14 липня 2021

_

 

У 2021 році «Чернігівгаз Збут» поставив клієнтам 239 млн кубометрів газу та 2,4 млн кВт електроенергії

Понад 6 років ТОВ «Чернігівгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», є надійним постачальником енергоресурсів для побутових споживачів та юридичних осіб, як на Чернігівщині так і за її межами. У 2021 році, попри світові кризові явища у енергетичній сфері, компанія забезпечила стабільне енергопостачання своїх клієнтів.

Впродовж минулого року для забезпечення потреб побутових споживачів ТОВ «Чернігівгаз Збут» поставило понад 229 млн кубометрів блакитного палива, а для клієнтів з числа юридичних осіб — 9,4 млн. Традиційно, найбільше блакитного палива використали аграрні та переробні підприємства, не відстав від промислового сектору і бюджетний — використавши за рік 4,6 млн кубометрів природного газу.

Вперше вийшовши на ринок реалізації електроенергії у 2020-му, за минулий рік «Чернігівгаз Збут» забезпечив потреби непобутових споживачів на рівні 2,4 млн кВт електричної енергії. Значну частину зазначеного обсягу — 1,7 млн кВт використали бюджетні організації, які складають 42% комерційного портфелю споживачів електричної енергії компанії.

Нестабільна ситуація на енергетичних ринках та дефіцит газу у країнах ЄС призвели до подорожчання кубометра ресурсу на Українській енергетичній біржі з 7,92 грн навесні 2021 року до 70,89 грн на початку 2022 року. Незважаючи на це, ТОВ «Чернігівгаз Збут» вдалося утримати стабільну ціну газу для побутових споживачів.

«Абсолютно нетипова ситуація на ринку природного газу склалася в міжопалювальний сезон – вартість паливного ресурсу збільшилась. Найбільше цінові коливання позначилися на непобутових споживачах газу, для яких ціна зростала ледь не щомісячно. Побутових споживачів нам вдалося «застрахувати» завдяки річним тарифам із фіксованою вартістю ресурсу 7,99 гривні за куб до завершення опалювального сезону. Наразі виконання зобов’язань можливе завдяки участі товариства в балансуючій групі та контракту на закупівлю газу за фіксованою ціною», — зазначив директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» В’ячеслав Зозуль.

До вагомих здобутків керівник компанії відносить також і введення альтернативної тарифної пропозиції «Твій газ Рівномірний платіж». Завдяки їй, понад 3600 домогосподарств змогли значно «полегшити» зимові платіжки. Так, лише в листопаді-грудні клієнти, що обрали оплату річного споживання газу рівними частинами, сплатили загалом на 3,7 млн грн менше в порівнянні з витратами за фактичне споживання.

«Основний пріоритет компанії — ведення соціально відповідального бізнесу. Ми запроваджуємо пропозиції, що оптимізують витрати побутових споживачів на паливо і допомагають не накопичувати боргів у сезон холодів, а вразливим категоріям населення пропонуємо можливості реструктуризації боргових зобов’язань. Про це ж свідчить і сумлінна сплата податків. За минулий рік лише до місцевих бюджетів було спрямовано понад 2,6 мільйона гривень, а до державних фондів — понад 3 мільйони гривень Єдиного соціального внеску», — додав В’ячеслав Зозуль.

Щоб зробити взаємодію з постачальником природного газу зручною, «Чернігівгаз Збут» продовжує розвивати онлайн-сервіси та Контакт-центр, за допомогою яких споживачі можуть вирішувати свої газові питання. До речі, щоб не чекати з’єднання з оператором Контакт-центру, споживач може залишити заявку зворотного зв’язку і до нього зателефонують. Для офлайн-спілкування на Чернігівщині працюють 16 клієнтських центрів та 14 відділень компанії.

Довідково: ТОВ «Чернігівгаз Збут» провадить господарську діяльність на підставі ліцензії на постачання природного газу, затвердженої постановою НКРЕКП № 653 від 17.05.2017 р. та електроенергії, затвердженої постановою НКРЕКП № 1119 від 17.06.2020 р. Детально про всі новації в сфері постачання енергоресурсів можна дізнатися на офціному сайті ТОВ «Чернігівгаз Збут»: https://cngaszbut.com.ua/ .

ТОВ «Чернігівгаз Збут» дякує кожному клієнту за довіру та співпрацю!

ТОВ «Чернігівгаз Збут»: детально про оновлені тарифи на розподіл електроенергії

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, збільшила тарифи на розподіл електроенергії у 2022 році для низки регіональних операторів системи розподілу (ОСР).

 

Переважна більшість юросіб-споживачів електроенергії, які співпрацюють з ТОВ «Чернігівгаз Збут», знаходяться на території Чернігівської області, де послуги з розподілу електроенергії надають два ОСР.

