15 березня 2013

Постанова КМУ №206 щодо внесення змін до Положення про спостережні комісії 


Про затвердження положень про спостережні комісії та піклувальні ради при спеціальних виховних установах від 01.04.2004 № 429 (Текст для друку)

Звіт про роботу за 2023 рік

Засідання спостережної комісії

22 грудня 2023 року відбулося засідання спостережної комісії при Прилуцькій районній державній адміністрації. На порядок денний було винесено наступні питання: «Про підведення підсумків за ІІ півріччя 2023 року та за рік вцілому щодо виконання пенітенціарної пробації Прилуцьким МРВ філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області, дотримання вимог Наказу №947/5/467/609/280 від 03 квітня 2021 року «Про затвердження Порядку взаємодії установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації та суб’єктів соціального патронажу під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк»»; Про взаємодію з виконкомами міських, селищних та сільських рад щодо громадського контролю, забезпечення житлом (влаштування до спецзакладу), нагляду за поведінкою осіб звільнених з місць позбавлення волі і прибувши на постійне місце проживання в район (у разі їх звернень);. Про надання допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим з місць відбування покарання.

За результатами обговорення комісія вирішила: посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо надання соціальних послуг мешканцям громад, зокрема тим, хто звільняється з установ виконання покарань, а також особам, до яких застосовано заходи пробації; сприяти соціальній адаптації осіб, які перебувають у місцях позбавлення волі та осіб, які звільнилися від відбування покарання у вигляді обмеження/позбавлення волі на території району; затвердити план роботи спостережної комісії при Прилуцькій районній державній адміністрації на 2024 рік.

Засідання спостережної комісії

-- 06 квітня 2023 року відбулося засідання спостережної комісії при Прилуцькій районній державній адміністрації. На порядок денний було винесено наступні питання: Про вирішення питань соціального забезпечення осіб, які повернулися з місць обмеження та позбавлення волі. Амністованих та осіб, які звільнені від відбування покарання; Про взаємодію з виконкомами міських, селищних та сільських рад щодо громадського контролю, забезпечення житлом (влаштування до спец закладу), нагляду за поведінкою осіб звільнених з місць позбавлення волі і прибувши на постійне місце проживання в район (у разі їх звернень).

За результатами обговорення комісія вирішила: посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо надання соціальних послуг мешканцям громад, зокрема тим, хто звільняється з установ виконання покарань, а також особам, до яких застосовано заходи пробації; сприяти соціальній адаптації осіб, які перебувають у місцях позбавлення волі та осіб, які звільнилися від відбування покарання у вигляді обмеження/позбавлення волі на території району.

-- 15 березня 2023 року відбулося засідання спостережної комісії при Прилуцькій районній державній адміністрації. На порядок денний було винесено наступні питання: Про вирішення питань соціального забезпечення осіб, які повернулися з місць обмеження та позбавлення волі. Амністованих та осіб, які звільнені від відбування покарання; Про взаємодію з виконкомами міських, селищних та сільських рад щодо громадського контролю, забезпечення житлом (влаштування до спец закладу), нагляду за поведінкою осіб звільнених з місць позбавлення волі і прибувши на постійне місце проживання в район (у разі їх звернень).

За результатами обговорення комісія вирішила: посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо надання соціальних послуг мешканцям громад, зокрема тим, хто звільняється з установ виконання покарань, а також особам, до яких застосовано заходи пробації; сприяти соціальній адаптації осіб, які перебувають у місцях позбавлення волі та осіб, які звільнилися від відбування покарання у вигляді обмеження/позбавлення волі на території району.

-- 09 лютого 2023 року відбулося засідання спостережної комісії при Прилуцькій районній державній адміністрації. На порядок денний було винесено наступні питання: Про законодавче забезпечення спостережних комісій для здійснення громадського контролю за дотриманням прав і законних інтересів засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання; Про вирішення питань соціального забезпечення осіб, які повернулися з місць обмеження та позбавлення волі. Амністованих та осіб, які звільнені від відбування покарання.

За результатами обговорення комісія вирішила: посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо надання соціальних послуг мешканцям громад, зокрема тим, хто звільняється з установ виконання покарань, а також особам, до яких застосовано заходи пробації; сприяти соціальній адаптації осіб, які перебувають у місцях позбавлення волі та осіб, які звільнилися від відбування покарання у вигляді обмеження/позбавлення волі на території району.

