школу, вступив до Сумського національного аграрного університету, який довелося залишити вже на четвертому курсі, бо хворів батько і його, як старшому, треба було опікуватися молодшими сестрою і братом. Відслужив строкову службу в ЗСУ, потім працював у Прилуцькому НГВУ.

Неодружений, дітей не мав. Та згадуватимуть Романа ті, з ким він спілкувався, з ким дружив, працював.

Спи спокійно, Солдате. Добра світла пам’ять про Тебе і вдячність за Твій подвиг назавжди залишаться у наших серцях. У цю лиху скорботну годину висловлюємо найщиріші співчуття сестрі, близьким та друзям полеглого Воїна.

24 травня о 12-й годині відбудеться церемонія прощання із патріотом Батьківщини, Героєм – захисником Романом СЕНЬКОМ на території церкви Святої Великомучениці Варвари в селищі Талалаївка.

 

https://legalaid.gov.ua/