back

14 жовтня 2014

Державна надзвичайна протиепізоотична комісія райдержадміністрації затвердила заходи щодо профілактики та недопущення занесення африканської чуми свиней на територію району

14 жовтня відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії райдержадміністрації. На засідання було запрошено сільських, селищних голів, керівників сільськогосподарських підприємств району, керівників ДП «Прилуцький лісгосп», ТОВ «Вепр», МРП «Прилуцьке». З вступним словом до присутніх звернувся голова райдержадміністрації Іван Тютюнник, який повідомив про другий зафіксований на Чернігівщині спалах африканської чуми свиней, що виявили у приватному господарстві жителя с. Крути Ніжинського району. Голова райдержадміністрації акцентував увагу присутніх на тому, що ця смертельно-небезпечна для свиней хвороба завдає колосальних збитків економіці країни, тому відповідні служби спільно з органами місцевого самоврядування та керівниками підприємств району повинні вжити всіх необхідних заходів аби не допустити її розповсюдження.

У ході засідання начальник управління ветеринарної медицини в Прилуцькому районі Анатолій Кірієнко ознайомив присутніх з ознаками захворювання та основними заходами щодо ліквідації виявлених очагів хвороби та недопущення її розповсюдження.

За результатами роботи державна надзвичайна протиепізоотична комісія райдержадміністрації прийняла рішення про визнання території Прилуцького району зоною нагляду та затвердили план заходів щодо профілактики та недопущення занесення африканської чуми свиней на територію району.







https://legalaid.gov.ua/