 

З січня поточного року вартість розподілу електричної енергії АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» зросла для споживачів 1-ої категорії на 37,61% до 244,61 грн/МВт-год (без урахування ПДВ), а споживачів 2-ої категорії - на 42,87% до 1 345,70 грн/МВт-год (без урахування ПДВ).

Нацрегулятор збільшив вартість тарифу для АТ «Укрзалізниця» на 16,81% – до 194,60 грн/МВт·год (без ПДВ) для 1 класу напруги, та на 15,15% – до 889,59 грн/МВт·год (без ПДВ) для 2 класу напруги.

 

Нові тарифи на розподіл електроенергії отримали ще низка Операторів системи розподілу, зокрема АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» та ПРАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ». З повним переліком тарифів на послуги з розподілу електричної енергії, що діють з 01.01.2022 року, згідно з відповідними Постановами НКРЕКП, можна ознайомитись за посиланням: https://bit.ly/3Gu3ZxR

 

Також НКРЕКП збільшила тариф оператора системи передачі НЕК «Укренерго» (на передачу електроенергії у 2022 році до 345,64 грн/МВт-год (без ПДВ) проти 293,93 грн/МВт-год у 2021 р.

 

Нагадаємо, що клієнти ТОВ «Чернігівгаз Збут» можуть зекономити свій час та спростити ведення бухгалтерії, сплачуючи за послугу з постачання електроенергії та послугу з її розподілу за одним рахунком від компанії-постачальника.

 

Більше інформації щодо послуг електропостачання можна отримати на офіційному сайті ТОВ “Чернігівгаз Збут» https://cngaszbut.com.ua/business за телефонами: а телефоном: (0462) 94–12–47 (дод. 1224) та (0462) 94–12–47 (дод. 1229)

 

«ТВІЙ ГАЗЗБУТ». Надійний та зручний для кожного.

Розпорядження голови Прилуцької районної державної адміністрації від 09 грудня 2021 року № 300 «Про визнання таким, що втратило чинність, розпорядження голови Прилуцької районної державної адміністрації від 27 вересня 2010 року № 419»

Погодження розпорядження голови Прилуцької районної державної адміністрації від 09 грудня 2021 року № 300 «Про визнання таким, що втратило чинність, розпорядження голови Прилуцької районної державної адміністрації від 27 вересня 2010 року № 419»

 

Про вартість ритуальних послуг для забезпечення безоплатного поховання або відшкодування витрат за здійснене поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності і осіб з інвалідністю внаслідок війни

 

Україна

ПРИЛУЦЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

22.11.2021                                         Прилуки                                              № 286

 

Про вартість ритуальних послуг для забезпечення безоплатного поховання або відшкодування витрат за здійснене поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності і осіб з інвалідністю внаслідок війни

Відповідно до статей 6, 23, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статті 14 Закону України «Про поховання та похоронну справу», постанови Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2004 року № 1445 «Про затвердження Порядку проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності і осіб з інвалідністю внаслідок війни», з метою проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності і осіб з інвалідністю внаслідок війни

з о б о в’я з у ю:

1. Затвердити вартість ритуальних послуг для забезпечення безоплатного поховання або відшкодування витрат за здійснене поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності і осіб з інвалідністю внаслідок війни, які проживали на території Прилуцького району в розмірі 6 147,33 грн (шість тисяч сто сорок сім грн тридцять три коп.).

2. Управлінню соціального захисту населення Прилуцької районної державної адміністрації:

1) здійснювати методичне забезпечення та координацію дій щодо організації безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій, учасників Революції Гідності і осіб з інвалідністю внаслідок війни;

2) забезпечити подання цього розпорядження на державну реєстрацію до Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) в установленому порядку;

3) спільно із сектором інформаційної роботи апарату Прилуцької районної державної адміністрації забезпечити офіційне оприлюднення цього розпорядження.

3. Це розпорядження набирає чинності з дня його офіційного оприлюднення.

4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови Прилуцької районної державної адміністрації Олесю КІСЛЕНКО.

В.о. голови                                                                           Володимир ЧЕРНОВ

 

ТОВ «Чернігівгаз Збут»: 130 тисяч причин уважно перевіряти платежі та зберігати чеки

Із січня по жовтень 2021 року ТОВ «Чернігівгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», отримало майже 130 тисяч гривень платежів, які дуже важко ідентифікувати.

«За 10 місяців поточного року ми отримали понад 960 заяв про повернення або перенесення помилково сплачених коштів. Переважна більшість таких випадків спричинена некоректним заповненням або і взагалі відсутністю інформації в графі «Коментар до платежу», у результаті, тисячі гривень «випадають у залу очікування»», — зазначає начальник відділу продажів фізичним особам ТОВ «Чернігівгаз Збут» Марина Войтенко.

