back

29 вересня 2014

Соціальний захист військовослужбовців-учасників антитерористичної операції та їх родин

На черговій 36-й сесії районної ради 26 вересня було розглянуте питання «Про соціальну підтримку військовослужбовців-учасників антитерористичної операції».

Станом на 25.09.2014р. 246 осіб мобілізовано до лав Збройних сил України, з них 72 особи перебуває в зоні АТО.

Законодавством України передбачено систему пільг для учасників бойових дій та осіб, прирівняних до них, зокрема, це стосується і надання земельних ділянок.

До головного управління Держземагенства у Чернігівській області надійшло 12 заяв від військовослужбовців – учасників АТО про виділення земельних ділянок відповідно до чинного законодавства.Станом на 18 вересня 2014 року 10 заявникам надано дозвіл на розробку проектної документації, 2 заяви розглядаються.

З метою оперативного виявлення і вирішення проблемних питань сімей мобілізованих, дані сім’ї охоплені обслуговуванням соціальними робітниками районного територіального центру.

Ладанською селищною радою прийнято рішення про звільнення від плати за комунальні послуги мобілізованих військовослужбовців та членів їх сімей. Майже всі сільські, селищні ради прийняли рішення про виділення матеріальної допомоги даній категорії громадян.

28 серпня цього року військовослужбовцям у зону АТО у супроводі голови РДА було відправлено 30 тонн вантажу гуманітарної допомоги (овочі, макаронні вироби, крупи, консерви рибні, овочеві, м’ясні, олія, чай, печиво, сіль, цигарки, засоби особистої гігієни і т.ін.).

Держслужбовцями райдержадміністрації та посадовими особами органів місцевого самоврядування для підтримки армії було перераховано одноденний заробіток.

На 25.09.2014 в Прилуцькому районі один загиблий військовослужбовець під час проведення АТО: Безгубченко Сергій Борисович 07.01.1989 р. н., який проживав в с. Сухополова, не одружений, дітей не мав, проживав разом з матір'ю. Дата смерті: 04.09.2014 р. Жителями села спільно з виконкомом сільської ради надана матеріальна допомога сім'ї загиблого військовослужбовця. Здійснюються заходи щодо встановлення статусу «Сім’ї загиблого учасника бойових дій». Вирішується питання щодо встановлення меморіальної дошки. Райдержадміністрацією надана матеріальна допомога матері загиблого в розмірі 2000,00 грн.

Станом на 25.09.2014 року у Прилуцькому районі налічується 6 військовослужбовців, жителів Прилуцького району, які поранені під час проведення АТО:

- Левченко Юрій Васильович 15.12.1988 р. н., який проживає в с. Малківка. На даний час перебуває у Чернігівському воєнному госпіталі. Жителями села постійно надається матеріальна допомога родині пораненого військовослужбовця;

- Івахненко Юрій Іванович 03.03.1980 р. н., який проживає в с. Манжосівка. Проходив курс лікування у Харківському та Чернігівському воєнних госпіталях, на даний час лікується вдома.

- Лавринчук Віктор Іванович 07.10.1986 р. н., який проживає в с. Рудівка. На даний час перебуває в зоні антитерористичної операції на сході країни.

- Сенинець Любомир Юрійович 13.04.1992 р. н., який проживає в с. Валки. Проходив курс лікування у Харківському та Чернігівському воєнних госпіталях, на даний час лікується вдома.

- Доброхліб Ігор Миколайович 26.05.1986 р. н., який проживає в с. Подище. Під час проведення антитерористичної операції на сході країни отримав поранення. На даний час проходить курс лікування у Харківському воєнному госпіталі.

- Солодько Юрій Володимирович 11.02.1988 р. н., який проживає в смт. Мала Дівиця. Під час проведення антитерористичної операції на сході країни отримав осколочне поранення З 15.09.2014 року проходить курс лікування у Харківському воєнному госпіталі.

Виконавчими комітетами сільських (селищних) рад постійно надається матеріальна допомога на лікування поранених військовослужбовців.

За інформацією управління соціального захисту

населення райдерджадміністрації

https://legalaid.gov.ua/