back

11 грудня 2014

Прилуччина в жалобі

11 грудня 2014 року на Прилуччині жалобний день. 9 грудня вдосвіта троє бійців першої танкової бригади загинули у Пісках Донецької області.

Всі загиблі були мобілізовані Прилуцько-Варвинським військкоматом.

Ось імена загиблих:

сержант Валентин Бойко 1979 р.н., з міста Прилуки;

старший солдат Віктор Лавренчук 1986 р.н., з с. Рудівка;

солдат Вячеслав Носенко 1985 р.н., м. Варва.

Один із трьох загиблих бійців танкової бригади під Пісками - Віктор Лавренчук з села Рудівки. Тут сьогодні відбудеться церемонія прощання та поховання загиблого старшого солдата.

Траурна церемонія прощання з героєм розпочнеться о 10:30 годині. З 11:00 до 11:50 відбудеться відспівування загиблого, після чого вздовж «живого» коридору з числа учнівської та студентської молоді в супроводі духового оркестру тіло буде перенесено до місцевого кладовища, де пройде траурний мітинг, останні почесті бойовому побратиму віддадуть військові – прозвучить військовий салют.

Прощатиметься зі своїм героєм вся громада Прилуччини. Адже був він світлою, доброю, мужньою людиною, справжнім патріотом України.

Народився Віктор Лавренчук 07 жовтня 1986 року у м. Дьйор Угорщина. Громадянин України. З 2004 по 2006 рік проходив службу у Військово-морських силах. Навчався у Прилуцькому агротехнічному коледжі. Працював на робітничих професіях в сфері будівництва.

До Збройних Сил України призваний із першою хвилею мобілізації. Прийшов до військкомату, щоб залишити свої контактні дані, а отримав повістку та вже наступного дня вирушив на збори до смт. Гончарівське, де проходив навчання. Потім охороняв кордон із РФ на одному з блокпостів на півночі Чернігівщини, пізніше його перевели до Городні, а вже згодом вирушив у зону АТО, був старшим навідником мінометної батареї першої окремої танкової бригади. В ході служби отримав кульове поранення.

В листопаді цього року Віктор перервав свою 30-денну відпустку, пробувши вдома всього декілька днів. Дізнавшись, що його побратимів із мінометної батареї передислоковують у район донецького аеропорту він знову вирушив на Донбас боронити Україну.

У Віктора залишився п'ятирічний син. Вічна слава і пам'ять герою!

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/