-- 26 січня 2023 року відбулося засідання спостережної комісії при Прилуцькій районній державній адміністрації. На порядок денний було винесено наступні питання: Про затвердження Плану роботи спостережної комісії на 2023 рік; Про вирішення питань соціального забезпечення осіб, які повернулися з місць обмеження та позбавлення волі. Амністованих та осіб, які звільнені від відбування покарання.

За результатами обговорення комісія вирішила: посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо надання соціальних послуг мешканцям громад, зокрема тим, хто звільняється з установ виконання покарань, а також особам, до яких застосовано заходи пробації; сприяти соціальній адаптації осіб, які перебувають у місцях позбавлення волі та осіб, які звільнилися від відбування покарання у вигляді обмеження/позбавлення волі на території району; затвердити план роботи спостережної комісії при Прилуцькій районній державній адміністрації на 2023 рік.

Звіт про роботу за 2022 рік 

Звіт про роботу за 2021 рік

Засідання спостережної комісії

28 грудня 2021 року відбулося засідання спостережної комісії при Прилуцькій районній державній адміністрації під головуванням Володимира Чернова. На порядок денний виносилися питання: «Щодо підведення підсумків за ІІ півріччя 2021 року з виконання пенітенціарної пробації Прилуцьким МРВ філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області; дотримання вимог Наказу №947/5/467/609/280 від 03 квітня 2021 року «Про затвердження Порядку взаємодії установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації та суб’єктів соціального патронажу під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк»; виконання плану роботи спостережної комісії за 2021 рік, затвердження плану роботи спостережної комісії на 2022 рік, а також вдосконалення її діяльності у новому році.

За результатами обговорення комісія вирішила: посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо надання соціальних послуг мешканцям громад, зокрема тим, хто звільняється з установ виконання покарань, а також особам, до яких застосовано заходи пробації; сприяти соціальній адаптації осіб, які перебувають у місцях позбавлення волі та осіб, які звільнилися від відбування покарання у вигляді обмеження/позбавлення волі на території району; затвердити план роботи спостережної комісії при Прилуцькій районній державній адміністрації на 2022 рік.

 
 

Засідання спостережної комісії

 

19 листопада відбулося позачергове засідання спостережної комісії при Прилуцькій районній державній адміністрації. На порядок денний виносилося питання «Щодо умовно-дострокового звільнення громадянина П. від відбування покарання у виді виправних робіт». Члени комісії відповідно до характеристики наданої з місця роботи засудженого та у результаті обговорення, одноголосно прийняли рішення щодо погодження подання про умовно-дострокове звільнення громадянина П. до Прилуцького міськрайонного суду щодо вирішення питання засудженого від відбування покарання у виді виправних робіт.

 

За інформацією наданою сектором цивільного захисту райдержадміністрації

 

 

В РДА відбулося засідання спостережної комісії

24 вересня 2021

23 вересня відбулося засідання спостережної комісії при Прилуцькій райдержадміністрації під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Володимира Чернова На порядок денний виносилися питання щодо виконання пенітенціарної пробації Прилуцьким МРВ філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області, дотримання вимог наказу № 947/5/467/609/280 від 03 квітня 2021 року «Про затвердження Порядку взаємодії установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації та суб’єктів соціального патронажу під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк» та про працевлаштування умовно-достроково звільнених осіб на території району.

Під час обговорення даних питань комісія вирішила посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо надання соціальних послуг мешканцям громад, зокрема тим, хто звільняється з установ виконання покарань, а також особам, до яких застосовано заходи пробації; сприяти соціальній адаптації осіб, які перебувають у місцях позбавлення волі та осіб, які звільнилися від відбування покарання у вигляді обмеження/позбавлення волі на території району.

 
 

Засідання спостережної комісії при Прилуцькій райдержадміністрації

27 лютого в райдержадміністрації відбулося засідання спостережної комісії, яке провела заступник голови комісії Наталія Дементєва. В ході засідання були розглянуті справи осіб, яких умовно-достроково звільнено з місць позбавлення волі та осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі по закінченню строку відбування.

З інформацією по першому питанню виступила секретар спостережної комісії Ірина Микитенко, яка проінформувала, що за звітний місяць у районі було звільнено 2 особи.

Зі звітом про проведену роботу спостережної комісії протягом 2019 року  до Прилуцької райдержадміністрації виступила заступник голови комісії Наталія Дементєва.