Сплачені кошти потраплять за призначенням, якщо інформація про платника (ПІБ), номер його особового рахунку та адреса, зазначені в банківському чеку, співпадають з аналогічними даними в базі постачальника. Навіть одна помилка в номері особового рахунку чи адресі спричиняє чимало клопотів і для споживачів, і для компанії.

«Значну частину власників «завислих» грошей наші менеджерам знаходять під час обдзвонювання клієнтів, які мають заборгованість. Інша — виявляється в наступному місяці, коли споживачі отримують платіжки із заборгованістю, якої там бути не повинно», — додає Марина Войтенко.

 

Впевнитись, що оплата пройшла, споживач може за кілька днів після проведення платежу. Для цього потрібно зайти до Особистого кабінету та перевірити стан рахунку. Якщо грошей немає — це привід звернутися до фахівця компанії для детального вивчення ситуації та пошуку сплачених коштів. І тут у нагоді стане чек про проведення операції, адже він є підтвердженням факту оплати.

 

У компанії закликають уважно перевіряти правильність заповнення всіх полів при сплаті онлайн (створюючи шаблон платежу) чи в терміналах самообслуговування, особливо, якщо клієнт веде не один, а декілька рахунків, наприклад, батьків чи сусідів.

 

Не варто втрачати пильність і при оплаті комірного в касі банку або пошти — непорозуміння трапляються й у фінустановах. Декілька хвилин, витрачених на звірку даних у рахунках та чеках, можуть зекономити багато часу та нервів. Якщо клієнт помітив помилку в банку чи на пошті, писати заяву про повернення коштів потрібно в самій фінустанові.

 

Якщо помилка все ж сталася і кошти не надійшли на особовий рахунок побутового споживача, проконсультуватися щодо їх пошуку можна:

  • за телефоном Контакт-центру: (0462) 616-304;
  • замовивши дзвінок в Особистому кабінеті через вкладку «Зворотній зв’язок»;
  • звернувшись до найближчого відділення ТВІЙ ГАЗЗБУТ, їх перелік та графік роботи доступний на сайті постачальника.

 

«ТВІЙ ГАЗЗБУТ». Надійний та зручний для кожного.

ТОВ «Чернігівгаз Збут»: зменшення витрат на газ у жовтні відчули понад 3700 домогосподарств

3717 побутових клієнтів ТОВ «Чернігівгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», полегшили навантаження на сімейні бюджети у період пікового споживання газу. Вони перейшли на тариф «Твій газ Рівномірний платіж», запропонований компанією у травні-вересні поточного року.

«Для наших побутових споживачів ми зафіксували вартість природного газу на рівні 7,99 грн за кубометр до травня наступного року як у базовому річному тарифі, так і в новому — «Твій газ Рівномірний платіж». Тож, коливання вартості ресурсу ні на українському, ні на європейському ринку енергоресурсів, у цьому сезоні їх не зачіпатимуть. Але, на мою думку, підписники нового тарифу більш захищені, адже мають однакові прогнозовані платежі на весь сезон і значно менші суми в квитанціях в період холодів», — зауважив директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста.

Альтернативний тариф дав змогу споживачам газу рівномірно розподілити витрати на блакитне паливо протягом усього року й суттєво зменшити суми в зимових платіжках. Схожий варіант оплати використаного ресурсу успішно застосовується в низці європейських країн.

Найбільше прихильників «розстрочки на газ» мешкає у Чернігівському районі — 1276 домогосподарств з індивідуальним опаленням, у Прилуцькому — 839, у Ніжинському — 817, решта припадає на Корюківський та Новгород-Сіверський райони.

Уже на початку опалювального сезону підписники тарифу помітили зменшення сум у платіжках. Так, у жовтні родина Наталії Ясної з Чернігова, яка однією з перших перейшла на тариф «Твій газ Рівномірний платіж», використала трохи більше 181 кубометра газу.

«Як би ми були просто на річному тарифі, отримали б платіжку майже на 1500 гривень, а за «Рівномірним» сплачуємо трохи більше 1300. Різниця поки що невелика, але й зимові холоди ще попереду. Думаю, що вже листопаді різниця буде більш відчутною, адже споживання газу зросте, а от сума до сплати — ні», — підкреслює пані Наталія.

Важливо, що такий спосіб розрахунків унеможливлює виникнення боргів в опалювальний сезон, коли накопичується переважна частина неплатежів за газ.

Нагадаємо, тарифи для побутових споживачів із фіксованою вартістю газу 7,99 грн за м. куб діятимуть до 01 травня 2022 року. У травні ж наступного року відбудеться звірка запланованих та фактичних обсягів споживання газу для підписників тарифу «Твій газ рівномірний платіж». Якщо газу буде використано менше, ніж оплачено, надлишок коштів залишиться на особовому рахунку клієнта, як переплата на майбутній період.

