back

10 грудня 2014

Я маю право!

Саме так стверджували учасники клубу «Дивосвіт» під час заходу, присвяченому Дню прав людини, який організувала Прилуцька районна бібліотека.

Протягом пізнавальної години діти дізналися, які права має кожна людина від народження незалежно від статі, національності, раси, віросповідання. Школярі охоче поговорили і про права дітей, які регулюються «Декларацією прав дитини».

Кожна держава має піклуватися про права її громадян – такий був лейтмотив усього заходу. А щоб краще закріпити такі правові знання, ведуча організувала для дітей правову вікторину, у якій потрібно було вказати правопорушення у відомих казках. Зокрема учасники «Дивосвіту» розказали, які права порушено у казці «Вовк і семеро козенят», «Попелюшці», «Сніговій королеві», «Дванадцять місяців» та інших. Школярі під час заходу «Мандрівка океаном прав» охоче розв’язували й інші правові задачі. Діти переглянули цікаву інформацію, надану й у мультфільмах про відомих Смішариків та в інших фільмах. Все це сприяло легкому засвоєнню інформації про права людей учасниками «Дивосвіту».

За інформацією центральної районної бібліотеки

https://legalaid.gov.ua/