Засідання спостережної комісії при Прилуцькій райдержадміністрації

24 грудня в райдержадміністрації відбулося чергове засідання спостережної комісії, яке провів  голова спостережної комісії Денис Росовський.

З інформацією про звільнених осіб протягом грудня виступила секретар спостережної комісії Ірина Микитенко, підсумки роботи спостережної комісії за 2019 рік підвела заступник голови комісії Наталія Деметєва.

В ході засідання обговорено та затверджено план роботи спостережної комісії на 2020 рік.

Засідання спостережної комісії при Прилуцькій райдержадміністрації

28 листопада заступником голови спостережної комісії  Дементєвою Наталією проведено чергове засідання спостережної комісії при Прилуцькій райдержадміністрації. У ході роботи комісії були розглянуті справи осіб, яких умовно-достроково звільнено з місць позбавлення волі та осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі по закінченню строку відбування.

Секретар спостережної комісії Микитенко Ірина проінформувала присутніх про взаємодію з виконкомами селищних та сільських рад щодо громадського контролю, нагляду за поведінкою осіб звільнених з місць позбавлення волі.

Підвела підсумки роботи спостережної комісії заступник голови спостережної комісії Наталія Дементєва, наголосивши на проведенні індивідуально-профілактичної роботи із даними особами.

  Засідання спостережної комісії при Прилуцькій райдержадміністрації

29 жовтня в райдержадміністрації відбулося засідання спостережної комісії, яке провела заступник голови спостережної комісії Наталія Дементєва. В ході засідання було розглянуто справи осіб, яких звільнено з місць позбавлення волі протягом жовтня 2019 року.

По другому питанню порядку денного, про надання допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарань проінформувала начальник відділу з питань трудових відносин управління соціального захисту населення райдержадміністрації Оксана Сурай.

Про роботу спостережної комісії за 9  місяців  2019 року

Спостережна комісія при Прилуцькій районній державній адміністрації утворена відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.04.2004 року № 429 «Про затвердження положень про спостережні комісії та піклувальні ради при спеціальних виховних установах.

Положення про спостережну комісію та  персональний склад спостережної комісії затверджено розпорядженнями голови Прилуцької районної державної адміністрації від 04 жовтня 2013 року № 281,  від 29 жовтня 2013 року № 350, від 06 червня 2014 року № 235,  від 21 січня 2016 року №20, від 19 травня 2016 року №223, від 16 березня 2017  року №98. До складу спостережної комісії входять як представники виконавчої влади та органів юстиції так і представники громадських організацій та засобів масової інформації.

У своїй діяльності спостережна комісія керується Конституцією України, Законом України «Про місцеві державні адміністрації», Кримінально-виконавчим кодексом України, іншими нормативно-правовими актами.

Станом на 01.10. 2018 року відбулося вісім засідань спостережної комісії, на яких розглядалися наступні питання:

- про діяльність Прилуцького МРВ філії ДУ «Центру пробації»  щодо   соціальної адаптації і виправлення засуджених осіб, які перебувають на обліку відділу;

  • про подання звіту про проведену роботу спостережної комісії протягом 2018 року до Прилуцької райдержадміністрації;
  • про працевлаштування звільнених (умовно-достроково звільнених) осіб на території району;
  • про розгляд справ осіб, яких умовно-достроково звільнено з місць позбавлення та осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі по закінченню строку відбування.
  • про стан захворюваності на туберкульоз в осіб, що звільнилися з місць позбавлення волі;
  • про результати роботи з умовно-достроково звільненими особами термін УДЗ яких закінчився.
  • про роботу виконкомів сільських та селищних рад щодо соціальної адаптації осіб, звільнених від відбування покарання;
  • про інформування населення про роботу спостережної комісії в засобах масової інформації
  • підсумки роботи районної спостережної комісії за першу половину 2019 року
  • про організацію виховної роботи з особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання  та громадського контролю за їх поведінкою
  • про роботу Прилуцького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді районної державної адміністрації по наданню соціальних послуг особам умовно-достроково звільненим від відбуття покарання
  • про надання допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання.

У засіданні спостережної комісії приймали участь: начальник Прилуцького МРВ філії ДУ «Центру пробації» Тищенко Л.І.., керівник Прилуцької міськрайонної філії Чернігівської ОЦЗ Татарченко Л.О., головний лікар Прилуцького протитуберкульозного диспансеру Ватрасевич Т.І., представники сільських та селищних рад за визначенням,, директор Прилуцького районного ЦСССДМ Дементєва Н.Г..