 

«ТВІЙ ГАЗЗБУТ». Надійний та зручний для кожного.

 

«Чернігівгаз Збут»: вирішуйте питання безпечно – онлайн.

З 30 жовтня на Чернігівщині встановлюється «червоний» рівень епідемічної небезпеки – таке рішення було прийнято Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки.

В період активного поширення коронавірусної інфекції ТОВ «Чернігівгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», рекомендує звести до мінімуму відвідування людних місць, а для вирішення нагальних питань використовувати електронні сервіси.

Для розрахунків за спожите паливо у зручний час та спосіб можна скористатися:

  • мобільними додатками 104 Mobile для Android та 104 Mobile Light для iOS;
  • чат-ботами 7104ua у Viber і Telegram;
  • Особистим кабінетом на сайті http://104.ua.

За допомогою онлайн сервісів також можна:

  • контролювати стан розрахунків;
  • дізнатися ціну на газ та обраний тариф;
  • змінити тариф;
  • перевірити історію платежів.

Клієнти ТОВ «Чернігівгаз Збут», сім днів на тиждень з 8:00 до 20:00, можуть отримати консультацію, зателефонувавши до Контакт-центру, за номером (0462) 616-304. Щоб не очікувати на з’єднання з оператором, дзвінок можна замовити в Особистому кабінеті на сайті 104.ua через вкладку «Зворотній зв'язок» ( https://ok.104.ua/ua/feedback#msg ).

Одержати відповіді на питання можна і у мережі Фейсбук: https://www.facebook.com/cngaszbut.104.ua

На період перебування регіону в «червоній» зоні епіднебезпеки радимо утриматися від особистого відвідання установ. Разом з тим, Клієнтські простори 104.ua продовжують працювати з дотриманням карантинних обмежень. Число відвідувачів, які одночасно перебувають в приміщенні, не може перевищувати однієї особи на 10 кв. м. Варто пам’ятати, що наявність правильно вдягнених масок обов'язкова!

Контакти та час роботи центрів доступні за посиланням: https://cn.gaszbut.com.ua/contacts 

Дякуємо за розуміння.

Бережіть себе – вакцинуйтеся!

 

«ТВІЙ ГАЗЗБУТ». Надійний та зручний для кожного.

 

«Чернігівгаз Збут» нарощує обсяги постачання електроенергії для бізнесу

ТОВ «Чернігівгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», почала поставки електроенергії бізнес-клієнтам та бюджетним організаціям у квітні 2021 р. і за два квартали (станом на кінець жовтня) збільшила кількість клієнтів майже в 10 разів.

«Обсяг реалізованої компанією електроенергії за шість місяців поточного року зріс більше ніж у 8,5 разів», – зазначив директор компанії директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста.

За його словами, клієнти обирають постачальником «Чернігівгаз Збут» через вигідні умови співпраці, зокрема – відсутність штрафів за небаланси для групи Б, можливість сплачувати за послугу розподілу через постачальника, вибір найбільш зручного для конкретного споживача способу оплати з трьох – передплата, подекадна оплата чи післяплата.

Загалом за пів року компанія реалізувала понад 0,4 млн кВт/год. Переважна більшість споживачів, які купують енергоресурс – представники сфери обслуговування й роздрібної торгівлі, решта – харчової та легкої промисловості.

«Представників бізнесу обирають і пакетну пропозицію – газ+електроенергія, акцентував директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста, – У цьому разі клієнт економить свій час та ресурси, адже взаємодіє з одним персональним менеджером, який допомагає вирішувати питання по обом енергоресурсам – формує та надсилає рахунки, коригує обсяги, консультує. Вже понад 12% клієнтів, споживачів електроенергії, купують у компанії обидва енергоресурси».

Довідка: ТОВ «Чернігівгаз Збут» працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», який використовують 17 надійних постачальників газу та електроенергії.

Компанія провадить господарську діяльність на підставі ліцензії на постачання природного газу затвердженої постановою НКРЕКП № 653 від 17.05.2017 р. та електроенергії  затвердженої постановою НКРЕКП № 1119 від 17.06.2020 р. Ми обслуговуємо понад 350 тисяч побутових клієнтів, близько 1000 юридичних осіб.

 

«ТВІЙ ГАЗЗБУТ». Надійний та зручний для кожного.

 

Понад 24 тисячі клієнтів ТОВ «Чернігівгаз Збут» не платили за газ протягом останніх місяців

Станом на початок жовтня борг побутових клієнтів ТОВ «Чернігівгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», перевищує 279 мільйонів гривень.

