back

27 листопада 2014

Підведені підсумки літнього оздоровлення та відпочинку дітей

27 листопада за головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Дениса Росовського відбулося засідання Міжвідомчої комісії з питань перевірки організації та проведення літнього оздоровлення та відпочинку дітей. На засіданні комісії розглядалося питання про аналіз організації та проведення літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2014 році, по якому доповідала спеціаліст І категорії у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Олена Тимошенко.

Олена Тимошенко проінформувала, що оздоровлення та відпочинок дітей району у 2014 році здійснювали 32 заклади оздоровлення та відпочинку.

З 02 по 18 червня 2014 року було організовано роботу 31 табору з денним перебуванням дітей. Відпочинковими послугами зазначених закладів було охоплено 1568 дітей, що складає 66 % від загальної кількості дітей.

Забезпечено майже 100-відсоткове оздоровлення дітей пільгових категорій:

- діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування -180 осіб;

- діти-інваліди – 90 (87,4%);

- діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи – 65 (86,7%);

- діти з багатодітних та малозабезпечених сімей – 475 (98 %);

- обдаровані та талановиті діти – 48 (100%);

діти, які перебувають на диспансерному обліку – 450 (100 %).

На оздоровлення та відпочинок дітей шкільного віку в районі використано 678,2 тис. гривень. Позитивом є збільшення фінансових видатків з районного бюджету з 20 тис. грн. на 22 тис. грн. На відпочинок та оздоровлення дітей використано бюджетних коштів (в сумі 406,2 тис. грн.), добровільних внесків батьків та коштів спонсорів (157,6 тис. грн.), коштів Фонду соціального страхування (Прилуцького фонду - 100,3 тис грн.).

Всебічно сприяли організації оздоровлення та літнього відпочинку дітей, підвищенню якості надання оздоровчих послуг підприємства різних форм власності. Відповідально віднеслись до оздоровчої кампанії ТОВ «Агрікор-Холдинг», «Наташа-Агро», «Крок-УкрЗалізБуд», «Агро-КІМ», «Еверест-1», «Прилуки-Гарантбуд», СТОВ «Цукровик», «Дружба-Нова», «Богданівське», Агрофірма «Миколаївка», ПАТ «Линовицький цукрокомбінат «Красний», ПРАТ «Прилуцький хлібозавод», які надавали матеріальну допомогу дитячим закладам оздоровлення та відпочинку на продукти харчування, спортивний інвентар для змагань та конкурсів, на екскурсійні поїздки.

85 дітей Яблунівської школи-інтернат оздоровлювалися та відпочивали в санаторно-курортних закладах та дитячих закладах оздоровлення Чернігівської області, з них 22 дитини відпочивало в Італії.

56 вихованців Удайцівської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ст. оздоровилися у таборі „Веселка”, що діє на базі школи, з них 6 дітей в Італії, 5 в США.

5 дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування організовано відпочинок та оздоровлення в Італії за поданням Чернігівського обласного відділення Дитячого фонду України.

Крім цього, 112 дітей оздоровились за межами області за рахунок бюджетних коштів та коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, батьків та спонсорів.

27 дітей оздоровлено по путівках, які надавалися Департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

На території України оздоровилось: 6 дітей в ДП «УДЦ «Молода гвардія», 11 дітей в оздоровчих таборах «Космос» (Миколаївська обл.) та «Сперанца» (Одеська обл.)

У межах Чернігівської області оздоровлено 10 дітей у оздоровчому закладі «Сузір’я» та санаторії «Остреч».

Райдержадміністрацією виділено кошти у сумі майже 22 тис. грн. для часткової оплати путівок 15 талановитим дітям району, які оздоровлювалися в дитячому оздоровчому таборі «Сонячний промінь» ПрАТ «Миколаївтурист» м. Очаків.

На території району розташований дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Казка», що знаходиться в смт. Ладан. Цього року табір не розпочинав свою роботу у зв’язку з прийомом молоді з проблемних регіонів України.

У позаміському оздоровчому таборі «Веселка», який функціонує на базі Удайцівської школи-інтернату І-ІІ ст., протягом 3-х змін забезпечено оздоровленням 266 дітей.

В цілому цьогоріч оздоровчими послугами охоплено 817 дітей, що складає 28,3 % від загальної кількості, порівнюючи з минулим роком, це на 4,3 % більше.

У результаті комплексу заходів, здійснених місцевими органами виконавчої влади, за літній період оздоровленням та відпочинком забезпечено 2386 дітей з 2886 дітей віком від 7 до 17 років, які обліковуються в районі, що становить 82,7 % всіх дітей шкільного віку - це на 267 дітей або 10,8 % більше, ніж у минулому році.

Підсумки проведення засідання Міжвідомчої комісії підвів заступник голови райдержадміністрації, голова Міжвідомчої комісії з питань перевірки організації та проведення літнього оздоровлення та відпочинку дітей Денис Росовський, відмітивши позитивну динаміку охоплення відпочинком та оздоровленям дітей району в 2014 році.

За інформацією спеціаліста І категорії у справах

сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/