За дев’ять місяців поточного року повернулася з місць позбавлення волі 1 особа, яка зареєстровані на території  сільської ради Прилуцького району.

Розглянуто питання організації громадського контролю за дотриманням прав, основних свобод і законних інтересів звільненої особи та надання допомоги у соціальній адаптації  стосовно 1 особи.

На засідання спостережної комісії особисто з’явилася одна особа.

За результатами роботи спостережної комісії складено 8 протоколів засідань спостережної комісії та видано 1 постанову.

Ведеться Журнал обліку осіб, які відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк (обліковано 1 особу) та Журнал обліку особистого прийому засуджених (за звітний період звернень не було).

Засідання спостережної комісії при Прилуцькій райдержадміністрації

25 вересня  заступником голови спостережної комісії Дементєвою Н.Г. проведено засідання спостережної комісії при Прилуцькій райдержадміністрації.

В ході засідання були розглянуті справи осіб, яких умовно-достроково звільнено з місць позбавлення волі та осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі по закінченню строку відбування.

Також на засіданні комісії було заслухано інформацію директора Прилуцького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо надання соціальних послуг особам звільненим з місць позбавлення волі.  

Засідання спостережної комісії при Прилуцькій райдержадміністрації

30 серпня в райдержадміністрації відбулося засідання спостережної комісії, на якому було розглянуто справи осіб, яких умовно-достроково звільнено з місць позбавлення волі та осіб, які звільнились з місць позбавлення волі по закінченню строку відбування.

Про організацію виховної роботи з особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання та громадського контролю за їх поведінкою проінформував начальника сектора превенції Прилуцького відділу поліції Олександр Карпенко.

Засідання спостережної комісії при Прилуцькій райдержадміністрації

31 липня в райдержадміністрації відбулося чергове засідання спостережної комісії, яке провела заступник  голови спостережної комісії Наталія Дементєва.

З інформацією про звільнених осіб протягом травня виступила секретар спостережної комісії Ірина Микитенко, зі звітом  про діяльність комісії за перше півріччя 2019 року виступила заступник голови спостережної комісії Наталія Дементєва.

 

Про роботу спостережної комісії

у І півріччі  2019 року

Спостережна комісія при Прилуцькій районній державній адміністрації утворена відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.04.2004 року № 429 «Про затвердження положень про спостережні комісії та піклувальні ради при спеціальних виховних установах» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 10.11.2010 року № 1042).

Положення про спостережну комісію та  персональний склад спостережної комісії затверджено розпорядженнями голови Прилуцької районної державної адміністрації від 04 жовтня 2013 року № 281,  від 29 жовтня 2013 року № 350, від 06 червня 2014 року № 235. До складу спостережної комісії входять як представники виконавчої влади та органів юстиції так і представники громадських організацій та засобів масової інформації.

У своїй діяльності спостережна комісія керується Конституцією України, Законом України «Про місцеві державні адміністрації», Кримінально-виконавчим кодексом України, іншими нормативно-правовими актами, зокрема:

- Законом України «Про соціальну адаптацію осіб, які відбувають чи відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк»;

- постановою Кабінету Міністрів України від 01.04.2004 року № 429 «Про затвердження положень про спостережні комісії та піклувальні ради при спеціальних виховних установах» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 10.11.2010 року № 1042);

- розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30.10.2008 року № 1385-р «Про схвалення концепції соціальної адаптації осіб, які відбували покарання у виді позбавлення волі на певний строк»;

- розпорядженням Кабінету Міністрів України від 01.07.2009 року № 740-р «Про затвердження плану заходів з реалізації Концепції соціальної адаптації осіб, які відбували покарання у виді позбавлення волі на певний строк, до 2015 року».