«Ми вдячні кожному споживачу, який акуратно й дисципліновано сплачує за використаний газ і тим, хто попри складну економічну ситуацію в державі, знайшов можливість розрахуватися з боргами за попередній опалювальний період. Але, водночас, 13,8 тис. побутових споживачів не здійснили жодного платежу протягом останніх 3 місяців, а 10,4 тис. не сплачують за спожите паливо майже півроку», — констатує начальник відділу продажів фізичним особам ТОВ «Чернігівгаз Збут» Ірина Антоненко.

Таких неплатників у компанії відносять до категорії злісних, адже перемовини з ними, як правило, заходять у глухий кут. У вересні більше ніж 7,1 тис. таких споживачів були направлені повідомлення про відключення. Нагадаємо, що в серпні було підписано закон, який дозволяє відключати боржників, окрім тих, які проживають на  території дії «червоного» рівня епідемічної небезпеки та протягом 30 днів із дня його скасування.

Інший важіль впливу на злісних неплатників — стягнення боргу в судовому порядку. За 9 місяців ТОВ «Чернігівгаз Збут» передано до судових органів близько 800 справ на суму 5,4 мільйона грн (за аналогічний період минулого року – 280 справ на суму 1,9 мільйона грн).

Варто нагадати, що з липня в Україні запрацювала система накладення автоматизованого арешту рахунків боржників за житлово-комунальні послуги. За рішенням суду та на вимогу державних виконавців рахунки можуть бути арештовані, а списання відбуватиметься в автоматичному режимі. У цьому випадку платити доведеться більше, ніж заборгували, адже до суми боргу додадуться судовий збір та витрати виконавчого провадження.

Щоб уникнути неприємних ситуацій, ТОВ «Чернігівгаз Збут» закликає клієнтів розраховуватися за спожитий ресурс вчасно, до 25 числа місяця наступного за місяцем споживання.

 

«ТВІЙ ГАЗЗБУТ». Надійний та зручний для кожного.

 

У десятки разів збільшено такси за незаконний вилов риби,- Чернігівський рибоохоронний патруль

 

6 жовтня 2021 року на засіданні Кабінету Міністрів України була прийнята постанова №1039 «Про внесення змін у додатки 1-3 до постанови Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2011 р. № 1209». Постанова набрала чинності з 12 жовтня 2021 року.

Так, постановою збільшено розмір такс за незаконний вилов одного екземпляру водних біоресурсів у декілька разів, а саме:

Водні біоресурси

Було, грн.

(за один екземпляр)

Стало, грн

  • за один екземпляр)

у рази

Амур білий

255

3553

14

Білизна (жерех)

255

1649

6

Бички інші (крім занесених  у Червоної книги)

17

1564

92

Верховодка (уклія)

17

85

5

В'юн

17

68

4

Головень

17

1598

94

Йорж звичайний

17

51

3

Карась сріблястий

17

1581

93

Клепець

85

1564

18

Краснопірка

68

1564

23

Лин

119

1598

13

Лящ

170

1649

10

Окунь

17

3162

186

Плоскирка

34

1564

46

Рибець звичайний

255

1581

6

Сазан

306

3706

12

Синець

85

1581

19

Сом

425

5117

12

Судак звичайний

510

3587

7

Тарань (плітка)

85

1564

18

Товстолоб

255

3638

14

Чехоня

136

1581

12

Щука

340

3468

10

Раки

25,5

3332

131

 

Нагадуємо, що заборонений вилов риби занесеної до Червоної книги України: стерлядь прісноводна, мінога українська, ялець звичайний, рибець малий, марена дніпровська, карась золотий, минь річковий, йорж носар, бистрянка російська, в’язь звичайний, підуст звичайний тощо.

Чернігівський рибоохоронний патруль попереджує, що за порушення Правил рибальства передбачена адміністративна відповідальність, а саме: 

- ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) – передбачає попередження або накладення штрафу у розмірі від 34 до 170 грн;

- ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову - вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел. Також вилов водних живих ресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або встановлену Правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову) – штраф у розмірі від 340 до 680 грн, з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника та незаконно добутих водних біоресурсів.

- ст. 90 КУпАП (порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України) передбачений штраф на громадян у розмірі від 340 до 510 грн з конфіскацією незаконно добутого і на посадових осіб - від 510 до 850 грн з конфіскацією незаконно добутого.

