back

09 грудня 2014

В районі розпочався Всеукраїнський тиждень права

На виконання Указу Президента України від 08 грудня 2008 року № 1149 та відповідних розпорядчих документів вищого рівня в районі з 8 по 12 грудня пройде Всеукраїнський тиждень права.

З метою підвищення рівня правової культури в навчальних закладах району, закладах культури проводитимуться тематичні заходи, виховні години, дискусії про права людини, правові конкурси та змагання, зустрічі за круглим столом. У бібліотечних закладах району планується тематична експозиція. Також протягом тижня будуть організовані громадські приймальні з наданням безоплатної правової допомоги, проведені лекції для працівників органів державної влади. При проведенні Всеукраїнського тижня права заходами передбачено проведення Всеукраїнського уроку «Права людини».

Довідково: Всеукраїнська акція «Тиждень права» була започаткована 2008 року з нагоди відзначення 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини. Указом Президента України встановлено проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Проведення Всеукраїнського тижня права має сприяти підвищенню рівня правової культури населення, а також інформованості про конституційні права та обов’язки, можливості їх реалізації і захисту.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/