back

01 жовтня 2014

Відбулося розширене засідання Колегії райдержадміністрації

1 жовтня голова райдержадміністрації Іван Тютюнник за участі голови районної ради Лариси Татарченко, сільських, селищних голів, керівників сільскогогосподарських підприємств, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, директорів шкіл провів розширене засідання Колегії райдержадміністрації, на якому були розглянуті питання:

- Про стан та перспективи розвитку агропромислового комплексу району та роль аграрного бізнесу в розвитку соціальної інфраструктури сільських територій.

- Про хід виконання районної програми «Оздоровлення та відпочинок дітей Прилуцького району на 2011 – 2015 роки «Веселкове літо».

Доповідав по першому питанню начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Сергій Бондаренко. Зокрема, він відмітив, що за 8 місяців цього року сільськогосподарськими підприємствами району виробленої продукції на суму 132192,0 тис. грн, продукції тваринництва вироблено на 50 млн грн.. В районі завершено збирання ранніх зернових та зернобобових культур, проводиться збирання пізніх зернових та технічних культур, підготовлені площі під урожай 2015 року. Доповідач зазначив, що забезпечується виконання Програми економічного і соціального розвитку щодо розвитку галузі тваринництва: чисельність поголів’я врх складає 6447 голів – 92 % річного показника, свиней – 21302 голови – 115,1 % виконання Програми. Заготовлено корми для тварин. Середня заробітна плата одного штатного працівника сільськогосподарського підприємства зросла на 6,5% і становить 2462,11 грн. Середній розмір орендної плати за використання земельної частки (паю) по району становить 5,27% від її вартості, станом на 1 вересня сплачено орендної плати 52,4 відсотки від нарахованої. Зупинився доповідач і на вирішенні соціальних питань суб’єктами господарювання.

Доповнили доповідь виступами: Олег Швидченко - заступник директора ТОВ «Агрікор-Холдинг», Анатолій Крило – голова фермерського господарства «Промінь», Олег Авер’янов - співвласник СТОВ «Богданівське», В’ячеслав Грязний (Дубовогаївський сільський голова) та Олександр Бодько (Лісовосорочинський сільський голова).

За підсумками розгляду питання, погодивши з членами Колегії, голова райдержадміністрації видав відповідне розпорядження.

З доповіддю по другому питання виступила спеціаліст І категорії у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Олена Тимошенко. Відмічено позитивну роботу в цьому напрямку, що забезпечило стовідсоткове охоплення відпочинковими та оздоровчими послугами особливих категорій дітей та зростання на 10 відсотків охоплення послугами всіх дітей району. Також виступили з цього питання Олена Пятигорець – головний спеціаліст відділу освіти райдержадміністрації та Сергій Петренко - директор Прилуцької міжрайонної виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Голова райдержадміністрації за підсумками розгляду питання дав доручення щодо підготовки проведення оздоровлення та відпочинку дітей наступного року.









Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з

громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/