Також за незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду порушники можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності за ст. 249 ККУ. Дана стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 17 000 до 51 000 грн, або обмеженням волі на строк до трьох років. Ті самі діяння, якщо вони вчинені із застосуванням вибухових, отруйних речовин, електроструму або іншим способом масового знищення риби, звірів чи інших видів тваринного світу або особою, раніше судимою за кримінальне правопорушення, передбачене цією статтею караються штрафом від 51 000 до 85 000 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Чернігівський рибоохоронний патруль просить рибалок додержуватися Правил рибальства. Декілька разів подумайте перед тим, як іти на водойму із забороненими знаряддями лову. Порахуйте скільки вам буде коштувати незаконно впіймана риба, якщо прийдеться сплатити штраф, компенсацію за кожну рибину та судовий збір. Незаконна риболовля може стати відчутним ударом по вашому сімейному бюджету.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

 

Чернігівський рибоохоронний патруль

 

Шість із десяти отримувачів субсидій не сплачують вчасно за газ

 

Несвоєчасні розрахунки за спожитий газ можуть стати причиною втрати субсидії на наступний сезон – нагадують у ТОВ «Чернігівгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ».

 

В компанії наводять наступні цифри:

- 27,4 тисячі домогосподарств отримують субсидію від держави на сплату житлово-комунальних послуг у міжопалювальний період. Понад 60% з них мають заборгованість, що в загальній сумі перевищує 10 млн грн.

- 45,4 тисячі домогосподарств мають пільгу на оплату спожитого палива, втім 6% з них мають борги за газ. Загальна сума заборгованості по всім пільговикам становить 1,4 млн грн.

 

Основна вимога до отримувачів субсидії — 100 % оплата комунальних послуг. Тобто, у період отримання державної допомоги боргу за ЖКП взагалі не може бути. Наявність простроченої, понад три місяці, заборгованості за комуналку, чи накопичення боргу (за всі ЖКП сумарно) у розмірі понад 340 грн, може призвести до втрати субсидії на наступний сезон.

 

«Понад 16,6 тисяч клієнтів, які в період міжсезоння отримують державну допомогу на оплату житлово-комунальних послуг, потрапили в зону ризику. Більше ніж 10 тисяч субсидіантів недоплатили лише за газ від 100 до 300 грн. Заборгованість від 300 до 500 грн накопичили 2,1 тисяч клієнтів, понад 500 грн — майже 4,5 тисячі. Аби дати клієнтам із числа вразливих категорій можливість уникнути неприємностей, ми надіслали кожному листи-попередження про заборгованість та її наслідки»,– зазначила очільниця відділу продажів фізичним особам ТОВ «Чернігівгаз Збут» Ірина Антоненко.

 

У «Чернігівгаз Збут» зазначають, що понад 2,7 тисяч пільговиків, які отримували пільгу в готівковій формі, мають погасити «прострочку». В іншому разі ці клієнти будуть переведені на безготівкову форму надання пільги.

 

«Загалом протерміновані зобов’язання перед постачальником мають понад 263 тисячі клієнтів, а це третина наших побутових споживачів газу. На жаль, такий рівень фінансової дисципліни клієнтів призводить до вимивання обігових коштів підприємства й ускладнює закупівлю природного газу», – зауважив директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста.

 

Нагадаємо, що в період дії карантину ТОВ «Чернігівгаз Збут» не ініціював припинення газопостачання та не нараховував штрафи і пеню за несвоєчасну оплату.

 

Важливо знати, що у серпні Президентом України підписаний закон, одним з пунктів якого передбачено, що постачальники можуть припинити надання житлово-комунальних послуг громадянам України у разі їх несплати або оплати не в повному обсязі. Єдиний виняток з цього закону – припинення надання житлово-комунальних послуг забороняється на території дії «червоного» рівня епідемічної небезпеки та протягом 30 днів з дня його скасування.

 

Щоб уникнути неприємних ситуацій, ТОВ «Чернігівгаз Збут» закликає клієнтів розраховуватися за спожитий ресурс вчасно. Компанія пропонує можливість зменшити навантаження на гаманець в опалювальний період — підключитися до тарифу «Твій газ Рівномірний платіж», що допоможе розподілити фінансове навантаження рівними частинами протягом року і зменшити суми в платіжках у сезон холодів.

 

Нагадуємо, ціна газу для побутових споживачів – клієнтів ТОВ «Чернігівгаз Збут» – у вересні залишатиметься незмінною і складатиме 7,99 грн за кубометр.

 

 

ТВІЙ ГАЗЗБУТ. Надійний і зручний для кожного!

 

Електроенергія для бізнесу без цінових «гойдалок» - тариф «Фіксований» від ТОВ «Чернігівгаз Збут»

Розуміючи потреби бізнесу у фінансовій стабільності, особливо в опалювальний сезон, ТОВ «Чернігівгаз збут» який працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», пропонує компаніям категорії малого та середнього бізнесу укласти договір постачання електроенергії на 4 квартал 2021 р. за тарифом «Фіксований».

За умовами тарифу, щомісячну ціну електроенергії зафіксовано на весь період постачання з 1 жовтня до 31 грудня 2021 р. Пропозиція діє для споживачів групи Б, точки обліку яких не обладнані засобами погодинного обліку електроенергії на території ОЕС України.

