back

15 жовтня 2014

Виконання завдань у складних умовах осінньо-зимового періоду

«Дії керівного складу та сил за призначенням у разі виникнення надзвичайних ситуацій на об’єктах життєзабезпечення в осінньо-зимовий період 2014/2015 року». За такою темою, сьогодні, 15 жовтня 2014 року, в Прилуцькій райдержадміністрації пройшло штабне тренування органів управління та сил районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту. Керував тренуванням заступник голови райдержадміністрації, голова районної комісії з питань ТЕБ та НС Григорій Мирвода.

До тренування залучались:

• районна комісія з питань ТЕБ та НС;

• відділ з питань цивільного захисту населення, взаємодії з правоохоронними органами, оборонної і мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації;

• спеціалізовані служби цивільного захисту району, а саме: оповіщення та зв’язку, медична, охорони громадського порядку, служба будівництва та експлуатації автомобільних доріг, протипожежна служба, комунально-технічна, енергетики, газопостачання та газифікації.

Під час тренування відпрацьовані наступні питання.

1. Оцінка обстановки, прийняття відповідних рішень і доведення їх до органів управління цивільного захисту району, що залучаються до виконання заходів захисту населення і територій у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій внаслідок небезпечних гідрометеорологічних явищ в осінньо-зимовий період.

2. Дії органів управління та сил цивільного захисту району при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій внаслідок небезпечних гідрометеорологічних явищ в осінньо-зимовий період 2014/2015 року.

3. Організація взаємодії органів управління та сил цивільного захисту району під час виконання заходів захисту населення і територій у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій внаслідок небезпечних гідрометеорологічних явищ в осінньо-зимовий період.

Відповідно до порядку денного виступили керівники спеціалізованих служб цивільного захисту району, які детально доповіли про готовність кожної структури окремо до дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій осінньо-зимового періоду.

Відділ з питань цивільного захисту, взаємодії з правоохоронними органами, оборонної і мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/