back

06 жовтня 2014

На щотижневій робочій нараді в райдержадміністрації

6 жовтня в. о. голови райдержадміністрації Денис Росовський провів щотижневу робочу нараду з заступником голови, керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, районних організацій і служб, в ході якої були розглянуті питання життєдіяльності району. Акцентовано на питаннях фінансово-економічного характеру, соціальних виплат, участі району в конкурсі проектів ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

Зокрема, були обговорені питання наповнення бюджету, забезпечення виплат заробітної плати, пошуку резервів для збільшення надходжень. Обговорили учасники наради стан промислового виробництва та прогнозні показники до закінчення року, ситуацію в галузі сільськогосподарського виробництва, де прогнозується виконання запланованих показників валового виробництва продукції на 101 відсоток.

Особливу увагу керівників в. о. голови райдержадміністрації звернув на підготовку мікропроектів, які після конкурсного відбору будуть реалізовані в ході ІІІ фази Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», що стартував на Чернігівщині 2 жовтня. Всього з початку впровадження в області проекту (з 2008 року) було реалізовано 77 мікропроектів на загальну суму понад 13 мільйонів гривень: було відновлено 38 дитячих садочків та шкіл, 16 медичних пунктів, 10 водопроводів, 13 мереж енергозберігаючого вуличного освітлення. Протягом третьої фази Проекту планується надавати фінансову підтримку громадам у реалізації мікропроектів, спрямованих на підвищення якості надання послуг населенню. Зокрема, Проект сприятиме відновленню основних об’єктів соціальної та комунальної інфраструктури в галузі охорони здоров’я; охорони навколишнього середовища; управління водними ресурсами. Також буде підтримано ряд дрібних фермерських та інших ініціатив у сільській місцевості.

За підсумками розгляду питань на щотижневій робочій нараді в. о. голови райдержадміністрації Денис Росовський дав ряд доручень.

https://legalaid.gov.ua/