Зазвичай, для клієнтів «Чернігівгаз Збут», віднесених до групи Б, вартість розраховується як середньозважена ціна закупівлі електричної енергії, що фактично склалася для постачальника на ринку на добу наперед (РДН). Це ставить споживача в рамки в постійної залежності від тенденцій РДН.

Уперше «Чернігівгаз Збут» запропонував клієнтам Тариф «Фіксований» у липні цього року. Обравши цей тариф, бізнес захищає себе від коливання цін на електроенергію, особливо на ринку на добу наперед та внутрішньодобовому ринку, та отримує чітке уявлення про обсяг своїх витрат на електроенергію до кінця року.

Укласти договір за тарифом «Фіксований» клієнти можуть до 10 вересня 2021 р. Клієнт може обрати найбільш зручний для нього спосіб оплати з трьох — передплата, подекадна оплата або ж післяплата. Про всі деталі пропозиції дізнавайтеся в менеджера, який працює у вашому регіоні:

·         Коропський, Менський, Новгород-Сіверський, Семенівський, Сосницький, Городнянський, Корюківський, Сновський, Куликівський, Ріпкинський, Чернігівський райони та м. Чернігів: за телефоном: (0462) 94–12–47 (дод. 1224) та (0462) 94–12–47 (дод. 1229);

·         Бахмацький, Борзнянський, Ічнянський, Срібнянський, Талалаївський, Варвинський та Прилуцький райони (з фізичним розташуванням у м. Прилуки): (04637) 7–16–10;

·         Ніжинський, Бобровицький, Козелецький, Носівський райони (з фізичним розташуванням у м. Ніжин): (04631) 7–83–05;

Довідка: ТОВ «Чернігівгаз Збут» — провідний постачальник природного газу та електроенергії. Компанія більше шести років стабільно та безперебійно забезпечує українців енергоресурсами, щодня покращує сервіси та продукти для клієнтів.

ТОВ «Чернігівгаз Збут» провадить господарську діяльність на підставі ліцензії на постачання природного газу затвердженої постановою НКРЕКП № 653 від 17.05.2017 р. та електроенергії  затвердженої постановою НКРЕКП № 1119 від 17.06.2020 р. Ми обслуговуємо більше, ніж 350 тисяч побутових клієнтів, понад 1000 юридичних осіб та бюджетних організацій.

ТОВ «Чернігівгаз Збут» працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», який використовують 17 надійних постачальників газу та електроенергії.

 

 

ТВІЙ ГАЗЗБУТ. Надійний і зручний для кожного!

 

ТОВ «Чернігівгаз Збут»: вихід із боргової кризи існує

 

Станом на 1 серпня поточного року заборгованість побутових клієнтів ТОВ «Чернігівгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», зменшилась майже на третину, але ситуація залишається напруженою. Протерміновані фінансові зобов’язання клієнтів складають понад 280 мільйонів гривень.

«Як правило, наші клієнти накопичують борги у «високий сезон», тобто взимку, коли використовується найбільше палива, і поступово розраховуються з нами в міжопалювальний період, коли споживання скорочується в рази. Торік, при значно нижчій вартості газу, станом на перше серпня заборгованість населення перевищувала 379 мільйонів гривень, цьогоріч — 280 мільйонів. Але в умовах жорстких графіків розрахунків з оптовими постачальниками навіть найменші заборгованості створюють серйозну загрозу сталому газопостачанню», — наголошує директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста.

Жителі колишнього Талалаївського району недоплатили за блакитне паливо 65,6 тисячі гривень, від 500 до 800 тисяч боргують на Ріпкинщині, Коропщині та Новгород-Сіверщині. Найбільше винні за газ у Чернігові, Прилуках, Ніжині та Козельці.

У переважній більшості випадків заробіток клієнтів компанії не залежить від сезону, тож однакові, прогнозовані платежі за газ дозволять споживачам уникнути надмірних сум у платіжках, а відтак і накопичення боргів. Саме тому, усе більше клієнтів компанії переходять на тариф «Твій Газ Рівномірний платіж». Наразі компанією зафіксовано понад 3000 заявок на зміну тарифу. Щомісячний платіж у рамках тарифу розраховується за такою формулою: річний об’єм спожитого клієнтом газу множиться на фіксовану на рік ціну (7,99 грн кубометр) та ділиться на кількість місяців, що залишилась до кінця дії тарифу.

Жителька Чернігова Ніна Новікова, вже оцінила переваги нового тарифу: «1280 гривень на місяць замість 2300–2800 взимку, коли й без того вистачає витрат. Однаковий платіж — це і вигідно, і зручно. Окрім того, не доведеться стежити за цінами на газ, адже вартість газу в тарифі зафіксована. А якщо додати до цього ще й субсидію в опалювальний сезон, то економія стане ще більш відчутною».