В  першому півріччі 2018 року відбулося п′ять засідань спостережної комісії, на яких розглядалися наступні питання:

про діяльність Прилуцького МРВ філії ДУ «Центр пробації»   щодо   соціальної адаптації і виправлення засуджених осіб, які перебувають на обліку відділу;

  • про подання звіту про проведену роботу спостережної комісії протягом 2018 року до Прилуцької райдержадміністрації;
  • про працевлаштування звільнених (умовно-достроково звільнених) осіб на території району;
  • про розгляд справ осіб, яких умовно-достроково звільнено з місць позбавлення та осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі по закінченню строку відбування.
  • про стан захворюваності на туберкульоз в осіб, що звільнилися з місць позбавлення волі;
  • про результати роботи з умовно-достроково звільненими особами термін УДЗ яких закінчився.
  • про роботу виконкомів сільських та селищних рад щодо соціальної адаптації осіб, звільнених від відбування покарання;
  • про інформування населення про роботу спостережної комісії в засобах масової інформації

У засіданні спостережної комісії приймала участь  начальник Прилуцького МРВ філії ДУ «Центр пробації» Тищенко Л.І., керівник Прилуцької міськрайонної філії Чернігівського ОЦЗ Татарченко Л.О., головний лікар Прилуцького протитуберкульозного диспансера Ватрасевич Т.І.,  представники сільських та селищних рад за визначенням.

В першому півріччі поточного року повернулася з місць позбавлення волі 1 особа,  яка проживає на території Замістянської сільської ради без реєстрації.

Розглянуто питання організації громадського контролю за дотриманням прав, основних свобод і законних інтересів  осіб, звільнених від відбування покарання та надання допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання, стосовно 1 особи.

На засідання спостережної комісії особисто з’явилася одна особа, яка звільнилась з місць позбавлення волі умовно-достроково.

За результатами роботи спостережної комісії складено 5 протоколів засідань спостережної комісії та видано одну постанову.

В період між засіданнями членами спостережної комісії налагоджена співпраця з Прилуцьким ВП (з обслуговування м. Прилук та Прилуцького району) ГУНП в Чернігівській області, Прилуцьким МРВ філії ДУ «Центр пробації», Прилуцьким районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Управлінням соціального захисту населення,  Прилуцьким міськрайонним відділом ДМС України в Чернігівській області, Прилуцькою міськрайонною філією Чернігівського ОЦЗ, Центральною районною лікарнею та виконкомами сільських, селищних рад.

Ведеться Журнал обліку осіб, які відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк (обліковано 1 осібу) та Журнал обліку особистого прийому засуджених (за звітний період звернень не було).

З метою інформування громадськості району про роботу спостережної комісії на офіційному сайті Прилуцької райдержадміністрації у розділі «Спостережна комісія» розміщено звернення спостережної комісії до жителів району, Положення про спостережну комісію при Прилуцькій районній державній адміністрації, а також персональний склад спостережної комісії.

Засідання спостережної комісії при Прилуцькій райдержадміністрації

26 червня проведено засідання спостережної комісії при Прилуцькій райдержадміністрації.

В ході засідання були розглянуті справи осіб, яких умовно-достроково звільнено з місць позбавлення волі, по амністії та осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі по закінченню строку відбування та про роботу виконкомів сільських рад щодо соціальної адаптації осіб, звільнених від відбування покарання.

Засідання спостережної комісії при Прилуцькій райдержадміністрації

30 травня заступником голови спостережної комісії Дементєвою Наталією проведено засідання спостережної комісії при Прилуцькій райдержадміністрації.

В ході засідання були розглянуті справи осіб, яких умовно-достроково звільнено з місць позбавлення волі, по амністії та осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі по закінченню строку відбування та заслухано Кізім Ольгу, заступника начальника Прилуцького МРВ з питань пробації, про діяльність відділу щодо соціальної адаптації і виправлення засуджених осіб, які перебувають на обліку.

Підвела підсумки роботи спостережної комісії заступник голови спостережної комісії Наталія Дементєва, наголосивши на проведенні індивідуально-профілактичної роботи із особами, яких умовно-достроково звільнено з місць позбавлення волі та осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі по закінченню строку відбування, участі в цьому процесі представників громадськості.

Засідання спостережної комісії при Прилуцькій райдержадміністрації

25 квітня 2019 р. в райдержадміністрації відбулося засідання спостережної комісії, яке провела заступник  голови спостережної комісії  Наталія Дементєва. В ході засідання було розглянуто справу особи, якого звільнено умовно-достроково.

По другому питанню порядку денного, про стан захворюваності на туберкульоз в осіб, що звільнились з місць позбавлення волі, слухали головного лікаря Прилуцького протитуберкульозного диспансера Тамару Ватрасевич.  

