back

28 листопада 2014

На засіданні Колегії розглянули стан виконання трьох районних цільових програм

28 листопада голова райдержадміністрації Іван Тютюнник провів розширене засідання Колегії райдержадміністрації.

Учасники засідання заслухали звіти про стан виконання ряду районних цільових програм: про виконання Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Прилуцького району на 2011-2014 роки; про хід виконання районної цільової соціальної Програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2012-2016 роки та про хід виконання районної Програми соціально-правового захисту дітей на 2011-2015 роки.

Про виконання Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Прилуцького району на 2011-2014 роки доповідала на засіданні Колегії начальник відділу містобудування, архітектури та жилого-комунального господарства райдержадміністрації Антоніна Стукалова.

Вона відмітила, що протягом часу дії Програми проведено комплекс заходів, спрямованих на вирішення проблемних питань у сфері житлово-комунального господарства. Зокрема, в населених пунктах збудовано 25 км водопровідних мереж, в ряді сіл та в усіх селищах відновлено мережі вуличного освітлення, проводились роботи з капітального ремонту доріг комунальної власності в селах Яблунівка, Удайці, Ряшки. Проведена робота по покращенню стану розрахунків споживачів за житлово-комунальні послуги – в смт Ладан з початку 2014 року відсоток проплат становить 94%. Назвала доповідач і проблемні, невирішені питання, серед яких реконструкція очисних споруд в смт Ладан, які збудовані ще в 70-х роках, необхідність реконструкції котельні №1 в цьому ж населеному пункті, деякі інші.

В порядку обговорення питання на засіданні Колегії виступили Оксана Щерецька – заступник Ладанського селищного голови та Василь Фесик – Малодівицький селищний голова, які значну увагу приділили висвітленню проблем сфери житлово-комунального господарства та прагненні органів місцевого самоврядування їх вирішити.

З доповіддю по другому питанню виступила заступник головного лікаря по медичному обслуговуванню населення центральної районної лікарні Тетяна Клименко, яка відмітила проведену в районі роботу щодо протидії захворюванню населення на туберкульоз. Це дало позитивні результати в 2014 році: знизилась хворобливість та захворюваність на 48,1%, смертність на 18,9 %; зменшилась кількість запущених та деструктивних форм туберкульозу, покращилась якість проведення медичних оглядів. Зазначила доповідачка і невирішені проблеми, серед яких - невисокий рівень флюорографічного обстеження.

Хід виконання районної Програми соціально-правового захисту дітей на 2011-2015 роки розкрила у своїй доповіді начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Лариса Терентій. Вона відмітила, що в районі станом на 1 жовтня 2014 року в районі налічується 5758 дітей, всі діти шкільного віку охоплені навчально-виховним процесом, системною є робота щодо соціально-правового захисту дітей, на контролі виховна робота в навчальних закладах. Особлива увага приділяється дітям із проблемних сімей, проводяться цільові рейди «Вокзал», «Урок», «Діти вулиці» тощо. Активною є робота відповідних структур щодо профілактики злочинності, протидії негативним явищам у дитячому та молодіжному середовищі.

Відмічається в районі позитивна тенденція до збільшення кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають у сім’ях опікунів та піклувальників. Також в районі зменшується в районі кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають у спеціальних дитячих закладах. Натомість щорічно зростає в районі кількість прийомних сімей. Якщо в 2006 році функціонували 2 прийомні сімї, в яких виховувалось 3 дітей, то в 2014 році таких сімей вже 18, в них проживає 27 дітей. В 2014 році в районі, в селі Яблунівка, з’явився перший дитячий будинок сімейного типу – до нього оформлено 6 дітей-сиріт та та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Доповнили доповідь своїми виступами директор ПРЦСССДМ Наталія Дементєва та Тетяна Пироженко, оперуповноважений відділенням КМСД МВ (з обслуговування м. Прилуки та Прилуцького району) УМВС України в Чернігівській області.

За підсумками аналізу проведеної роботи по реалізації програм, конструктивного обговорення на засіданні Колегії головою райдержадміністрації видані відповідні розпорядження.









Відділ інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/