«Приємний бонус — що не доведеться переживати, якщо в котромусь із місяців забуду передати показники, адже в кінці опалювального сезону проводять звірку, тож і з цим проблем не матиму. Якщо я використаю менше палива, ніж торік, то надлишок коштів отримаю назад, а якщо більше, то доплачу за них по 7,99 грн, а не за ціною, яка буде діяти в травні наступного року», — додає чернігівка Тетяна Копиця.

«Дуже зручно, що на зміну тарифу не доводиться витрачати багато часу», — підкреслює жителька Коропа Наталія Вишняк. — Я ознайомилась з умовами тарифу. Порахувала, що платіж буде в межах 800 гривень і подала заявку онлайн, у п’ятницю ввечері. У понеділок зранку мені подзвонила менеджер і ми домовились про зручний час для підписання заяви. Тепер я не турбуюсь через оплату газу взимку».

Підключити тариф «Твій газ Рівномірний платіж» можна до кінця літа, а діятиме він до 30 квітня наступного року. Саме тому власникам котлів варто поквапитися із переходом.

Спосіб подати заявку обираєте ви:

·         у відділеннях ТОВ «Чернігівгаз Збут» чи Клієнтських просторах 104.ua (адреси за посиланням: https://bit.ly/3xvQTfn )

·         на сайті компанії (https://rivnomirnyi.gaszbut.com.ua/);

·         через Viber-бот 7104ua;

·         За телефоном у: Чернігові: (0462) 94–12–48; Бобровиці (04642) 2–74–06; Варві (04636) 2–89–02; Городні (04645) 2–10–29; Ічні (04633) 2–02–02; Козельці (04656) 2–75–52; Коропі (04644) 2–13–66; Мені (04644) 2–14–09; Ніжині (04631) 7–83–05; Носівці (04642) 2–74–06; Прилуках (04637) 7–16–10; Семенівці (04659) 2–92–58; Сосниці (04655) 2–16–29; Сновську (04654) 2–20–19.

 

ТВІЙ ГАЗЗБУТ. Надійний і зручний для кожного!

 

Розпорядження голови Прилуцької районної державної адміністрації від 15 липня 2021 року № 202 «Про затвердження порядку організації та проведення особистого прийому громадян у Прилуцькій районній державній адміністрації» за посиланням:

Розпорядження голови від 15 липня 2021 року № 202

 

Національна служба посередництва і примирення інформує

Національна служба посередництва і примирення (далі – НСПП) є постійно діючим державними органом, створеним Президентом України відповідно до Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" для попередження, прогнозування та сприяння врегулюванню колективних трудових спорів (конфліктів).

З метою виконання поставлених перед службою завдань, своєчасного виявлення напружень соціально-трудових відносин у трудових колективах, які здійснюють свою господарську діяльність на відповідній території, своєчасного реагування на них, відділення НСПП в Чернігівській області (далі – Відділення), здійснює постійний зв’язок з органами місцевої державної влади та органами місцевого самоврядування, профспілковими об’єднаннями та організаціями роботодавців шляхом взаємообміну оперативною інформацією щодо соціально-економічного стану конфліктогенних підприємств.

За результатами моніторингу основними причинами виникнення розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин є: заборгованість із заробітної плати, несвоєчасна виплата поточної зарплати в трудових колективах підприємств, установ та організацій області, низький рівень оплати праці, порушення вимог законодавства про працю, невиконання положень галузевих угод щодо встановлення міжкваліфікаційних (міжпосадових) співвідношень в оплаті праці, а також відсутність або невиконання положень колективних договорів тощо.

За зверненням представників органів найманих працівників, зацікавлених сторін соціального діалогу Відділення сприяє врегулюванню розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин, та у межах своє компетенції здійснює посередництво і примирення при вирішенні колективних трудових спорів (конфліктів)

Як свідчить практика, недостатня правова обізнаність конфліктуючих сторін у вирішенні наявних розбіжностей як найманих працівників, так і роботодавців, прояви неврегульованих у законодавчому порядку трудових конфліктів можуть завдати значних матеріальних втрат при недотриманні визначеного чинним законодавством порядку вирішення цих розбіжностей обом сторонам.

З метою запобігання виникнення та вжиття спільних оперативних заходів щодо локалізації конфліктних ситуацій, пропонуємо всім зацікавленим сторонам завчасно звертатися за детальнішою інформацією до Відділення, яке знаходиться за адресою: м. Чернігів, вул. П’ятницька, 39, кімн. 909, тел.: (0462) 77-62-77, е-mail: dspp_chernigiv@ukr.net.

https://legalaid.gov.ua/