Засідання спостережної комісії при Прилуцькій райдержадміністрації

28 березня в райдержадміністрації відбулося засідання спостережної комісії, яке провела заступник голови спостережної комісії Наталія Дементєва. В ході засідання були розглянуті справи осіб, яких умовно-достроково звільнено з місць позбавлення волі та осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі по закінченню строку відбування.

По другому питанню порядку денного, про працевлаштування умовно-достроково звільнених осіб на території району, заслухали керівника Прилуцької міськрайонної філії Чернігівського ОЦЗ Ларису Татарченко.

Про роботу спостережної комісії за 2018 рік

Спостережна комісія при Прилуцькій районній державній адміністрації утворена відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.04.2004 року № 429 «Про затвердження положень про спостережні комісії та піклувальні ради при спеціальних виховних установах.

Положення про спостережну комісію та  персональний склад спостережної комісії затверджено розпорядженнями голови Прилуцької районної державної адміністрації від 04 жовтня 2013 року № 281,  від 29 жовтня 2013 року № 350, від 06 червня 2014 року № 235,  від 21 січня 2016 року №20, від 19 травня 2016 року №223, від 16 березня 2017  року №98. До складу спостережної комісії входять як представники виконавчої влади та органів юстиції так і представники громадських організацій та засобів масової інформації.

У своїй діяльності спостережна комісія керується Конституцією України, Законом України «Про місцеві державні адміністрації», Кримінально-виконавчим кодексом України, іншими нормативно-правовими актами.

- Законом України «Про соціальну адаптацію осіб, які відбувають чи відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк»;

- постановою Кабінету Міністрів України від 01.04.2004 року № 429 «Про затвердження положень про спостережні комісії та піклувальні ради при спеціальних виховних установах» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 10.11.2010 року № 1042);

- розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30.10.2008 року № 1385-р «Про схвалення концепції соціальної адаптації осіб, які відбували покарання у виді позбавлення волі на певний строк»;

- розпорядженням Кабінету Міністрів України від 01.07.2009 року № 740-р «Про затвердження плану заходів з реалізації Концепції соціальної адаптації осіб, які відбували покарання у виді позбавлення волі на певний строк, до 2015 року».

В  2018 році відбулося одинадцять засідань спостережної комісії, на яких розглядалися наступні питання:

-  про діяльність  Прилуцького МРВ філії  державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області щодо   соціальної адаптації і виправлення засуджених осіб, які перебувають на обліку відділу;

  • про подання звіту про проведену роботу спостережної комісії протягом 2017 року до Прилуцької райдержадміністрації;
  • про працевлаштування звільнених (умовно-достроково звільнених) осіб на території району;
  • про розгляд справ осіб, яких умовно-достроково звільнено з місць позбавлення та осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі по закінченню строку відбування.
  • про стан захворюваності на туберкульоз в осіб, що звільнилися з місць позбавлення волі;
  • про результати роботи з умовно-достроково звільненими особами термін УДЗ яких закінчився;
  • про роботу виконкомів сільських та селищних рад щодо соціальної адаптації осіб, звільнених від відбування покарання;
  • про діяльність Прилуцького відділу поліції ГУНП в Чернігівській області щодо організації виховної роботи з особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання та громадського контролю за їх поведінкою;
  • про надання допомоги управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання;
  • про інформування населення про роботу спостережної комісії в засобах масової інформації.

У засіданнях спостережної комісії приймали участь начальник  Прилуцького МРВ філії державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області Тищенко Л.І,  представники сільських та селищних рад за визначенням, керівник  Прилуцької міськрайонної філії Чернігівського ОЦЗ Татарченко Л.О., головний лікар Прилуцького протитуберкульозного диспансера Ватрасевич Т.Я., заступник начальника сектора превенції Прилуцького відділу поліції Карпенко О.В., Начальник відділу з питань трудових відносин управління соціального захисту населення  райдержадміністрації Сурай О.В.

В поточному році повернулися з місць позбавлення волі одинадцять осіб, які зареєстровані на території десяти сільських та селищних рад Прилуцького району.

Розглянуто питання організації громадського контролю за дотриманням прав, основних свобод і законних інтересів осіб, звільнених від відбування покарання та надання допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання, стосовно 3 осіб. Місце перебування двох осіб невідомо, так як після звільнення дані особи не повернулися для проживання за місцем реєстрації.

На засідання спостережної комісії особисто з’явилося 9 осіб.

За результатами роботи спостережної комісії складено 11 протоколів засідань спостережної комісії та видано 3 постанови.

В період між засіданнями членами спостережної комісії налагоджена співпраця з Прилуцьким ВП ГУНП в Чернігівській області (з обслуговування м. Прилук та Прилуцького району), Прилуцьким міськрайонним відділом  з питань пробації, Прилуцьким районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Управлінням праці та соціального захисту населення, Сектором громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб Прилуцького МВ УМВС, Прилуцьким міськрайонним центром зайнятості, Центральною районною лікарнею та виконкомами сільських, селищних рад.

Ведеться Журнал обліку осіб, які відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк(обліковано 9 осіб) та журнал обліку особистого прийому засуджених (за звітний період звернень не було).

З метою інформування громадськості району про роботу спостережної комісії на офіційному сайті Прилуцької райдержадміністрації у розділі «Спостережна комісія» розміщено звернення спостережної комісії до жителів району, Положення про спостережну комісію при Прилуцькій районній державній адміністрації, а також персональний склад спостережної комісії.

Засідання спостережної комісії при Прилуцькій райдержадміністрації

30 серпня відбулося засідання спостережної комісії при Прилуцькій райдержадміністрації.

В ході засідання були розглянуті справи осіб, яких умовно-достроково звільнено з місць позбавлення волі, по амністії та осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі по закінченню строку відбування.

Про організацію виховної роботи з особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання та громадського контролю за їх поведінкою проінформував заступник начальника сектору превенції  Прилуцького ВП ГУНП в Чернігівській області Олександр Карпенко. Також розглянуто ряд інших організаційних питань.

Підсумки роботи засідання підвела заступник голови спостережної комісії Наталія Дементєва.

Засідання спостережної комісії при Прилуцькій райдержадміністрації

30 травня в райдержадміністрації відбулося чергове засідання спостережної комісії, яке провела заступник голови комісії Наталія Дементєва.

З інформацією про звільнених осіб протягом травня виступила секретар спостережної комісії Ірина Микитенко, по другому питанню заслухано начальника Прилуцького МРВ з питань пробації Людмилу Тищенко, яка повідомила про діяльність відділу щодо соціальної адаптації і виправлення засуджених осіб, які перебувають на обліку.

Підсумки роботи засідання підвела заступник голови спостережної комісії Наталія Дементєва.

Засідання спостережної комісії при Прилуцькій райдержадміністрації

26 квітня відбулося засідання спостережної комісії при Прилуцькій райдержадміністрації. В ході засідання були розглянуті справи осіб, яких умовно-достроково звільнено з місць позбавлення волі, по амністії та осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі по закінченню строку відбування.

Про стан захворюваності на туберкульоз осіб, що звільнилися з місць позбавлення волі проінформувала головний лікар Прилуцького протитуберкульозного диспансеру Тамара Ватрасевич. Також розглянуто ряд інших організаційних питань.

Підсумки роботи засідання підвела заступник голови спостережної комісії Наталія Дементєва.

Засідання спостережної комісії при Прилуцькій райдержадміністрації

28 лютого в райдержадміністрації відбулося засідання спостережної комісії, яке провела заступник голови комісії Наталія Дементєва. В ході засідання були розглянуті справи осіб, яких умовно-достроково звільнено з місць позбавлення волі та осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі по закінченню строку відбування.

З інформацією по першому питанню виступила секретар спостережної комісії Ірина Микитенко, яка проінформувала, що за звітний місяць у районі була звільнена умовно-достроково одна особа.

Зі звітом про проведену роботу спостережної комісії протягом 2017 року до Прилуцької райдержадміністрації виступила заступник голови комісії Наталія Дементєва.

Засідання спостережної комісії при Прилуцькій райдержадміністрації

29 січня заступником голови спостережної комісії Дементєвою Наталією проведено чергове засідання спостережної комісії при Прилуцькій райдержадміністрації. У ході роботи комісії були розглянуті справи осіб, яких умовно-достроково звільнено з місць позбавлення волі та осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі по закінченню строку відбування.

Підвела підсумки роботи спостережної комісії секретар спостережної комісії Микитенко Ірина, наголосивши на проведенні індивідуально-профілактичної роботи із даними особами виконкомами сільських та селищних рад.

 

За інформацією центру соціальних служб для сім'ї , дітей та молоді

 

https://legalaid.gov.ua/